Dena Brauna 10 loki • IR.lv

Dena Brauna 10 loki

4
Dens Brauns Inferno spāņu izdevuma prezentācijā Madridē 30.maijā

Šonedēļ latviski iznāk amerikāņu bestselleru autora Dena Brauna (49) ceturtā grāmata, kurā vēsturiskas un reliģiskas mistērijas turpina šķetināt profesors Roberts Lengdons

1. Inferno oriģinālversija angļu valodā iznāca šāgada 14.maijā vienlaikus ar tulkojumiem vēl 12 valodās: franču, turku, vācu, nīderlandiešu, spāņu, kataloņu, itāļu, portugāļu, somu, norvēģu, zviedru un dāņu tulki tika uzaicināti uz Milānu, kur trīs mēnešus strādāja stingrā drošībnieku uzraudzībā.

2. Inferno tapusi, iedvesmojoties no itāļu dzejnieka un filozofa Dantes Aligjeri (1265-1321) sarakstītās Dievišķās komēdijas pirmās daļas Elle. Arī Brauna jaunās grāmatas notikumi risinās Itālijā, un tajā atklājas Dantes daiļrades ietekme uz mūsdienu pasauli. «Ar šo jauno romānu vēlos vest lasītājus ceļojumā pa šo noslēpumaino valstību… kodu un simbolu ainavām un vairākām slepenām ejām,» pirms grāmatas iznākšanas skaidroja autors.

3. Romāna galvenais varonis Lengdons pamostas slimnīcā un neatceras, kas ar viņu noticis pēdējās dienās. Ārste skaidro, ka profesors pats iesteberējis neatliekamās palīdzības nodaļā ar šautu brūci galvā. Un tas viss noticis Florencē, lai gan Lengdons pirms tam bija Hārvarda Universitātē ASV. Negaidīti slimnīcā ielaužas pasūtījuma slepkava, un Lengdonam ir jābēg…

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu