Nākotne ir atnākusi!

  • ir.lv
  • 13.08.2013
  • IR

Pagājušajā nedēļā Londonā beidzot notika jau sen solītās un beidzot galdā liktās mākslīgi audzētās gaļas pirmā degustācija. Nīderlandiešu zinātnieki piedāvāja burgeru

Kā tas radīts?

1. Lopkautuvē no govs tika paņemtas gūžas muskuļa šūnas.

2. Laboratorijā šūnas tika pavairotas ar barības vielām bagātā šķīdumā petri traukā.

3. Kopā savienotās šūnas tiek stimulētas ar elektrību, veicinot to veidošanos par muskuļa audiem.

4. Tādā veidā tika izaudzēts tūkstošiem gaļas strēmelīšu. Tas ilga trīs mēnešus.

5. 142 gramus smagajai burgera kotletei bija nepieciešami 20 000 gaļas strēmelīšu. Mākslīgajā gaļā pagaidām nav tauku, tāpēc kotlete tika cepta sviestā, pievienojot arī mazliet sāls, rīvmaizes un dabisku krāsvielu.

Ko saka degustatori?

Jaunākajā žurnālā