LTV: Basketbola translācija tika atteikta • IR.lv

LTV: Basketbola translācija tika atteikta

8
Skatītāji Eiropas U20 basketbola čempionāta finālspēles laikā starp Latvijas un Itālijas izlasēm arēnā "Saku Suurhall" Tallinā. Foto: Ieva Lūka, LETA

Deputāti grib izbārt LTV vadību par basketbola spēles nerādīšanu

Latvijas basketbolistu spēles translācija Eiropas čempionātā Latvijas televīzijai tika atteikta, informē LTV preses sekretāre Laura Brokāne.

LTV valdes priekšsēdētājs Ivars Belte teic, ka, „pirmkārt, es visas LTV komandas vārdā vēlos atvainoties un izteikt nožēlu, ka Latvijas Televīzijai (LTV) netika dota iespēja raidīt U-20 Eiropas čempionāta basketbola finālspēli, jo no FIBA pilnvarotās mediju aģentūras saņēmām rakstisku atteikumu bez iespējām par to diskutēt”. LTV jau ir vērsusies pie FIBA pēc skaidrojuma.

„LTV tāpat kā visa Latvijas sportistu saime un sporta skatītāji ir nesapratnē par situāciju, kura liedza nedēļas nogalē parādīt visas valsts iedzīvotājiem mūsu puišu lielisko sniegumu U-20 Eiropas čempionātā Tallinā,” saka Belte. Viņš piekrīt mediju ekspertes Andas Rožukalnes viedoklim, ka par šiem jautājumiem būtu jādomā sistēmiski un konceptuāli, nevis situatīvi. Diemžēl pašreizējais LTV finansējums to neatļaujot. „Apsveicams un, cerams, konstruktīvs ir ZZS aicinājums sākt diskusiju uz šī precedenta bāzes, lai pievērstu ne tikai sabiedrības, bet arī likumdevēja uzmanību sabiedriskā medija situācijai, kas diemžēl ierobežotā finansējuma dēļ daudzus sporta veidus neļauj pilnībā atspoguļot mūsu skatītājam,” atzīst Belte.

Jau ziņots, ka Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija, iespējams, šonedēļ varētu izskatīt jautājumu, kāpēc sabiedriskā televīzija neraidīja Latvijas basketbola izlases spēli. Par to ziņoja aģentūra LETA, atsaucoties uz komisijas priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) teikto. Mediju eksperte Anda Rožukalne atzinusi, ka ZZS šajā gadījumā nodarbojas ar politiski populistisku retoriku.

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) rosinājusi Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju spriest, kāpēc LTV 21.jūlijā nenodrošināja Latvijas U-20 basketbola izlases spēles tiešraidi, sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Deputāti uzskata, ka par spēles neraidīšanu tiešraidē nepieciešams sasaukt sēdi, jo cīņa par Eiropas čempionu titulu nav ikdienas notikums, bet tas ir arī politisks jautājums un valsts vārda nešana pasaulē. Kaimiņvalstīs šī spēle esot rādīta, un arī LTV vajadzēja rast ļoti operatīvu risinājumu. Ieguldīto līdzekļu apjoms nebūtu samērojams ar Latvijas iedzīvotāju gūto gandarījumu, skaidroja ZZS frakcijas priekšsēdētājs.

Brigmanis saprot, ka sabiedriskajai televīzijai nav lieku līdzekļu un ir jābūt izveidotai sistēmai, kas ļautu operatīvi atvēlēt nepieciešamo finansējumu. Jāņem vērā, ka finālspēlei līdzīgas situācijas var ļoti bieži gadīties arī nākotnē.

Tomēr komisijas sēde atkarīga no tā, kad uz to varēs tikt deputāti un atbildīgās amatpersonas. Mūrniece “no sirds atbalsta deputātu vēlmi sanākt un strādāt”, un tagad būs jārisina jautājums par deputātiem un Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) amatpersonām izdevīgu sēdes laiku. Viņa norādīja, ka komisija parasti runā ar NEPLP pārstāvjiem, taču padome varēs informēt arī LTV un Latvijas Radio pārstāvjus par iespēju apmeklēt sanāksmi.

Komisijas priekšsēdētāja ar NEPLP pārstāvjiem vēlas pārrunāt arī citus aktuālus jautājumus.

Kā ziņots, Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlase Tallinā notikušā Eiropas čempionāta finālspēlē 21.jūlijā zaudēja Itālijas vienaudžiem, izcīnot vēsturiskas sudraba godalgas.

Šī bija otrā reize valsts basketbola vēsturē, kad Latvijas izlase spēlējusi Eiropas čempionāta finālā. Tā 1935.gadā Latvijas pieaugušo valstsvienība kļuva par pirmajiem kontinenta čempioniem, finālā uzvarot spāņus, bet 1939.gadā tika izcīnīta otrā vieta aiz Lietuvas, taču togad turnīrs tika izspēlēts pēc viena apļa spēlēm bez atsevišķiem mačiem par medaļām. Neviena cita Latvijas vīriešu un sieviešu komanda ne pieaugušo, ne jauniešu un junioru vecumā nekad līdz finālam nav tikusi.

(papildināta ar LTV viedokli)

Komentāri (8)

Antra Ozollapa 22.07.2013. 14.12

Nujā, par šiem ērtības taukos iegrimušajiem funkcionāriem tiešām daudz nav ko teikt…

+3
-1
Atbildēt

0

Vineta Ungailo 22.07.2013. 15.49

populisms ne populisms, bet skaidrojumu tiešām vajadzētu, kāda iemesla dēļ tad īsti spēle netika rādīta. naudas trūkums te nu gan nevarētu būt iemesls, ja var atļauties no šķērdēt taisot bezjēdzīgus realitātes šovus un 24 stundas dienā raidot nevienu neinteresējošu raidījumu atkārtojumus.

+1
0
Atbildēt

0

aldis73 22.07.2013. 14.37

Oo, ZZS arī izspēlē nacionālo kārti. Mums tulīt būs jau 3 nacionālas partijas. :) Džeris tak aizies ar sirdi, paķers vēl superaci un linuxu līdzi.

+3
-2
Atbildēt

2

    Inese > aldis73 22.07.2013. 14.39

    Не дождешься ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

    janis17 > aldis73 23.07.2013. 12.06

    Latvijā visām partijām jābūt nacionālām, jādomā par nācijas uzplaukumu un attīstību…

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu