Arī "Dienas Biznesa" redaktore Indra Lazdiņa pamet amatu • IR.lv

Arī “Dienas Biznesa” redaktore Indra Lazdiņa pamet amatu

31
Foto: Lita Krone, LETA

Pienākumus pildīs SIA “Dienas mediji” valdes loceklis Jānis Ogsts

Laikraksta “Dienas Bizness” galvenās redaktores amatu pametusi Indra Lazdiņa, un viņas pienākumus pagaidām pildīs SIA “Izdevniecība Dienas bizness” un SIA “Dienas mediji” valdes loceklis Jānis Ogsts, biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināja “Dienas mediju” mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Inese Dābola.

Lazdiņa laikrakstā “Dienas Bizness” strādājusi no 1999.gada, kā laikraksta galvenā redaktore – no 2009.gada.

Darba attiecības ar Lazdiņu pārtrauktas no šodienas, savstarpēji vienojoties. “Nozare.lv” rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka darba attiecību pārtraukšana saistīta ar domstarpībām par finanšu jautājumiem – uzņēmuma vadība piedāvājusi redakcijas budžeta samazinājumu, kuram Lazdiņa nav piekritusi.

Piektdien par amata atstāšanu vienojusies arī “Dienas biznesa” portāla redaktore Dace Preisa. Viņa aizgājusi, jo “neredzēju iespēju profesionāli sastrādāties ar jauno Lazdiņas kundzes vietas izpildītāju” Ogstu, vēsta portāls MansMedijs.lv. “Šobrīd man nav pārliecības par to, ka īpašniekiem ir vēlēšanās radīt stipru uzņēmumu,” papildinājusi Preisa.

Kopš gada sākuma koncernā “Diena” notikušas jau vairākas būtiskas pārmaiņas redakciju vadībā. Janvārī par laikraksta “Diena” redaktoru tika iecelts sociologs Aigars Freimanis un darbu atstāja “Dienas mediju” galvenais redaktors Guntis Bojārs, kuram sekoja vairāki redakcijas darbinieku. Martā no darba tika atlaists žurnāla “Playboy” galvenais redaktors Jurģis Liepnieks. Šīs pārmaiņas neoficiāli tiek saistītas ar to, ka notikusi rotācija koncerna “Diena” menedžmentā un šobrīd slēptajā īpašnieku – oligarhu trijotnē vadības groži nonākuši Andra Šķēles rokās.

AS “Diena” koncernā ietilpst SIA “Dienas mediji”, SIA “Izdevniecība Dienas žurnāli”, SIA “Abonēšanas centrs Diena”, SIA “Dienas grāmata”, SIA “Izdevniecība Dienas bizness”, SIA “RPD”, SIA “Poligrāfijas grupa Mūkusala” un SIA “Mūkusalas māja”.

Komentāri (31)

janazakovica 05.04.2013. 12.26

parasti putni pamet ziemosanas vietas…resnie putni.

+1
-1
Atbildēt

0

dace_roze_lmt_lv 05.04.2013. 12.41

“Ir” priecājas, jau virsrakstā uzsvērot “arī”.

Bet “Ir” pašus taču drīz slēgs. Vismaz divu gadu laikā.

+1
-5
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu