
Bāri un restorāni Andrejsalā.
Piecas vietas Rīgā, kur izbaudīt vasaras maltīti
Es neticu, ka izdosies atrast tik daudz labu restorānu, kā iecerējuši projekta 50 labākie restorāni Latvijā autori, kas, pulcējot gastronomijas industrijas spēlētājus, kritiķus un blogerus, noteiks jaunus standartus, taču jāatzīst, ka ir gadījumi, kad mūsējie pavāri, vīnziņi un baristas var piedāvāt daudz vairāk nekā kolēģi Eiropā. Nekas, ka serviss mijas no augstprātīga līdz čomīgam, jo lati vai espreso, kādu gatavo Rīgā, var atrast tālajā Austrālijā, taču ne standartizētajā podziņu kafijas Eiropā.
Līdzās kafijas dzeršanas popularitātei strauji attīstījusies vīnziņa profesija, un rezultāts ir gan pieklājīgs galda inventārs restorānos un bāros, gan tāds patīkams jaunums kā izliešanai pa glāzēm atvērts šampanietis nu jau vairāku restorānu un bāru vīna kartēs. Pie mums var dabūt gan raw, gan eco, stilīgas meitenes cep krāsainus makarūnus un gardas tortes, iznāk jauni gastronomijas žurnāli, un pavāri ar algas un nosacījumu kaprīzēm ir izkonkurējuši trekno gadu pasākumu vadītāju honorārus.