Brīvostas pārvaldnieku Loginovu par labu darbu prēmē ar 48 000 latu (papild.) • IR.lv

Brīvostas pārvaldnieku Loginovu par labu darbu prēmē ar 48 000 latu (papild.)

60
Leonīds Loginovs. Foto: Evija Trifanova, LETA

Iecerēts mainīt Rīgas brīvostas amatpersonu prēmēšanas noteikumus, tikai to izstrādāšana uzticēta pašai RBO

Apstiprinot ceturtdien Rīgas brīvostas ostas gada pārskatu, automātiski tiek piešķirta prēmija Valsts kontroles kritizētajam ostas pārvaldniekam Leonīdam Loginovam. Šoreiz prēmijas lielums būs 48 075 latu, informē LTV raidījums «Panorāma».

„48 000 latu liela prēmija Rīgas brīvostas pārvaldniekam Leonīdam Loginovam ir kārtējais kliedzošais apliecinājums tam, ka Latvijas ostu regulējumā un pārvaldībā steidzami ir nepieciešamas izmaiņas,» norāda Reformu partijasvirzītā Rīgas brīvostas valdes locekle Inga Antāne.

Šī atalgojuma sistēma brīvostā nav mainījusies jau vairāk nekā desmit gadus. Tomēr tagad tiek solītas izmaiņas.

Antāne kā brīvostas valdes locekle norāda, ka saskaņā ar noslēgtajiem darba līgumiem, gada pārskata apstiprināšana automātiski nozīmē prēmiju izmaksu brīvostas pārvaldes pārvaldniekam un vadošajiem darbiniekiem. Rīgas brīvostas pārvaldniekam tā šogad ir 48 000 latu apmērā. Šī ir pilnīgi nepieņemama un pat absurda sistēma, un valsts virzītie Rīgas brīvostas pārvaldes locekļi ceturtdienas brīvostas valdes sēdē rosināja prēmēšanas sistēmu pārskatīt, tai skaitā grozīt arī esošos darba līgumus, stāsta Antāne.

Tomēr kādi būs prēmēšanas principi turpmāk, nav zināms. Šaubas var radīt arī tas, ka valde uzticējusi jaunos nosacījumus izstrādāt pašai Rīgas brīvostai. 

Antāne ir pārliecināta, ka tiks izdomāti iegansti un likti dažnedažādi šķēršļi, lai esošie darba līgumi paliktu spēkā. «Ja jau pat nesaimnieciski iztērētais 41 miljons latu Rīgas domes virzītajiem valdes locekļiem nelikās pietiekams iemesls, lai beidzot sāktu domāt par pārvaldības uzlabošanu ostā, tad ir pilnīgi skaidrs, ka viņi sargās «savējo» līdz pēdējam,» saka Antāne. 

Šā gada pavasarī, kad Valsts kontrole nāca klajā ar revīzijas ziņojumu Rīgas brīvostas pārvaldi (RBO), ilggadējā RBO pārvaldnieka Leonīda Loginova pozīcijas sašķobījās. Ziņojumā RBO tika pārmesta nelietderīgi un, iespējams, pat nelikumīgi tēriņi un zaudējumi par vairāk nekā 41 miljonu latu. 

Ekonomikas ministru pārstāvošais brīvostas valdes loceklis Ģirts Greiškalns gan apgalvoja, ka valsts pārstāvji ostas valdē prēmēšanas sistēmu centušies mainīt jau tagad, bet cietuši neveiksmi. „Diemžēl minētais dokuments nebija pietiekami kvalitatīvi sagatavots, kā rezultātā to pieņemt nevarēja. Un tādējādi tas arī neietekmēja šobrīd spēkā esošos līgumu nosacījumus, kas paredz noteiktiem darbiniekiem prēmiju izmaksu,» LTV teica Greiškalns.

Satiksmes ministrija (SM) atbalsta ieceri Rīgas brīvostā atcelt līdzšinējo prēmēšanas sistēmu, kas paredz, ka prēmijas tiek piešķirtas automātiski pēc ostas gada pārskata apstiprināšanas. Kā biznesa portālam “Nozare.lv” norāda ministrijā, “prēmiju izmaksa kā darba motivācijas elements ir adekvāts instruments, taču ir jābūt noteiktiem kritērijiem un mehānismiem, kā to noteikt, kā arī iespējai, ka tiek lemts par katru prēmijas piešķiršanas gadījumu atsevišķi – gan valdei lemjot par pārvaldnieku, gan pārvaldniekam lemjot par sev padotajiem darbiniekiem”. Tāpat ministrijā skaidro, ka “pašreizējā Rīgas brīvostas pārvaldnieka darba līgums neparedz ostas valdes lemšanas tiesības attiecībā uz prēmijām”.

Patlaban Pasaules banka veic pētījumu par Latvijas ostu darbu un konkurētspēju. Tajā pašā laikā pēdējie statistikas dati rāda, ka Latvijas ostu apgrozījums krīt, informē Antāne. Tas pats notiek ar konkurētspējas indeksu. 

Kā galvenos trūkumus ostu pārvaldībā Pasaules bankas eksperti min analīzes neesamību par konkurējošo ostu darbību, par termināļu darbības efektivitāti un kravu plūsmām. PB ekspertu sagatavotā starpziņojuma prezentācijā tika atzīts, ka pēdējo10 gadu laikā Latvijas ostas ir zaudēušas zināmu tirgus daļu savā reģionā: no 37% – 2000.gadā līdz 21 % -2012.gadā.

Tāpat PB īpašu uzmanību veltījuši ostu teritoriju izmantošanai, norādot, ka pašlaik zemes iznomāšana notiek necaurskatāmi, netiek rīkoti atklāti konkursi un nav noteikti zemes izmantošanas kritēriji un minimālās aktīvās darbības prasības. Lai panāktu uzlabojumus ostu darbībā, PB jau tagad iesaka veikt izmaiņas ostu pārvaldības sistēmā, nodrošināt caurskatāmu ostu zemes iznomāšanu, rīkot atklātus konkursus par zemes nomu un veikt termināļu darbības monitoringu, noskaidrojot, vai to darbība atbilst sākotnēji norādītajiem mērķiem.

(papildināta ar Satiksmes ministrijas viedokli)

Komentāri (60)

ievuliitis 26.07.2013. 13.18

Tas ir vienkārši amizanti, ņemot vērā “milzīgo” Rīgas Brīvostas pienesumu Rīgas un valsts budžetā. Šķiet, līdzinās nullei.
Tas ir patiesi dāsni no pilsētas saimnieku puses, ņemot vērā, ka Valsts Kontrole ir konstatējusi Rīgas Brīvostā vairak, kā 41 miljonu latu nelikumīgi un nepamatoti iztēretus laikā no 2009. līdz 2011.g.

+9
0
Atbildēt

22

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 14.11

    Uz neatgriešanos, cerams. Tu šeit esi lieka ;)

    0
    -10
    Atbildēt

    0

    Dina > ievuliitis 26.07.2013. 14.39

    Kurmītis >> Linux Mint 15

    Hi, hi, hi pārsmējos ! Kam tu te tās pērles bārsti ??
    Ir-iešu muldonīšiem un pļurstonīšiem ? Ta viņi divus vienzīmju skaitļu galvā sarēķināt nemāk, balansu no bilances un Rīgu no Tallinnas neatšķir un patiesība augstākajā instancē viņu izpratnē ir pēdējā publikācija IR „peredovicā” … :)))
    Un, protams, protams, visādas betijas neatšķir vienas caurkritušas politiķes politoloģisku bezatbildīgu priekšvēlēšanu pļurkstēšanu ēterā no Valsts uzņēmuma oficiāli publicētiem bilances datiem … :)

    P.S. Cita starpā. Antāne kā RB amatpersona, kura tur pie tam saņem par to algu, par savu publisko apmelojošo dezinformāciju, kura ir vērsta kā reize uz RB publiskā tēla graušanu, vistiešākajā veidā pārkāpj Komerclikumu … kurā ir precīzi pateikti Valdes locekļa pienākumi un atbildība. RB vietā es vispār sarēķinātu nodarīto skādi un iesūdzētu muldoņu Tiesā. Uz šajā RB publikācijā publicētās informācijas bukleta visticamākais stāv arī viņas paraksts …

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 13.49

    Tu vispār fišku nerubī, kas ir RB. Rīgas brīvostā darbojas 33 stividorkompānijas un 28 kuģu aģentu kompānijas, šie uzņēmumi tad arī ir tie nodokļu maksātāji. Un tu pat nezini, ka “Tallinas osta” ir valsts korporācija kurā ietlpst piecas (5) ostas ;)

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 14.00

    Un vispār izlasi Rīgas brīvostas likumu – http://likumi.lv/doc.php?id=3435

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 13.59

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 13.55

    betijacelmale Tur nekā nav. Kā tad paliek ar “argumentiem”?
    ==========================

    Ko nozīmē “tur nekā nav”? Tava paradigma atfiltrēja šito? )))

    http://s1.bild.me/bilder/060112/208605645.jpg

    0
    -8
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 14.21

    Tu esi slima ar internetu ;)

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 14.05

    Ja tev tik dikti vajag izziņas no minētajām iestādēm, tad pacenties tās iegūt pate.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 16.18

    A kāda vaina patroļļot IRsiešu sektu? ;) Tāpat šeit vien aiz garlaicības rakstu tikai ;)

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 13.22

    46 milj. EUR iemaksātie nodokļi valsts un Rīgas pašvaldības budžetos (2011) ir “nulle”? ))))))))))))))))))

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    austrisv > ievuliitis 26.07.2013. 13.28

    Lūdzu, ieliec saiti ar tiem iemaksātiem 46 milj.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.07.2013. 13.38

    Tur nekā nav. Kā tad paliek ar “argumentiem”?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.07.2013. 14.05

    Bet, paliec taisnības sardzē. Braucu prom.:)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > ievuliitis 26.07.2013. 13.57

    To laikam pats safabricēji. Ieliec saiti, kuru var atrast googlē.
    Bez tam interesanti, ka arī Antānei par iemaksām Rīgas budžetā ir pavisam citi skaitļi- vien daži simti tūkstoši Ls! Antāne ir publiska persona un droši, ka nemeloja atškirībā no tevis.
    Melis.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ievuliitis 26.07.2013. 13.41

    Ļieli meli. Vai pats safabricēji par tiem 46 milj EUr, ko iemaksā Tallinas osta.
    Melo vien tālāk, jo googlē datu par RB iemaksām valsts budžetā nav nekādu!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.07.2013. 13.47

    Ak, Dievs! Cik īsas kājas ir Linuksa meliem! Būs vien atkal jāmaina niks. Vai-vai-vai!:D

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.07.2013. 13.28

    Vai! Par kapeiku vairāk, kā izsaimniekoja! Kas par altruistisku vērienu no Brīvostas amatpersonu puses!:))
    Tas viss pie nosacījuma, ka tie 46 miljoni nav no pirksta izzīsts “arguments”:))
    P.S. Atvainojos! Biju neuzmanīga – 46 milj. EUR ir daudz mazāk, kā 41 miļj. latu.:))

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > ievuliitis 26.07.2013. 13.55

    ‘Tu pats neko nerubī un ķer te citus uz muļķi. Rīgas brīvosta sniedz ostas pakalpojumus un ir uzņēmums, kam līdz šim peļņas uzsaite ir neskaidra, kā to bija konstatējusi VK. Vajag palasīt Ir žurnālu, kurā bija ievietots labs raksts par to. Pēdējos gados RB peļņa bijusi vien ap 12 milj Ls, kurus tā visu laiku tikai investē sev- tā sakot veic visādus aizdomīgus bonusus, kā jau valsts kontrolē to bija konstatējusi.
    Tāpēc arī nevari ielikt nevienu saiti atsaucei par RB iemaksām valsts un pašvaldību budžetā.

    +9
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.07.2013. 14.03

    Tās pasaciņas, ko katrs, kas vien vēlas, var ielikt reklāmrakstos savās mājas lapās atstāj dumjākiem ļautiņiem. Man, lūdzu, izziņu no Valsts Ieņēmumu dienesta, Statistikas Pārvaldes vai kādas citas valstiskas institūcijas :))

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.07.2013. 13.51

    Bla-bla-bla:D
    Ūdens ir slapjš, zāle ir zaļa, saulīte silta, māmiņa jauka:))

    +11
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.07.2013. 14.14

    “Ja tev tik dikti vajag izziņas no minētajām iestādēm, tad pacenties tās iegūt pate.”
    Nē, to vajag tev, lai apstiprinātu pasaciņu, ka Brīvosta iemaksāja naudu Valsts vai pilsētas budžetā:))
    Adjē!
    P.S. “Uz neatgriešanos, cerams. Tu šeit esi lieka ;)”
    – Neceri! Man arī laukos ir nets:))

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

ievuliitis 26.07.2013. 13.24

„Diemžēl minētais dokuments nebija pietiekami kvalitatīvi sagatavots, kā rezultātā to pieņemt nevarēja.”
Kas to dokumentu gatavoja?

+8
0
Atbildēt

13

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 13.50

    Vispār jau minēto “dokumentu” sagatavoja valsts pārstāvji, tu vismaz tekstu izlasi ;)

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 17.47

    canoss Lipux ir slims visus komentārus argumentē vienā stilā, piespēlē vienmēr saitus ar ru. domēniem
    ————————-

    Tu melo, Tomasiņ, un melot ir dikti slikti – māte tev to nav iemācījuse? ;) pārsvarā manas saites ir ar .lv vai .com domēniem ;)

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 13.25

    Betijas Ceļmales acīmredzot ))))))))))))

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 14.12

    Davaj, dosvidaņija.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 14.04

    Ekonomikas ministru pārstāvošais brīvostas valdes loceklis Ģirts Greiškalns gan apgalvo, ka valsts pārstāvji ostas valdē prēmēšanas sistēmu centušies mainīt jau tagad, bet cietuši neveiksmi. «Diemžēl minētais dokuments nebija pietiekoši kvalitatīvi sagatavots, kā rezultātā to pieņemt nevarēja. Un tādējādi tas arī neietekmēja šobrīd spēkā esošos līgumu nosacījumus, kas paredz noteiktiem darbiniekiem prēmiju izmaksu,» klāsta Greiškalns.

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > ievuliitis 26.07.2013. 16.20

    Greiškalns labi sadeva tam emigrantam ;)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > ievuliitis 26.07.2013. 21.46

    Linux Mint 15
    com domēni, bla!
    Man arī ir com un org domēni un tad? Tos var iegūt, ja vien nav kāda aizņemti, vai nopirkt jau esošus, arī katrs smirdīgs cilvēces atkritums, rusists-staļinists.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Danute Klaiva > ievuliitis 26.07.2013. 17.39

    Lipux ir slims visus komentārus argumentē vienā stilā, piespēlē vienmēr saitus ar ru. domēniem. Mīl lielo kaimiņu politiku visus lēmumus ko lemj MK atbalsta. Ar vien sakot neņemat to ākstu pierē.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.07.2013. 13.56

    Tekstā tas nav minets. Tev ir “bagāta fantāzija”, kas jau ir apstiprinājies augstāk:)))
    Maini niku:)))

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ievuliitis 26.07.2013. 14.35

    ….aha!….pieminēji Greiškalnu!….nu, tad atsvaidzini atmiņu!…

    http://www.ir.lv/2013/3/26/video-nauda-aizpeld

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ievuliitis 26.07.2013. 17.04

    Maini niku!
    Visu gaišu!
    _____________________ Trolļiem pielēgts trīsfāzu ģenerators.

    Tomēr- nosaukumus šiem var mainīt tikai trollinga administrators.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.07.2013. 14.08

    Tieši tā – Brīvostas algoti tehniskie darbinieki, kas apkalpo ostas valdi, sagatavoja nekvalitatīvu dokumentu.
    Maini niku!
    Visu gaišu!

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ievuliitis 26.07.2013. 13.44

    Noteikti, kāds dāsni atalgots Brīvostas darbinieks, kas IR tieši par nekvalitatīviem dokumentiem (lai nevaretu apstiprināt), dāsni atalgots:D

    +8
    0
    Atbildēt

    0

mcgh 26.07.2013. 13.02

Ekonomisko pamatojumu var atrast jebkam, bet no morālā viedokļa – pretīgi. Rauš tad, kad daudzi strādājošie vispār galus nevar savilkt un joprojām sēž pie nepilnās algas un darba laika siles.Ak jā, par nepareizās profesijas izēli Latvijā taču soda. Loginovs izvēlējies pareizo…TAuta, kas ir – derētu savākt tādu labu kaudziti mazturīgo komunālo rēķinu un tādā ..nu demonstrācijā ne demonstrācijā, tās jāpiesaka, bet kolektīvā publiskā pastaigas gājienā aiznest viņam, lai apmaksā.

+5
0
Atbildēt

11

    Inese > mcgh 26.07.2013. 13.05

    Dak ej strādāt uz RB un pelni lielas naudas, ko gaudies te komentāros ;)

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese > mcgh 26.07.2013. 14.17

    Kas ir Antāne? Tā advokāte ar Leksusu, kas Rīgas brīvostā pagājušajā gadā saņēmusi 28 561 latu? Un savai partijai visas tās pastāvēšanas laikā spējuse noziedot vien 7 latus? ))))

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Inese > mcgh 26.07.2013. 13.21

    Nu bet attīstās taču osta, attīstās ;)

    46 milj. EUR iemaksāti nodokļi valsts un Rīgas pašvaldības budžetos (2011)
    RBP investīcijas ostas infrastruktūras attīstībā 14,46 milj. LVL
    RBP plānotie ieguldījumi 2013.gadā 77,28 milj. LVL

    +

    Rīgas brīvosta 2012.gadu iesāka kā lielākā Baltijas valstu osta pēc kravu apgrozījuma un, gadam noslēdzoties, osta ne tikai ir saglabājusi vadošās ostas statu, bet arī par 5,8% palielinājusi pārkrauto kravu apjomu. Rīgas ostai pirmo reizi atjaunotās Latvijas vēsturē izdevās apsteigt konkurentus un sasniegt lielāko kravu apgrozījumu Baltijā

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    inesite15 > mcgh 26.07.2013. 13.14

    – O- jaaaaaaaaaaaaaa – karogus, lupatļerpatas ar uzrakstiem “UZVARA-MŪSU !” un svecītes uz 22-00 katram pēcpusē – un pa krastmalu ! –
    – OI – PABEDA ZA NAMI !
    kak piķ datj !
    kak 2 palci … “LATVIJA! LATVIJA ! UZVARA ! UZVARA !

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    Danute Klaiva > mcgh 26.07.2013. 17.26

    Savu ar neaizmirsti pievienot citādi paliksi tukšā :d

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > mcgh 26.07.2013. 13.27

    Lūdzu ieliec saiti, kurā rakstīts, ka Rb iemaksājusi budžetā 46 milj . Gribētos to redzēt!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Uģis > mcgh 26.07.2013. 17.55

    Linux Mint 15
    46 milj. EUR iemaksāti nodokļi valsts un Rīgas pašvaldības budžetos (2011)
    RBP investīcijas ostas infrastruktūras attīstībā 14,46 milj. LVL
    RBP plānotie ieguldījumi 2013.gadā 77,28 milj. LVL
    ==========================================================
    Jā tai prezentācijā tā ir rakstīts.
    Taču RBP Finanšu pārskatā ir pavisam citi cipari – daudz mazāki. Piemēram nodokļos nomaksāti Ls 337 489, kas 1% no prezentācijā minētajiem EUR 46m.
    Tai Tavā prezentācijā laikam salikta visu ostas operatoru (privāto kompāniju) kopējā peļņa un nodokļi. Nedomāju, ka tas ir Loginova nopelns, ka Rīgas Brīvostas teritorija ir tik liela. Tad jau Valdim Dombrovskim varētu pierakstīt visu Latvijas IKP.

    http://www.rop.lv/lv/klientiem-un-investoriem/finansu-informacija.html (skatīt 2011.gada pārskatu)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mcgh 26.07.2013. 14.56

    Bet, pat tās iemaksas, kuras norāda Antāne droši, ka ir par nomas maksu vai dabas resursu nodoklis, bet pavisam ne nodoklis no peļņas.
    Tas ko ieliki te musināšanai gan jau ir kādas mācību iestādes kurs darbs vai bakalaura diplomdarbs tikai mazliet nepārdomāti pieliki klāt peļnu Eur valūtā.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mcgh 26.07.2013. 13.36

    Nezinu, kas tas par brīvostas reklāmas klipu, bet palasot ko par RB iemaksām Rīgas budžetā saka RP Rīgas mēra kandidāte Antāne, tad izlasīju, ka RB 2011. gadā iemaksājusi Rīgas budžetā vien ap 200 tūkst Ls, bet 2012 gadā vien ap 300 tūkst Ls.
    Tas tavs reklāmas klips ir speciali sataisīts melīgs, lai maldinātu Latvijas iedzīvotājus, jo pilnīgi nekur Googlē nevar atrast , ka RB kaut ko iemaksātu valsts budžetā!
    Tas, kas tur parādīts par 46 milj EUr droši vien ir Tallinas osta, jo tie var iemaksāt EUR, bet mums norēķini ir tikai Ls!
    Tā kā lieli meli un vēlreiz lieli meli!

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > mcgh 26.07.2013. 13.17

    Kas tas par labu darbu, ja apgrozījums Rīgas Brīvostā augot ar katru gadu, bet peļņas kā nav tā nav ko ieguldīt gan Rīgas, gan valsts budžetā! kaut kāds nonsens, kas noteikti nevarētu būt kādā citā demokrātiskā valsī, bet pie mums Rīgas pilsētas valdes locekļi bremzē Loginova nomaiņu, jo acīmredzot saldajam pārītim ir izdevīgi turēt amatā šādu Loginovu. Lieliski, ja osta neko neiemaksā budžetā! Kur vēl kaut ka stāds notiek- pie tam jau divdesmit gadus! Jā, labais Rīgas domnieku pārītis :Amerikušakovs.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu