Jauns un dedzīgs • IR.lv

Jauns un dedzīgs

7
Iestāties aktieros pamudinājuši draugi. «Nebiju savilcis kopā, ka par aktieri var mācīties. Likās — par to jau nemācās, tāpat kā par prezidentu.»
Anda Burve-Rozīte

Liepājas teātra aktieris Mārtiņš Kalita (27) pabeidzis filmēties galvenajā lomā slavenā režisora Ņikitas Mihalkova topošajā filmā Saules dūriens un pēc deviņu mēnešu prombūtnes atgriezies pie lomām teātrī

Aprīļa pirmajā nedēļā zem kājām skrapst ledus. Lai Liepājas teātra jauno aktieri Mārtiņu Kalitu sastaptu, ir jābrauc uz pretējo Latvijas pusi – Vidzemi. Ar autobusu ieradušies, liepājnieki Valmieras Drāmas teātrī mēģina viesizrādes. Mārtiņš izrēķinājis, ka starp tām atliek viens brīvs vakars, un to viņš izlēmis pavadīt Rīgā, Dailes teātrī viņš vēlas noskatīties Džilindžera izrādi. Tieši šis režisors jaunajam Liepājas teātra aktierim jau devis vairākas iespējas sevi parādīt – Kalita spēlē Džilindžera izrādē Pūt, vējiņi!, Šikās kāzas, Sods un noziegums, kā arī jaunajā izrādē, franču romantisma laika rakstnieka Viktora Igo vēsturiskajā melodrāmā Lukrēcija Bordžija, kuras pirmizrāde notiks nākamnedēļ. Kalita ir viens no 16 jaunajiem aktieriem – Liepājas teātra kursa, kuri 2009.gadā absolvēja Klaipēdas Universitāti. 

Tikšanās Valmierā ar jauno aktieri notiek sestdienas rītā, kad vērusies Dziesmusvētku biļešu kase. Tumšpelēkā žaketē, sudraba gredzenu ar pūcītes veidolu pirkstā, Kalita domīgi nolūkojas uz garo rindu Valmieras teātra foajē. Ar piesardzīgu smaidu pastiepj sveicienam roku. Nopietns un vienkāršs. Filmējies galvenajā lomā pie slavenā Ņikitas Mihalkova? Tas izklausās pēc pasakas vai neveiklas anekdotes, kā vēlāk teiks viņš pats. 

Tomēr tā ir patiesība – starp neskaitāmiem pretendentiem tika izvēlēts tieši viņš. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu