Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā


Minimālā mēneša darba alga 2014.gadā būs 225 lati jeb 320 eiro,
otrdien vienojās valdība, izskatot Labklājības ministrijas sagatavoto informatīvo ziņojumu. Minimālā alga pašlaik ir 200 lati. LM piedāvāja trīs iespējamos variantus – paaugstināt to līdz 210 latiem, līdz 220 latiem vai līdz 225 latiem. 

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs apturējis valsts finansējumu Reformu partijai. KNAB uzskata, ka partijai bija ieņēmumu un izdevumu deklarācijā jāietver rēķini par tā sauktā Olšteina sešinieka izmaksām Saeimas reklāmas kampaņai, kaut gan partija tos neatzina kā savus tēriņus. Uz valsts finansējumu var pretendēt partijas, kuras Saeimas vēlēšanās saņem vismaz 2% atbalstu. RP šogad pienācās 95 428 lati.

Starptautiskā reitingu aģentūra Standard & Poor’s paaugstinājusi Latvijas kredītreitingu par vienu pakāpi – no BBB uz BBB+ ar stabilu reitinga prognozi nākotnē. S&P savu lēmumu pamato ar Eiropas Komisijas pozitīvo vērtējumu par Latvijas gatavību pievienoties eirozonai un prognozi, ka Latvija no 2014.gada janvāra ieviesīs eiro.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu