Ir meli, lieli meli un Rozentāles izpausme • IR.lv

Ir meli, lieli meli un Rozentāles izpausme

63
Baiba Rozentāle. Foto: Egons Ansbergs, F64
Pēteris Apinis

Saskaņas centrs var braši doties Tautas partijas pēdās, iedodot Baibai Rozentālei uzvarošo Krustiņsones karogu rokās

Tāpat kā Amerikā ik pa pāris gadiem pāri traucas tornado, visu dzīvo noslaucīdams, bet nedzīvo sagraudams, Latvijas politikai laiku pa laikam pāri brāžas Baiba Rozentāle, citkārt kā kompartijas, citkārt kā sociāldemokrātu, citkārt kā Tautas partijas biedre, bet šoreiz jau kā „Saskaņas centrs”.

Šķiet, lielāko virpuli Baiba sagrieza 2009. gadā, kad, Tautas partijas atbalstīta, nonāca veselības ministres krēslā, aizslēdza Rīgas 1. slimnīcu, slēdza Sabiedrības veselības aģentūru (SVA).

Līdz Baibai Rozentālei nevienam pasaulē nebija ienācis prātā aizvērt vienīgo kompetento iestādi valstī, kas atbild par profilaksi un prevenciju, un pārvērst visu šo darbību par infekcijas slimību meklēšanu un apkarošanu. Pēc SVA likvidācijas Latvija kļuva par vienīgo valsti pasaulē ar samērojamu sociālo attīstību, kurā nebija nevienas iestādes, kas rūpētos, lai iedzīvotāji neslimotu, nevis cīnītos ar sekām.

Šo faktu pasaule uzņēma ar neslēptu interesi, apsprieda Pasaules Veselības organizācijas Ģenerālajā asamblejā un pat retoriski jautāja – vai Latvija eksperimenta kārtībā negribētu atteikties arī no primārās aprūpes? Trīs gadus visa Latvija katru dienu klausījās šausmu stāstus par briesmīgo legionellu un nāvējošo gripas vīrusu, bet pilnībā piemirsa profilaksi pret sirds slimībām vai nepieciešamību pārbaudīties pret krūts vēzi.

Baibas Rozentāles veikums ir arī Latvijas iedzīvotāju neuzticība vakcinācijai un vakcinācijas apjoma strauja krišanās. Ja vienā gadā tiek veiktas visas iespējamās reformas vakcinācijā, pievienotas četras jaunas vakcīnas, tad ģimenes ārsti, pediatri un citas personas, kas rūpīgi darījušas savu darbu, sāk neuzticēties valsts politikai. Vēl vairāk neuzticēties sāk jaunās māmiņas, un visiem rodas iespaids, ka visa vakcinācijas jezga saistīta tikai un vienīgi ar faktu, ka iepirkšana notika caur Infektoloģijas centru, kas no malas, iespējams, izskatījās gauži koruptīva nodarbe.

Nekad nevienam Latvijā nav izdevies veikt tik daudz asu, haotisku sociālu kustību, kas jebkurā valstī ar attīstītāku iedzīvotāju pašcieņu novestu pie sociāliem satricinājumiem.

Atcerieties pa dienām: slimnīca būs slēgta; nē – slimnīca būs atvērta, nē – slimnīcas vietā būs traumpunkts, bet tad pēkšņi – slimnīcas budžets līdzināsies divām nullēm. Vēl pirms gadsimta šepat Latvijā katra Baibas Rozentāles emocionāli radošā sociālā performance būtu Lielās Oktobra sociālistiskās revolūcijas vērta.

Rīgas 1. slimnīca divus gadsimtus bija nozīmīgākā ātrās un neatliekamās palīdzības sniegšanas vieta. Slimnīca bija gatava jebkurā mirklī uzņemšanas nodaļā sagaidīt vairākus desmitus pacientu vienlaicīgi.

Pret 1. slimnīcas slēgšanu iebilda premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība), un man kā viņa padomniekam bija iespējas būt klāt situācijās, kad premjers strikti pieprasīja aprēķinus šādai slēgšanai un stratēģiju tālākai veselības aprūpei Rīgā. Diemžēl aprēķinus un citu dokumentāciju Veselības ministrijas ierēdņi tolaik sastādīja, akli izpildot Baibas Rozentāles uzstādījumus. Rīgas 1. slimnīca tika slēgta, nodaļu vadītāji un spēcīgākie kolēģi devās uz ārvalstīm, māsas un sanitāri darbu meklēja kur kurais.

Tagad Rīgas 1. slimnīca akūtos pacientus vairs nepieņem, galvenokārt sniedz ambulatoriskos un dienas stacionāra pakalpojumus. Stradiņa slimnīca, kas nekad nav bijusi neatliekamās palīdzības slimnīca, nespēj savā nelielajā uzņemšanā tikt galā ar pacientu plūsmu.

Nila Ušakova (SC) vēlme atjaunot neatliekamo palīdzību Rīgas 1. slimnīcā nav lāga realizējama, jo neatliekamo darbu veic personāls, nevis telpas.

Pirmsrozentāles ērā Rīgas 1. slimnīca bija perfekta mašīna, kurā bija apmācīts katrs zobratiņš – ārsts, māsa, ārsta palīgs, sanitārs, rentgenlaborants. To atjaunot ir faktiski neiespējami.

Visiem tiem, kas piemirsuši Baibas Rozentāles lielos darbus, atgādināšu Bauskas medicīnas darbinieku iztramdīšanu no Bauskas tilta ar policijas specvienību palīdzību tad, kad baušķenieši protestēja pret Baibas Rozentāles lēmumu noņemt Bauskas slimnīcai pilnīgi visu finansējumu.

Savulaik Daugavpils ātrās palīdzības stacija izsludināja konkursu jaunas vieglās automašīnas iegādei. Mašīnai vajadzēja ādas krēslus un speciālas halogēnu spuldzes, īpašu aprīkojumu. Iepirkumu izsludināja Daugavpils neatliekamās palīdzības stacija, bet mašīnu saņemtu jau Neatliekamās palīdzības centrs. Vai šo mašīnu vajadzēja Daugavpils feldšerīšiem, lai aizbrauktu pie pacienta?

Nē, mašīna bija paredzēta Veselības ministrei Baibai Rozentālei, jo viņa, lūk, nevar braukt tumšas krāsas mašīnā – tas viņai nepiestāvot un esot psiholoģiski nomācoši. Lai iegādātos jauno „Mercedes”, Neatliekamās palīdzības dienests noslēdza līgumu ar „Domenikss” grupu.

Protams, Daugavpils kolēģiem negribējās iesaistīties afērā, viņi nopludināja informāciju, ka tiks iepirkta šāda automašīna. Par to uzzināja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis un pieprasīja paskaidrojumus. Un tad pēkšņi ministre Baiba Rozentāle pikti norāja daugavpiliešus par šādu iepirkumu. Tā nu ministrei nācās braukt ar prastu „Audi”.

Un tomēr ir kāds prieciņš par Baibas Rozentāles brāzmaino atgriešanos politikā. Tālajā 2010. gada pavasarī Andris Šķēle nolēma atsaukt visus Tautas partijas ministrus no valdības, jo saprata, ka Baiba Rozentāle spēs partiju nogremdēt. Tautas partijai tolaik bija izcils ārlietu ministrs Māris Riekstiņš, talantīgs kultūras ministrs Ints Dālderis, rosīgs reģionālās attīstības ministrs Edgars Zalāns, kas visi vēl labprāt būtu strādājuši valsts un tautas labā, bet bija jāiet prom. Kā zināms, pēc šīs promiešanas Tautas partija vairs neatguvās.

Tā nu „Saskaņas centrs” var braši doties Tautas partijas pēdās, iedodot Baibai Rozentālei uzvarošo Krustiņsones karogu rokās.

Baibas Rozentāles vārdu varētu akmenī iecirst ar šādu tekstu: „Viņai izdevās sagraut Rīgas 1. slimnīcu, kas pirms tam bija veiksmīgi strādājusi 200 gadu, un simtiem Latvijas ārstu aizsūtīt svešumā veiksmīgāk nekā Staļinam ar represijām.”

Autors ir Latvijas Ārstu biedrības prezidents

 

Komentāri (63)

Andis 27.05.2013. 13.10

Oho, būsim pazīstami: “no_comments” ir jaunā (?) “Saskaņas centra” apmaksāto komentāru zvaigzne!!!

+27
-2
Atbildēt

27

    Kârlis Kleins > Andis 27.05.2013. 13.15

    Hm, vienīgā partija, kas mani kādreiz ir sponsorējusi, ir tēvzemieši – vēl pagājušajā gadsimtā ;)

    +1
    -22
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > Andis 27.05.2013. 13.54

    A štatos turu tāpēc, ka tevis dievinātā krievu opozīcija tur izvieto savas lapas ;)

    +2
    -15
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > Andis 27.05.2013. 14.50

    A ko piesējies, darīt nav ko? Naciķi ir naciķi un punkts. BTW nesen apritē, pateicoties Sarmītes Ēlertes dēlam, parādījies arī jauns vārds – fašisteļi ;)

    +2
    -14
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > Andis 27.05.2013. 13.36

    Adminēju neskaitāmus serverus štatos, laika nīkšanai tīklā atliku likām, komentus rakstu aiz garlaicības un lai patracinātu visa veida naciķus ;)

    +5
    -17
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > Andis 27.05.2013. 15.04

    Kuriem apgalvojumiem? Ka naciķus jau 20. gadsimta 20. gados sauca par naciķiem? Palasi tālaika presi. 2) Visi latviešu naciķi dievina Krievijas opozīciju, visādas tur novodvorskas utml ;)

    +1
    -13
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > Andis 27.05.2013. 14.14

    Draudziņ, ir 21. gadsimts ))) Serveru adminēšana mūsdienās notiek par naudu ))) Un arī ar reklāmām internetā iespējams nopelnīt sev normālai iztikšanai )))

    +2
    -13
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > Andis 27.05.2013. 17.01

    KP ir dzeltenā prese un tās “žurnālistes” Skoibedas tēvoci Mišu Lircmanu nacisti uzcienāja ar ciklonu B. Un tagad, bruņojies ar šo jauno infu, uzraksti vēl vienu tikpat murgainu komentāru ;)

    0
    -11
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > Andis 27.05.2013. 14.38

    Naciķi ir nacionālisti ;) Tā tos sauca Latvijā jau pagājušā gadsimta 20. gados ;)

    +1
    -12
    Atbildēt

    0

    Kârlis Kleins > Andis 27.05.2013. 16.21

    Kādas konkrētas atbildes tev vajag? Pases kopiju un CV gribi lai tev izsūtu? Nesagaidīsi ;)

    +2
    -11
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Andis 28.05.2013. 10.26

    dzeris49
    “Un arī tie “mēs” esam dažādi, man ar articulus nav nekas kopējs.”

    Lai kā man nebūtu izkaltusi rīkle, jūsu gej-klubā nekad kāju nesperšu. Tad jau labāk ieskriešu kazino, ko patiešām uzskatu par īstiem elles vārtiem, ieraut mēriņu.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Andis 28.05.2013. 09.15

    Ne visiem “viņiem” mēs tādi esam, tikai daļai.
    Un arī tie “mēs” esam dažādi, man ar articulus nav nekas kopējs.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Andis 27.05.2013. 18.59

    no_comments
    “Visi latviešu naciķi dievina Krievijas opozīciju, visādas tur novodvorskas utml ;)”

    Kam gan vajadzīgas novodvorskas un pārējie, kuri vēlas fašistisko izdzimteņu krieviju uzlabot, tā radot iespēju tai smirdēt vēl pāris gadus ilgāk. Nozīme ir Kaukāza modžahediem, Piejūras partizāniem, kuri kāva miličus un citiem, kuri strādā pie absolūtā ļaunuma ātrākas likvidēšanas. Vērtīgs ir Udaļcovs, kura darbības ved uz Pilsoņu karu.

    “Skoibedas tēvoci Mišu Lircmanu nacisti uzcienāja ar ciklonu B.”

    Nu gan pļūtī!!! Ciklons B tika lietots apģērbu dezinfekcijai, krievu fašistu kuces, Skobeidas, tēvoci varēja nobeigt, nesalīdzināmi lētākiem līdzekļiem.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    Laimīgā :) > Andis 28.05.2013. 16.54

    dzeri, Roma sabruka brīdī, kad romieši atdeva karaspēka vadību galliem u.c. tā sauktajiem barbariem. Tikai velku paralēles.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Laimīgā :) > Andis 28.05.2013. 16.50

    Roberts_j
    Bet par šo jūsu viedokli – “Ne visiem “viņiem” mēs tādi esam, tikai daļai.” – sapņojat vien. Neesam varbūt kādiem dažiem procentiem, ne vairāk kā 5.

    Man ar krievu jauniešiem šādas tādas darīšanas bijušas (mācījos vienā ēkā ar krievu skolu), nu nav viņi tādi šovinisti ;). Cita lieta, ka Maskavas dezinformanti viņiem izskalojuši smadzenes lielai daļai.
    P.S. Pēc kā tu spried par tiem 5%?

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > Andis 28.05.2013. 09.34

    dzeri, neviens nesaka, ka jums ar articulusu kas kopīgs, bet gan to, ka viņiem tas ir vienalga un viņiem visi mēs esam vienādi, vienalga kādus uzskatus pārstāvam, un visi esam, kā jau tika teikts – fašisti, nacisti un gansi.

    Bet par šo jūsu viedokli – “Ne visiem “viņiem” mēs tādi esam, tikai daļai.” – sapņojat vien. Neesam varbūt kādiem dažiem procentiem, ne vairāk kā 5. Pat, ja kāds vārdos saka, ka tā nav, tad sirds dziļumos viņi faktiski visi mūs latviešus labāk redzētu pazūdam, nekā esot noteicējiem Latvijā. Beidzat viņus mērīt pēc sevis. Pieņemiet vienreiz to, ka viņi ir ar pilnīgi citu mentalitāti, pavisam savādākiem uzskatiem un nav arī pārveidojami, un arī nav jācenšas mums viņus pārveidot pēc sava ģīmja un līdzības. Tas ir tas pats, kas ar musulmaņiem Eiropā – eiropieši nez kādēļ iedomājas, ka ar viņiem var runāt un skaidroties tāpat kā ar eiropiešiem un ka viņiem ir līdzīga pasaules uztvere vai vismaz tāda uztvere, kas sapratīs mūsu teikto uin mūsu attieksmi pret pasauli, un ja šī viņu pasaules uztvere ir tāda patālāka no mūsējās, tad varēs viņus pārtaisīt pēc sava ģīmja un līdzības. Tā nav un nebūs.

    Tādēļ visādi jau iebraukušie imigranti un kolonisti, gan šeit, gan Eiropā, ir maksimāli jānorobežo no politiskās varas, jauni iekšā vairs nav jālaiž, jāveicina viņu emigrācija prom, un atlikušie jāasimilē. Nav savādākas izejas un rīcības iespējas ar imigrantiem, lai kur un kādi tie imigranti būtu.

    Tāpat kā musulmaņi ielās priecājās pēc 11. septembra, tāpat lielākā daļa krievu atklāti un pārējie sirds dziļumos priecātos, ja latvieši pazustu no zemes virsas un Latvijas teritoriju pievienotu Krievijai

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Andis 28.05.2013. 09.56

    Att. par musulmaņiem un Eiropas plānprātīgajiem politiķiem, kas paši laiž iekšā barbarus, maksā tiem pabalstus, nevis piespiež strādāt un integrēties, nodrošina tiem tādas tiesības, kas nav pamatiesdzīvotājiem, un negrib saprast, ka ar to iznīcina Eiropu un pārvērš to par halifātu, pilnībā piekrītu.
    Romas impēriju iznīcināja barbari, Eiropu iznīcina paši Eiropas politiķi, piešķīrot barbariem īpašas tiesības, politiskās tiesības, utt, un iepludinot Eiropā barbaru pūļus.
    Un kas vēl būs pēc Sīrijas sabrukuma, nāks iekšā bēgļu pūļi, (ko ES un ASV veicina, atbalstot alkaidu un musulmaņu radikāļus, ko uzskata par demokrātiem, it kā nepietiktu ar Ēģipti, Lībiju utt.
    Par krieviem gan tikai daļēji, un vados, lielā mērā, no personiskas pieredzes, man ir labi draugi, krievi, kas tā galīgi nedomā.
    Tas, ka daudziem ir atšķirīgs viedoklis att. uz valodas politiku un citādi politiski uzskati, nenozīmē, ka viņi ir ienaidnieki un neuzskata Latviju par savu dzimteni, vai vēlas pievienoties Krievijai, utt., vienkārši, viņi redz Latviju nedaudz savādāku, un viņiem tādas tiesības ir, šeit ir demokrātija.
    Kas attiecas uz lumpenizētu publiku – tādu pietiek arī latviešu vidū, kam šī valsts neko neizsaka, un arī latviešu politiķu, ne visu, bet, daudzu acīs valsts ir tikai karjeras un ienākumu gūšanas avots, nekas vairāk, un pilsoņi ir “lohi”, kuri vienkārši jāizmanto.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    janis17 > Andis 27.05.2013. 23.09

    Dzeri, kad tev vienreiz pieleks, ka viņiem mēs visi esam fašisti, nacisti, gansi…???
    Gan tu, gan es, gan articulus u.c.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Andis 27.05.2013. 17.11

    Nu bez tevis it kā nezināju, ka Skoibeda ir Izraelas pilsone, un ko tas izsaka?
    Gēringa komandā arī, vispār, strādāja ēbreji, viņš mēdza teikt – es zinu labāk, kurš ir ēbrejs, kurš tikai izliekas.
    Ja cilvēks ir ēbrejs, tas nenozīmē, ka viņš nevar būt nacists, ja viņa nav nacists, tikai vēlas iet līdzi Krievijā valdošajam “trendam” vēl jo sliktāk priekš viņas.
    Un, nākamajā dienā pēc šī skandāla Medvedevs deva plašu interviju KP, vai nav zīmīgs fakts, un nelicina par atbalstu šai nacistei un avīzei?
    Kurai dzeltenai presei viņš vēl dod interviju?

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > Andis 27.05.2013. 15.26

    Atkal nekonkrētas atbildes, kas pamatotas nevis ar faktiem, bet ar pieņēmumiem. :) Apnika bezjēdzīgi diskutēt ar kārtējo demagogu.

    Jūs, visi šeit mītošie demagogi (jūs, superacis, kurmītis, korporācija konsolidācija u.c.) varētu kopīgi nolemt un uzlikt sev vienādus avatarus, lai visi jūs uzreiz var atšķirt un iet jūsu tekstiem garām.

    Tas es te šodien aiz darīt neko parunājos ar tādu demagogu kā jūs, bet nu jau pietiks.

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > Andis 27.05.2013. 14.35

    Es par serveriem sen jums neko vairs nejautāju. Pie tam, es neko neteicu, ka ar serveru uzturēšanu nevar nopelnīt. Es pirms tam jautāju, kādēļ turat serverus savā nīstajā ASV? Kāds jūsu serveriem sakars ar krievu opozīciju vispār? Tātad atkārtoju jautājumus, uz kuriem neesmu saņēmis joprojām nekādas atbildes:
    1) nodefinējiet, kas ir “naciķis”?
    2) no kurienes rāvāt, ka dievinu Krievijas opozīciju?

    +10
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > Andis 27.05.2013. 14.11

    No kurienes rāvāt, ka dievinu Krievijas opozīciju? Tie tāpat kā Putins ir un paliek lielkrievu šovinisti.

    Bet tā arī nenodefinējāt, kas ir “naciķis”. Kas tas ir jūsu izpratnē? Savādāk nevar saprast jūsu komentārus, diezgan bieži to vārdu lietojat. Nu tad gaidu to definīciju.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > Andis 27.05.2013. 14.46

    1)Iedodiet kādu avotu, ka kāds Latvijā 20. gados tā būtu saucis nacionālistus, un kādus nacionālistus – nacionālistus vispār, vai kādu partiju vai kustību?
    2) Joprojām neatbildējāt, kur rāvāt, ka dievinu Krievijas opozīciju.

    +12
    -1
    Atbildēt

    0

    grislits > Andis 27.05.2013. 14.53

    Demagoga kungs pat tik daudz nevar, kā vismaz puslīdz ticamu avotu sameklēt saviem apgalvojumiem? :)))

    Un kā tur palika tad ar mani un Krievijas opozīcijas mīlēšanu? Arī atbildēt nevarat, jo tikai ar muti braukt mākat? :)))

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    grislits > Andis 27.05.2013. 13.46

    Lūdzu definīciju iedodiet vārdam “naciķis”.

    Un ko tad administrējat serverus, kas atrodas jūsu nīstajos štatos? Tā kaut kāda krievu jocīgā mentalitāte atkal? Neieredzēt štatus (Krievijas aptaujās ienaidnieks nr.1), tai pat laikā arī Nr.1 aptaujās, uz kurieni krievi vēlētos pamukt no Krievijas.

    Kādēļ jums tiem banānu republikas Krievijas mīļotājiem tā velk uz tiem štatiem?

    +16
    -4
    Atbildēt

    0

    lindapastare > Andis 27.05.2013. 15.42

    Interesanti, vai ar terminu “visa veida naciķi” tiek saprasti arī krievu nacionālisti (SC lielākā daļa, starp citu) vai tikai latviešu nacionālisti?

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > Andis 27.05.2013. 16.49

    Par tiem “naciķiem” un “fašistiem” – nesen vienas no lielākām Krievijas avīzes internetlapā bija publicēts materiāls, kur šīs avīzes korespondente izteica nožēlu, ka liberāļi un viņu vecāki un vecvecāki netika izmantoti abažūriem att. vietās att. konc. nometnēs.
    Pirms tam tur bija ievietots viņas raksts, kas aicināja katram, kas redz, pašam nogalināt klejojošu suni.
    Šī pati avīze, faktiski, aicināji iznīdēt migrantus, vadoties pēc ārējā izskata.
    Avīze saņem valsts atbalstu, tā ir Komsomoļškaja pravda, korespondente kļuva par varoni.
    Par ksenofobiju, homofobiju, utt., kas valda Krievijā, un ko veicina Kremlis, pat nerunāšu, tāpat, kā vēl daudzus piemērus neminēšu, gribi redzēt nacismu un fašismu – padzīvo tur.
    Kas var runāt par nacismu vai fašismu Latvijā, tas, vispār, neizprot, ko šie jēdzieni nozīmē.
    Par “visādām tur Novodvarskām” – tu, ģēnij, zini, ka, pateicoties arī Novodvorskai, tu vari brīvi rakstīt un runāt, un vairs nav PSRS, ka, taisni pateicoties tādiem disidentiem, PSRS sabruka?
    Ka viņa ilgu laiku tika ieslodzīta psih. sl. un cietumā, ilgu laiku viņai tika indēta ar noiroleptiķiem, un ir viens no prinncipialākajiem un gudrākajiem cilvēkiem, ko es pazīstu?
    Ko tu te vāvuļo par lietām, par kurām tev nav nekāda sajēga?

    +19
    -3
    Atbildēt

    0

    grislits > Andis 27.05.2013. 13.26

    No kā tad draudziņ no-comments iztiekat? Jums tak laika citam darbam neatliek, jo delfos gandrīz pie jebkura raksta pirmais komentārs jūsējais, ja vēl kaut kas SC-am aktuālāks, tad pie raksta vairāki jūsu komentāri. Tagad vēl šeit rakstāt, un no jūsu tekstiem var nojaust, ka vēl citur arī.

    Tātad komentāru rakstīšana ir jūsu darba pienākums ar kuru pelnāt naudiņu. Protams, darbā gan jau esat noformēts savādāk, ne kā komentāru rakstītājs.

    +21
    -1
    Atbildēt

    0

valdis 27.05.2013. 20.42

Kā tas iet kopā – B.Rozentāle sagrāva 1.slimnīcu, N.Ušakovs lielais slimnīcas atjaunotājs, bet, neskatoties uz to, B.Rozentāle ir SC sarakstā. Vienoti uzskati un uzstādījumi? Kaut kā neizskatās.
Bet tas, ko Rozentāle izdarīja ar 1.slimnīcu, tas patiešām ir noziegums. Liekas, ka ar krīzi neizdevās A.Šlesera ieceres ar šo kolosālo nekustamo īpašumu kompleksu, jo burbulis plīsa, protams tie ir minējumi, par kuriem Rīgā tajā laikā runāja.
Tā vietā, lai vainotu valdību slimnīcas slēgšanā, vislabāk N.Ušakovam būtu jāpajautā savai tagadējai partijas biedrenei B.Rozentālei, kāpēc kundze bija tik satrakojusies 1.slimnīcas iznīcināšanai.
Paldies P.Apinim par viedokli. Ir labi atsaukt atmiņā visus “padarītos darbiņus”, lai neaizmirstas.
P.S. Kā J.Ozols cīnījās par slimnīcu, cepuri nost.

+20
0
Atbildēt

0

Tā arī sauc - Rein 27.05.2013. 18.16

Man patika Pētera asā valoda, šerpais tonis un loti skaidrā attieksme pret personālijām.Es izjutu Pētera kā kolēģa un pilsoņa sāpes par nodarīto un atbildību, brīdinot un skaidri izsakot savu viedokli.Vienīgais , pietrūka vēsturiskās norādes uz Martu Martinovnu Krustiņsoni, jo jaunie IR lasitāji var nezināt šo kolorīto “trojkas” locekli, kura vēlīnajos 70 -tos gados aktīvi cīnijās pret neona lampiņām, kas Rīgā miglainajās naktīs iezīmeja K.Barona ielas vīna veikala mucu.

+17
-1
Atbildēt

2

    Sandris Maziks > Tā arī sauc - Rein 28.05.2013. 10.04

    hombros
    “Baltās zeķubikses”?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Neaiztieciet Martu Krustiņsoni! Viņa ir slaveno latviešu (un varbūt pat baltiešu) sieviešu-snaiperu vecmāmiņa. Ja kāds nezin, kas ir slavenās latviešu snaiperes, tad … tās ir sievietes, kas cīnās pret krieviem Gruzijā, Armēnijā, Kalnu Karabahā un arī Afganistānā! ;)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu