Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

Saeima piektdien pieņēma Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumu. Tas paredz, ka arī pēc ārkārtējās situācijas beigām 9. jūnijā valdība varēs noteikt pulcēšanās ierobežojumus, prasības publiskās vietās, sabiedriskajā transportā, kā arī lemt par skolu darbību un attālinātajām mācībām, par veselības aprūpes pakalpojumiem. Deputāti neatbalstīja lielāku pieļaujamo virsstundu skaitu mediķiem un iekšlietu darbiniekiem. Likums būs spēkā tik ilgi, kamēr pastāv Covid-19 epidemioloģiskās drošības draudi. Latvijā līdz otrdienai ar Covid-19 bija inficēti 1089, bet 26 miruši.

Koalīcija pirmdien vienojās par skolotāju algu celšanu no 1. septembra. Minimālo algu vispārējā un profesionālajā izglītībā cels no 750 līdz 790 eiro, un tam šogad nepieciešami 8,59 miljoni eiro, bet nākamgad vēl vairāk. Vienošanās nav panākta par algām augstākajā izglītībā. Par algu palielināšanu valdība varētu lemt otrdien.

Aizsardzības ministrija iepazīstināja ar jaunu informatīvo bukletu, kā Latvijas iedzīvotājiem rīkoties katastrofu, pandēmiju vai karadarbības laikā. Buklets izdots trijās valodās un ir pieejams internetā. Bukleti informē, kā katram iedzīvotājam krīzes situācijas pirmajās 72 stundās parūpēties par sevi. 

Latvija pirmdien saņēma 25 tūkstošus aizsargbriļļu un 100 tūkstošus sejas ķirurģisko masku — individuālās aizsardzības līdzekļus, kas iegādāti EK vienotajā iepirkumā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu