Obama un Putins vienojas censties Ženēvā sarīkot Sīrijas miera konferenci • IR.lv

Obama un Putins vienojas censties Ženēvā sarīkot Sīrijas miera konferenci

38
Divi prezidenti - Krievijas līderis Vladimirs Putins (no kreisās) un ASV prezidents Baraks Obama. Foto: AFP/LETA

ASV un Krievijas prezidenti arī pauda optimismu par Irānu

ASV un Krievijas prezidenti Baraks Obama un Vladimirs Putins G8 valstu samitā Ziemeļīrijā pirmdien atzina, ka viņu starpā pastāv lielas domstarpības Sīrijas jautājumā, tomēr viņi vienojušies turpināt centienus, lai Ženēvā sarīkotu Sīrijas miera konferenci.

Tiešo sarunu noslēgumā Obama un Putins apliecināja, ka viņiem ir kopīgs mērķis – apturēt Sīrijā vardarbību, ziņo LETA/BBC.

“Nav tā, ka mūsu pozīcijas pilnībā sakristu, bet mēs esam vienoti mūs kopīgajos centienos apturēt vardarbību Sīrijā, apturēt upuru skaita pieaugumu, atrisināt problēmas ar miermīlīgiem līdzekļiem, ieskaitot Ženēvas sarunas,” sacīja Putins.

Obama norādīja, ka abi līderi devuši rīkojumus savām komandām turpināt centienus ar mērķi sarīkot Sīrijas miera konferenci Šveicē.

ASV un Krievijas prezidenti arī pauda optimismu par Irānu, ņemot vērā tur notikušo prezidenta vēlēšanu rezultātus.

Vēl pirms tam G8 valstu delegācijas debatēja par globālo ekonomiku, līderiem atzīstot, ka pasaules perspektīvas joprojām ir vājas.

Krievija un ASV, kaut arī Sīrijas konfliktā tās atbalsta pretējās puses, jau maijā vienojās Ženēvā sarīkot miera konferenci, šādi cenšoties rast politisku atrisinājumu krīzei.

Sīrija “strādās Ženēvas konferences panākumu labā”, vēl pirmdien sacīja Sīrijas ārlietu ministra vietnieks Faisals Mikdads, piebilstot – viņš cer, ka arī pārējie foruma dalībnieki būs “patiesi”.

Opozīcija savai dalībai konferencē izvirzījusi vairākus priekšnosacījumus, cita starpā arī pieprasot nemierniekiem nodrošināt jaunus bruņojuma sūtījumus.

Sīrijas konflikts ilgst jau vairāk nekā divus gadus, un tajā dzīvību zaudējuši vairāk nekā 93 000 cilvēku, arī vismaz 6500 bērnu, liecina jaunākie dati, kurus atklātībai nodevis ANO cilvēktiesību birojs.

 

Komentāri (38)

Aivars Krauklis 18.06.2013. 09.11

Nu i miera taisītāji, pīsmeikeri hrenovi. Viens jau avansā dabūjis Nobeļa miera prēmiju par muldēšanu un nepildītiem solījumiem, drīz arī otram varēs iedot, jo nu jau vairākus gadus nav nevienu māju savā zemē saspridzinājis. Tagad mēģina vienoties, kurām no sīriešu bandām lielāka palīdzība pienākas. Un ja tur vēl visādi franči pa starpu… – miers iznāks ne sliktāks, kā citās lībijās. Žēl to sīriešu, ārzemnieka ikdienas kontaktos patīkama tauta bija, nu izkaus viens otru pēc pillas programmas.

+3
-1
Atbildēt

0

inta_s 18.06.2013. 10.35

ASV režīms liek bērnus cietumā par to ka atnāk uz skolu ne ar to kreklu mugurā. Un uz krekla nav nekā rupja vai aizskaroša.

http://www.nationalreview.com/corner/351276/eighth-grader-who-refused-remove-nra-shirt-could-face-year-prison-ian-tuttle

0
-1
Atbildēt

0

inta_s 18.06.2013. 08.22

Šī tāda lasāma informācija ko norādīju. Tāda analītiska, bet realitāte ir daudz briesmīgāka. Tiem kam tur nervu sistēma un ir virs 18 – pasekojiet šim twitter kontam un zināsit kādus noziegumus veic šie nemierinieki kurus atbalsta ASV un ES marionetes.

https://twitter.com/Somaliasupport3

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu