Peldētāji, kas ūdenī svīst • IR.lv

Peldētāji, kas ūdenī svīst

2
No kreisās: solists Jānis Aišpurs (32), bundzinieks Pēteris Lunde (35), ģitārists Normunds Lukša (32), basģitārists Gints Bīmanis (32) un multiinstrumentāliste Kate Pāvula (22).

Latvijas jaunā supergrupa The Sound Poets sasniedz virsotnes vasaras festivālos un pošas ārvalstu iekarošanai

Šodien viss sākas – kā bērns pirms dzimšanas dienas svinībām paziņo Jānis Aišpurs, kopā ar pārējiem četriem The Sound Poets dalībniekiem pagājušo ceturtdien ieturot maltīti Pārdaugavas Fazendā divas stundas pirms grupas koncerta Kalnciema kvartālā. Uzstāties plānots arī nākamajā un aiznākamajā dienā, bet šonedēļ Positivus festivālā. Bundzinieks Pēteris Lunde aktīvo koncertēšanu saista ar patīkamu nogurumu, kas vienlaikus uzlādē. «Līdzīgi kā peldētājiem, kas ūdenī svīst.» Launaga laikā atskan telefona zvans, pēc kura Jānis priecīgs paziņo: «Trompetists būs!» kliedējot bažas par pazudušajiem koncerta papildspēkiem. Grupas pamatsastāvā ir seši dalībnieki, taču šovasar viņiem jāiztiek bez čellistes Undīnes Balodes, kas nule laidusi pasaulē otro bērniņu. Viņa dzīvo tepat netālu, un pusdienu laikā jaunumi par Undīnes un radiodīdžeja Gustava Terzena ģimenes pieaugumu jau ir zināmi.

Klausoties The Sound Poets, publika «pavelkas» gan korporatīvajās ballītēs, kurās grupa gan spēlē nelabprāt un tikai ar īpašiem nosacījumiem, gan koncertos. Daudzos, piemēram, Cēsu KAFĒRĪGA klausītājiem nācies stāvēt pat uz ielas. Undīne atminas, ka pie kluba durvīm pamanījusi arī Juri Žagaru, kurš tomēr iespraucies pa durvīm. Līdzīgi bijis arī ziemā, atzīmējot sadarbības sākšanu ar ierakstu kompāniju I Love You Records, gan arī šīs mazās Vecrīgas muzikālās vietas teltī Positivus festivalā pērn. Šogad grupai ierādīta vieta jau uz lielās skatuves.

Citā frekvencē 

Ģitārists Normunds Lukša ar Jāni Aišpuru kopā muzicē visilgāk. Viņi ar smaidu atceras abu pirmās grupas S.P.B. koncertu, kad meitene uzmetusi uz skatuves krūšturi, bet Jānis to ar kāju pastūmis malā un pēc koncerta dabūjis skaidroties ar neapmierinātās dāmas puisi. Vienkāršība, patīkamas emocijas, pamatīgs «draivs» ir tas, ko no grupas var gaidīt Salacgrīvā. «Viņu par baigu rokeri neuztaisīsi,» skatoties Aišpura virzienā, saka basģitārists Gints Bīmanis, kurš savulaik spēlējis Kārļa Kazāka grupā Oceanfall, bet The Sound Poets pievienojies pēc desmit gadu pauzes, kuras laikā nav aktīvi muzicējis. Positivus festivāls pašlaik kļuvis par griestiem daudzām Latvijas jaunajām grupām, bet ne The Sound Poets, kas lielās skatuves burvību jau nobaudījuši, pērnvasar iesildot Prāta vētras tūri Vēl viena klusā daba.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu