Četri jaunumi • IR.lv

Četri jaunumi

3
No kreisās: Inga Spriņģe, Guntis Bojārs, Kārlis Streips un Ilze Nagla.
Anda Burve-Rozīte

Latvijas televīzijas jaunās sezonas ētera zvaigznes atklāj, kas būs redzams viņu veidotajos raidījumos un kāpēc piekritušas strādāt medijā, kas nesen piedzīvoja vadības maiņu

Latvijas televīzija jaunajā sezonā piesaistījusi pieredzējušus žurnālistus četriem jauniem raidījumiem. Divi no tiem – Sastrēgumstunda un Skats no malas – skatītājiem jau labi zināmi, kaut arī jaunajā sezonā piedzīvos pārmaiņas. Divi citi raidījumi ir pilnīgi jauni. Sarunās ar četriem jauno raidījumu vadītājiem vēlējāmies uzzināt – ko skatītāji var gaidīt no sabiedriskās televīzijas jaunā piedāvājuma.

Spriņģe: atklāt personību

Žurnāliste Inga Spriņģe no 17.septembra LTV1 ēterā otrdienās pēc Panorāmas vadīs asu diskusiju raidījumu 1:1.

Ingas Spriņģes izveidotā pētnieciskās žurnālistikas centra Re:Baltica pētījums par nabadzību pērn Latvijā ieguva tik skaļu publicitāti, ka pat Ministru prezidents Valdis Dombrovskis savā Jaungada uzrunā uzsvēra, ka viena no valdības prioritātēm šogad būs mazināt nevienlīdzību. Žurnāliste parādīja, ko trūcīgākajai sabiedrības daļai nozīmēja «Latvijas veiksmes stāsts», pārvarot krīzi. Šovasar žurnāliste nāca klajā ar jaunu pētījumu Mazo algu cilpā. Rudenī ķersies klāt veselības aprūpes sistēmai. Kopā ar Gundaru Rēderu pirms pašvaldību vēlēšanām viņa vadīja arī televīzijas debates. Tagad abi veidos raidījumu 1:1, uz 40 minūšu sarunu otrdienu vakaros izaicinot ietekmīgas valsts pārvaldes, politikas, biznesa, kultūras personības. Divas nedēļas mēnesī aci pret aci ar intervējamo studijā būs Spriņģe, divas – Rēders.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu