Patiesība par Nilu Ušakovu • IR.lv

Patiesība par Nilu Ušakovu

131
Leonīda Jākobsona grāmatas "Īstais Nils Ušakovs" vāks.
Leonīds Jākobsons

Mans žurnālista pienākums bija pastāstīt par patieso Nilu Uškovu

Izdošanai ir sagatavota grāmata “Īstais Nils Ušakovs”. Šis dokumentu krājums, kas izgaismo Rīgas mēra politisko darbību, jau pieejams elektroniskā versijā. (Pēc publikācijas piekļuve saitei apgrutināta, tāpēc izveidota alternatīva iespēja teksta lejuplādei. Grāmatas vāks redzams šeit.)

Šā gada februārī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras pārstāve Vita Ozoliņa uzrādīja man apsūdzību par Nila Ušakova epastu sarakstes publiskošanu. Kopš tā laika pagājuši trīs mēneši, bet lieta tā arī nav nodota tiesai. Neoficiāli prokurore paziņoja – noteikti to izdarīs, tiklīdz būs pagājušas pašvaldību vēlēšanas.

Kāds sakars šīs lietas iztiesāšanai ar vēlēšanām? Pavisam tiešs. Tiesā Nilam Ušakovam nāksies publiski atzīt šīs sarakstes īstumu, ko viņš līdz šim saucis par daļēji falsificētu. Tas nozīmē, ka Rīgas mēra kandidātam būs jāatzīst – būdams Saeimas deputāts un Saeimas Ārlietu komisijas loceklis, viņš Krievijas vēstniecības darbiniekam atskaitījies par Krievijas propagandai tērētiem līdzekļiem. Kā zināms, Nila Ušakova paziņa Aleksandrs Hapilovs Krievijas vēstniecībā bija kultūras padomnieka amatā, kas kalpoja par piesegu izlūkošanas darbībām, pēc kuru atmaskošanas viņam nācās steidzami pamest Latviju.

Nilam Ušakovam nāksies atzīt arī to, ka viņš kā dažādu sabiedrisko organizāciju un partijas “Saskaņas centrs” līderis ir vairākkārt dažādām Krievijas amatpersonām prasījis naudu Latvijas pašvaldību un Eiroparlamenta vēlēšanām. Un to, ka viņš kā politiķis ir manipulējis ar sabiedrisko domu, veidojot ziņu bloku Pirmajā Baltijas kanālā.

Šajā grāmatā pirmo reizi latviešu valodā ir apkopoti dokumenti, kas atrodas pret mani ierosinātās krimināllietas Nr. 1 – 27002013/10 pamatā. Tās ir liecības par īsto Nilu Ušakovu, kura mērķis ir Latvijā nostiprināt putinisko “Krievu pasauli”.

Tikmēr pret mani vērstais uzbrukums, kuru Nils Ušakovs nokomentēja ar cinisku smaidiņu, joprojām paliek neatklāts. Policija tā izmeklēšanai nevelta nekādas pūles. Kā nesen kļuvis zināms, Rīgas mērs Nils Ušakovs ir uzdāvinājis skaistu velosipēdu policijas šefam Intam Ķuzim… Te nu tiešām vietā daudznozīmīgs smaidiņš – velti gaidīt, ka žurnālistam uzbrukušie tiks saukti pie atbildības.

Autors ir žurnālists

Leonīda Jākobsona grāmatu elektroniski varat lasīt šeit.

Komentāri (131)

ligakalnina 30.05.2013. 17.25

Te vairs nav runa par Ušakovu.
Kā labā strādā prokurore Vita Ozoliņa un Ķuzis?
Kā labā strādā visa Latvijas tiesībsargājošā sistēma?
Sajūta, ka nedzīvojam ES, un Rīga ir kāda Krievijas rajona pilsētiņa, un SC ir tā pati ER ar visiem tai piemītušiem “tikumiem” – administratīvo resursu, ietekmi uz tiesībsarg. struktūrām, nekaunīgu likumu ignorēšanu, korupciju, preses brīvības ierobežošanu, absolūto cinismu, sovjetisko mentalitāti.
No vienas puses, labi, ka SC, pabijis pie varas Rīgā, daudziem, ieskaitot mani pašu, skaidri pierādīja, ka to pie varas laist nedrīkst, principā, jebkurām vecām ilūzijām, ka SC nu būs ar kaut ko labāks, vai, vismaz, nebūs sliktāks par “latviskām” partijām, būtu jāpazūd.
No otras puses – uzpirkšana un iebiedēšana, administratīvais resurss, utt., savus rezultātus dod, un, ja tie rīdzinieki, kas ir pret SC, lielā skaitā neaizies uz vēlēšanu iecirkņiem, SC atkal būs pie varas, un tā būs samērā liela nelaime un Rīgas un arī valsts politiskās un saimnieciskās vides tālākā degradācija.

+66
-3
Atbildēt

5

    Egitazz > ligakalnina 30.05.2013. 18.24

    Demokrātiskajā valstī droši vien jau nākamajā dienā būtu atklāts, ka uzbrukumu organizējis Ušakovs vai Putins un visai demokrātiskai sabiedrībai tas vispār būtu skaidrs bez jebkādas izmeklēšanas un tiesas, vai nē?

    +1
    -8
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > ligakalnina 30.05.2013. 19.37

    dzeris49
    “Kā labā strādā prokurore Vita Ozoliņa un Ķuzis?
    Kā labā strādā visa Latvijas tiesībsargājošā sistēma”

    Kā labā strādā pudumjo represīvo orgānu darbinieki? Viņi visi pilda doto zvērestu.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 30.05.2013. 18.00

    Ne 90jos, ne tagad, tiesiskums nav un nebija šinī valstī prioritāte.
    It sevišķi jau nu 90jos, kad vājas un korumpētās tiesībsarg. struktūras bija izdevīgas tolaiku politiķiem un tiem, kam šie politiķi kalpoja un sekmēja valsts nozagšanu.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > ligakalnina 30.05.2013. 17.31

    Policijas vadība lielākoties ir padomju milicija, un arī prokuratūrā ilgi bija spēkā padomju tradīcijas un padomju kadri pie teikšanas (kā ir šobrīd, nezinu). Un arī tiesās bija tāpat kā prokuratūrā.

    Neesmu sazvērestības teoriju piekritējs, bet manuprāt, deviņdesmitajos šīs struktūras netika revidētas un attīstītas ar nodomu. Esmu jau te stāstījis – deviņdesmito otrā pusē visas ministrijas un citas valsts/pašvaldību iestādes jau bija datorizētas, telpas parasti bija remontētas, mēbeles un tehnika jauna. Bet tiesas, prokuratūra un policija atradās telpās, kas nebija remontētas kopš padomju laikiem, mēbeles tur bija joprojām sagrabējušas vecas no padomju laikiem un darbinieki rakstīja visu uz rakstāmmašīnām. Un algas deviņdesmitajos šajās iestādēs bija vienas no mazākajām starp valsts iestādēm, pat tiesnešiem un prokuroriem.

    Un domāju, tam visam sekas ir jūtamas joprojām.

    +19
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 30.05.2013. 19.04

    Demokrātiskā sabiedrībā tiktu uzsākta žurnalista iegūto faktu pārbaude, pat, ja tā informācija tika iegūta nelikumīgi, nevis uzsākta žurnalista vajāšana, un fakti tiktu pilnībā ignorēti ar ieganstu, ka tie iegūti nelikumīgi.
    Ja būtu uzsākta oficiāla pārbaude, varētu šos pašus faktus iegūt arī likumīgā veidā.
    Un uzbrukums žurnalistam dem. valstīs ir ārkārtas situācija, tas skaitās uzbrukums dem. pamatvērtībai – prses brīvībai, un tas noteikti būtu atklāts, un kas notiek Rīgā?
    Ušakovs atklāti ņirdz, un neviens nav ieintersēts neko atklāt, kaut, dem. sab. Ušakovam pirmajam būtu jābūt ieintersētam noskaidrot patiesību, jebkuram mēram līdzīgs neatklāts noziegums būtu kauna traips.
    Un Ušakova, kā arī SC vadīto pašvaldību attieksme pret opozicionāro presi nevienam nav noslēpums, un tā nav raksturīga demokrātijai.

    +21
    -1
    Atbildēt

    0

buchamona 30.05.2013. 18.00

Šo rakstu un publicēto saiti diez vai var saistīt ar vēlēšanām. Par vēlu, vēlēšanas parīt. Šādam info materiālam vajadzēja “skanēt” pār rīdzinieku galvām, ar visiem iztirzājumiem – mēnesi, vislabāk divus, taču – arī tam diez vai būtu nozīme, jo mēs taču visu to sen jau zinām. Gan par to, ka Ušakovs sadarbojas ar Kremļa spiegiem un šādi pelna Kremļa naudu, gan arī to, ka korupcijas līmenis RD SC valdīšanas laikā “зашкаливает” nebijušos augstumos

Lai gan, vēl jau viss nav zvanīts, balsis skaita pēc vēlēšanām :)), taču nav izslēgts, ka 2. jūnijā jau pamodīsimies bez savas galvas pilsētas. Būsim to atdevuši kremliniem, bez jebkādas motivācijas, vnk tā pat

+33
0
Atbildēt

10

    ineta_rr > buchamona 01.06.2013. 20.31

    Bet kādēļ grāmata, cik saprotu, ir tikai latviski – īstā mērķauditorija ir krievvalodīgie, jo pat ar visām SC latviešu balsīm droši vien 5% barjerai pāri nevar tikt. Tāpat vidējais latvietis jau zina, kuri ir ne tikai kampēji kā daudzas partijas, bet pie tam arī kremlini.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > buchamona 30.05.2013. 19.05

    @roberts_j
    Piekrītu. Plus, Belevičs nepiesliesies SC/GKR – priekšvēlēšanu diskusijās viņš diezgan asi gāja pret Ušakovu – viņam vieglāk būs realizēt savas idejas sadrumstalotākā koalīcijā!

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > buchamona 31.05.2013. 15.32

    TanteSidra man liekas ka Belevicham – multimiljonaram kas manta iedzivojies zalem augstas cenas uzturot divaina karta smadzenes absoluti iztrukst kada komponente
    ————
    Reiz es rakstīju, ka Belevičs ir gudrs (kā nekā bagāts…:) ). Vakar, skatoties LNT diskusiju, sapratu, ka esmu smagi kļūdījies.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    dzerkaleliva > buchamona 30.05.2013. 20.15

    Beļēvičs ir pats lielākais āksts un kretīns, nenormāli iedomīgs pūslis, šajā ākstu kompoškā. Pēc būtības uzskata, ka ar viņu komunicēt ir pelnījuši tikai miljonāri un triljonāri.
    ———————–
    Lai audzē savus briežus, un krāj aptiekas karotītes, nevis lien politikā, āksts.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 31.05.2013. 00.31

    N.S. Pirms pēdējām Saeimas vēlēšanām Zatlers arī pretstatīja sevi Urbanovičam. Cik tas bija patiesi, mēs esam piedzīvojuši. Arī tāpēc es neņemtu par pilnu Beļeviča “kareivīgumu”.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    Edzs > buchamona 30.05.2013. 21.33

    man liekas ka Belevicham – multimiljonaram kas manta iedzivojies zalem augstas cenas uzturot divaina karta smadzenes absoluti iztrukst kada komponente kas cilveku padara tik ljoti atshkjirigu no citiem vienkarshakiem kustonjiem. iespejams ka gariguma deficitu shis naudasmaiss un gramatvedis viena persona kompense sev iegadajot personigu gleznu galeriju.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 31.05.2013. 07.57

    NaSp – par Beleviču nu nemaz nebūtu drošs… Paskatamies hronoloģiski –
    1. Silenieks pēkšņi nokļūst Rīgas Brīvostas struktūrā , kas samērā viennozīmīgi ir ar Ušakova/Amerika atbalstu . Par kādiem darbiem ? :)
    2. Pēkšņi parādās zaļo saraksts RD vēlēšanās atsevišķi no zemniekiem . Kapēc?
    3. Zaļie atrod lielisku oratoru kā savu “lokomatīvi” , kas spēj piesaistīt vēlētāju uzmanību.
    Protams to var uzskatīt kā sazvērestības teoriju , bet šīs te rīcības saista ar vēlmi atņemt latviskajām partijām vēlētaju balsis sākumā planojot , ka zaļie nepārvarēs 5% barjeru. Patreiz gan izskatās zaļie tiks pāri 5% , vismaz tas nebūs brīnums , taču augstāk minetā notikumu gaita nepārliecina par zaļo labajiem nodomiem :)

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 30.05.2013. 18.05

    Nu kur var tādi pesimisti visi būt :)

    Un ja arī Ušakovs dabūs vairākumu, tad nevaram tomēr teikt, ka esam atdevuši, jo atdota Rīga jau ir. Mēs tikai varam cerēt, ka atņemsim sestdien un Dziesmu svētki vasarā būs latviešu, nevis krievu Rīgā.

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > buchamona 30.05.2013. 18.19

    Ja papēta rezultātus un balsojušo skaitu iepriekšējās pašvaldību vēlēšanās, 10. un 11. saeimas vēlēšanās Rīgā un valodu referendumā Rīgā, tad var secināt, ka latvieši par Ušakovu nebalsoja pagājušajās pašvaldību vēlēšanās. Daļa latviešu balsoja par Šleseru, kas pieslējās Ušakovam.

    Tā kā es joprojām ceru, ka Ušakovs savāks tikai savas tradicionālās balsis, no kurām viņam daļu atņems Alternative un Lindermana partija, bet LPP elektorāts, ja balsos ne par NA un V, tad vismaz par zaļajiem. Un ja tie zaļie tiks iekšā un piesliesies Ušakovam, tad ZZS uz nākamajām Saeimas vēlēšanām jau būs pats sevi noracis.

    +16
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 30.05.2013. 18.10

    roberts_j Pirmajā reizē, kad rīdziniek – latvieši nobalsoja par Nilu :), to varēja skaidrot ar misēkli, kļūdu domāšanā, naivumu utt. Ja Ušakovam rīdzinieki – latvieši uzdāvinās Rīgas mēra krēslu vēlreiz, šoreiz jau aiz pārliecības, tad, manprāt, droši var teikt, ka Rīgu esam zaudējuši un daļu savas tautas arī

    +23
    0
    Atbildēt

    0

sausins 30.05.2013. 19.54

Vai es kaut ko jaucu, bet vai nebija tā, ka tas Ušakova uzlauztais e-pasts nebija nekāds tur privātais, bet gan sūtīts kā saeimas deputāta ?!?!?!?

+28
0
Atbildēt

1

    Jānis > sausins 09.12.2013. 13.36

    Nils Ušakovs uzticību neievieš. Lai arī savulaik Diena rakstīja, ka viņš ir labais krievs, tad pēc referenduma pret latviešu valodu ir tāds rūgtums un aizvainojums pret Ušakovu, ka ne vārdiem izstāstīt. Tas bija riktīgs spļāviens sejā visiem latviešiem. Kaut ko viņš tā nesakarīgi runā, tāds augstprātīgi un iedomīgi izturās, uz žurnālistu jautājumiem neatbild, varētu padomāt, ka vienīgais, kas Nilam ir jādara, ir jāglauda kaķi. Es ļoti ceru, ka Ušakovs Saeimā izgāzīsies. Arī pēc Zolitūdes traģēdījas viņa pr taisīšana sev ir amorāla un pretīga. Man gribas vemt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu