Ēlerte vadīs "Vienotības" Rīgas domes frakciju • IR.lv

Ēlerte vadīs “Vienotības” Rīgas domes frakciju

78
Sarmīte Ēlerte. Foto: Kaspars Krafts, F64

Rīgas domes jaunā sasaukuma deputātu pirmā sēde notiks 20.jūnijā

Jaunā sasaukuma partijas “Vienotība” Rīgas domes frakciju vadīs Sarmīte Ēlerte, kura pašvaldību vēlēšanās pretendēja uz domes priekšsēdētājas amatu, bet līdzšinējais frakcijas vadītājs Olafs Pulks ievēlēts par Ēlertes vietnieku, informēja “Vienotības” deputātu frakcijas referente Ieva Graudiņa-Šutko.

Savā pirmajā frakcijas sēdē deputāti vienojušies, ka deputātu darba galvenās prioritātes nākamajos četros gados būs kvalitatīva izglītība, labāk apmaksāts darbs, drošs un silts mājoklis ikvienam rīdziniekam, latviešu valodas un kultūrtelpas nostiprināšana pilsētvidē. Vienotības Rīgas frakcijas deputāti uzskata, ka dinamiskai Latvijas galvaspilsētas attīstībai nepieciešama cieša sadarbība ar valdību.

“Mūsu uzmanības centrā ir strādājoša ģimene, kura spēj nodrošināt labu izglītību saviem bērniem, atbalstīt savus vecākus un kas vēlas dzīvot drošā un sakārtotā vidē,” uzsver Ēlerte.

Savukārt Pulks norāda, ka deputāti plāno pildīt partijas izstrādāto vēlēšanu programmu, kurā skaidri definēti darāmie darbi gan nākamajiem sešiem mēnešiem, gan četriem gadiem.

Rīgas domes jaunā sasaukuma deputātu pirmā sēde notiks 20.jūnijā. Vēlēšanu rezultātā “Vienotības” deputātu skaits Rīgas pašvaldībā samazinājies no 14 līdz deviņiem – par partiju nobalsoja 14,13% rīdzinieku.

Vēlētāji pagarinājuši mandātu Olafam Pulkam, Baibai Brigmanei, Aigaram Pētersonam, Kārlim Strēlim un Valdim Gavaram, kā arī ievēlējuši četrus jaunus deputātus – saraksta līderi Sarmīti Ēlerti, bijušo kultūras ministru un tagadējo premjerministra padomnieku Intu Dālderi, eiroparlamentārietes Sandras Kalnietes biroja vadītāju Pēteri Viņķeli un Pasaules Dabas fonda Latvijā valdes priekšsēdētāju Uģi Rotbergu.

Domē nav iekļuvuši astoņi “Vienotības” deputāti – Jānis Mārtiņš Zandbergs, Elmārs Vēbers, Māris Puriņš, Tālis Veismanis, Lita Beire, kā arī Juris Viņķelis, kurš ierindojies 60.vietā, un Ieva Akuratere, kas sarakstā ieņēmusi pēdējo, 63.pozīciju. Pavisam nedaudz līdz iekļūšanai domē pietrūcis Ērikam Škaparam – Rīgas pašvaldībā no “Vienotības” ievēlēti deviņi deputāti, bet Škapars sarakstā palicis desmitais.

 

Komentāri (78)

buchamona 19.06.2013. 12.53

Tas ir skaidrs, ka Vienotības un NA deputātiem kopumā nebūs ietekme RD brīžos, kad tiks pieņemti mūsu galvas pilsētai svarīgi lēmumi. Tā pat viņi nespēs liegt Ušakovam “bīdīt” cauri mūsu galvas pilsētai “SC ārpolitiku”, taču NA un Vienotības deputātiem ir iespējams nākošajos četros gados pierādīt to, ka Rīgas vēlētājs pēdējo divu pašvaldību vēlēšanu laikā ir nodevis savu valsti, atdodot varu Rīgā visniknākajiem atjaunotās LR ienaidniekiem – SC. Tāds ir šī sasaukuma RD opozīcijas galvenais uzdevums. RD opozīcijai ir jādomā par to, ka pavisam drīz būs arī Saeimas vēlēšanas, kurās , ja rīdzinieku politiskais noskaņojums nemainīsies, SC var arī gūt tādus panākumus pēc kuriem viņus atstāt ārpus koalīcijas vairs nebūs iespējams. Un tad var iznākt tā, ka nākošās Saeimas vēlēšanas var izrādīties arī pēdējās atjaunotās LR vēsturē, jo pēc vēlēšanām mūsu valsts vnk pārstās eksistēt.

+16
-3
Atbildēt

11

    Kârlis Kleins > buchamona 19.06.2013. 13.55

    Brēc “halva”, cik gribi, – no tā mutē saldāks nepaliks ;)

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > buchamona 19.06.2013. 13.14

    Čemodāns-lidosta-Europa! ;)

    +3
    -9
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 19.06.2013. 14.03

    Atkal jau turpinās nevis savu kļūdu meklēšana un to labošana – visur, medicīnā, socialajā politikā, tiesiskuma pilnīgākā degradācijā, utt., bet, ienaidnieku meklēšanā un “muļķa vēlētāja” vainošana, turpināsim tikai tādā pašā garā, un drīz vien SC būs visur, ne tikai Rīgā.
    Pēc 20 gadus ilgas “latviešu” valdīšanas, krievi te daudzus vairs nebiedē, varat ticēt, varat neticēt, nē, nu saprotams, tie visi “nodevēji”, un kas tur vēl, bet, tāda realitāte, ja kāds to valsti pzaudēs, tad tie būs latviešu politiķi, kas te pie varas jau 20 gadus, un kuriem ticība arvien mazāka.

    +6
    -8
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > buchamona 19.06.2013. 18.24

    Džeri, es priecājos “mordas” vietā – par to, ka viņam vismaz pagaidām nav jādzīvo tādā valstī, kādu pats nupat aprakstīji :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 20.06.2013. 11.22

    Ciniķis: “tad tie būs latviešu politiķi, kas te pie varas jau 20 gadus” – pārsvarā jau tie ir latviski runājošie (bijušie?) komunisti un čekas aģenti.
    ____________________

    Tieši tā, bet dzeris jau pilnā sparā pārņēmis sovoku skandināto propagandu par to, ka latvieši 20 gados noveduši valsti kaut kur, nezin kur, un ka valsti nav pelnījuši.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 19.06.2013. 17.38

    Nezin vai vajadzētu priecāties, ja kādā valstī noliktava pēkšņi sāk sprāgt munīcija, un tāpēc vajag evakuēt turpat veselu pilsētiņu.
    Cita lieta, ka tā valsts jau, faktiski, pati pie tā vainīga, tur esot ievesta bojāta munīcija, un, kad att. virsnieks atteicies to pieņemt, to, gandrīz vai, nodevuši tiesai un atlaiduši, un munīciju tomēr pieņēmuši, un tagad tās ir sekas visai tai rīcībai, krievu presē tāda ziņa parādījās.
    Vispār, tie, kas dienējuši un arī tagad dien krievu armijā, zina, ka bojātas un nedrošas Krievijā ražotas munīcijas ir pietiekami, sevišķi tas attiecas uz granātām.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > buchamona 19.06.2013. 13.11

    ———
    NA pārstāvja labs padoms – var nesēdēt vien pie komentāru rakstīšanas, bet krāmēt koferus, lai laicīgi “atgrieztos Eiropā”:

    “Zīle: pēdējais laiks doties Rietumu virzienā” http://www.robertszile.lv/2010/09/zile-pedejais-laiks-doties-rietumu-virziena/

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > buchamona 20.06.2013. 09.06

    “tad tie būs latviešu politiķi, kas te pie varas jau 20 gadus” – pārsvarā jau tie ir latviski runājošie (bijušie?) komunisti un čekas aģenti.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    kristaps_drone > buchamona 19.06.2013. 13.44

    >no_coments
    Labāk ir jāorganizē Latvijas iedzīvotāju lielas daļas ceļojumu pa šādu maršrutu: Čemodan – vokzal – rasseja!

    +10
    -6
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > buchamona 19.06.2013. 15.05

    Var saprast, kāpēc “morda” negrib atgriezties valstī, kur notiek tādas lietas :)
    http://www.youtube.com/watch?v=AD7coDQgsI0
    Galvenais, lai šis kaut ko tādu nesaorganizē pie mums.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 19.06.2013. 13.10

    Vēl jau mums IR dīvainais (izsakos ļoti saudzīgi) prezidents, kas “saliedēšanās dēļ” nevilcināsies nosaukt SC virzīto kandidatu premjera amatam.

    +13
    -4
    Atbildēt

    0

grislits 19.06.2013. 20.27

Drīz laikam te vairs IRā nebūs jēga nākt diskutēt. Vairāk kā puisi diskusijas laukuma aizņem sovoku centra aģitatori. Vai tiešām tādus propagandistus ir grūti nobanot, jeb tā kāda pārprasta politkorektuma un vārda brīvības izpratne IRam?

Nu ja negribas banot, tad ieviesiet to IGNORE pogu, ko vienreiz jau rakstīju, lai katrs pats var izslēgt no savas redzamības tos komentētājus, kurus neuzskata par lietderīgiem. savādāk te jau ar jēdzīgiem cilvēkiem vairs nav iespējams padiskutēt, visur kā utis lien iekšā tie sovoki.

Tie sovoki te laikam daudz sareģistrējušies arī tādi, kas neraksta, vai sareģistrējuši viltus profilus, lai varētu plusiņus mīnusiņus likt. Jo neticu, ka te publika varētu būt superacim un no_commentam salikusi tik daudz plusus, ka pa dienu šiem abiem pat +4 rādījās. Mani neuztrauc tie plusi un mīnusi, bet vaiorāk tas, ka te drīz parādīsies vēl vairāk tie propagandas palagu licēji, un tad tas forums nomirs.

+13
-1
Atbildēt

3

    Signija Aizpuriete > grislits 19.06.2013. 23.43

    ——betijacelmale:”(..)
    Varbūt līdz Saeimas vēlēšanām vēl noreaģēs? Kaut gan šaubos.”
    ============================================================================
    “Raganu” medību sezonu atklāj Otto Ottovičs – jūtams, ka vilki netikai Viļakas novadā brīvi uzdarbojas. Demokrātija, vārda brīvība – runā/raksta, kas grib – runā/raksta, ko grib:

    “Vai tikai sagadīšanās – regulāras neveiksmes cīņā ar Kremli?.

    Tas liek jautāt, vai Kremļa ietekmes personas nav meklējamas dziļākos Latvijas lielās politikas kuluāros? Šeit parādās kāda persona, kas vienmēr skaļi un uzsvērti ir cīnījusies pret to pašu Kremļa ietekmi. Tā nu sanācis, ka tā pati persona 90. gados pārņēma savā kontrolē lielāko un ietekmīgāko laikrakstu. Ilgu laiku nav ne mazāko liecību, ka šim laikrakstam būtu kādas simpātijas pret Krieviju. Tieši otrādi – tas sabiedrību vienmēr brīdinājis par Kremļa ietekmi. Tomēr izšķirīgajā brīdī sniedza atbalstu kādam politiķim ar apšaubāmu politbiznesmeņa reputāciju. Ne bez laikraksta atbalsta šis politiķis nonāca visaugstākajos amatos un izrādījās … visai pragmatiski noskaņots attiecībās ar Krieviju.
    (..)
    Kas ir nākošais projekts, pie kura ķersies šī persona, kas gadiem ilgi tā cīnījusies pret Kremļa ietekmi tik ļoti, ka tā … tikai pieaugusi?”

    http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/468635-kremla_ietekmes_personas_latvijas_politiskaja_elite_vai_vienkarsi_ta_gadijies

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Rinalds Krûklis > grislits 19.06.2013. 22.12

    +1 . Tie copypaste zombētāji tiešām jebkuru diskusiju pārvērš par farsu.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > grislits 19.06.2013. 23.15

    Veltas cerības, roberts_j. Nevienu neinteresē, ko kas šeit raksta. Kādreiz pēc IR noorganizētas “Annas Kareņinas” pirmizrādes, runāju ar Nelliju, izteicu savu sašutumu un sarūgtinājumu par faktu, ka mūsu valsts un visa latviskā nīdējs drīkst savus uzskatus IR portālā klāstīt, slēpjoties aiz Latvijas Valsts ģērboņa. Bija ļoti pārsteigta par to faktu un solījās ko darīt. Annu Kareņinu mēs skatījamies ziemas beigās vai pavasara sākumā. Nu jau cik mēneši aizritējuši. Varbūt līdz Saeimas vēlēšanām vēl noreaģēs? Kaut gan šaubos. Domāju, ka portāls nenodzīvos līdz tām.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 19.06.2013. 11.58

novēlu izveidot zobaināku opozīciju. Līdzšinējie atcerējās, ka arī opozīcija spēj runāt, tikai mēnesi līdz vēlēšanām.

Opozīcija, iespējams, nespēj (vai maz spēj) ietekmēt koalīcijas darbības, bet tai ir jāspēj skatīties uz dažu labu varoņu netīrajiem pirkstiņiem. varbūt kādu naga melnumu izdodas izkasīt. To arī novēlu.

+10
-2
Atbildēt

1

    Dina > silvija_vitina 19.06.2013. 14.27

    Kurmītis >> traductrice
    Zobaināku ?? … šīs pēc zobārsta brēktin brēcošās tantukas virsvadībā ??
    : )))))))))))) ….. sen nebiju tik jauku anekdoti dzirdējis! … :)))

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu