Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Kā lode galvā
Kristīne Simsone

 

oooo Miglā / In the Fog. Kaut sižetiski novecojusi, šī Otrā pasaules kara un nacistu okupāciju tirzājošā filma ir sajūtām piesātināts un vizuāli skaists kino. Savā emocionālajā tonalitātē līdzīga Elema Kļimova traģiskajam 1985.gada meistardarbam Ej un skaties, šī lente iemanās radīt fatālisma pilno, drūmo noskaņu, kara šausmas un brutalitāti atstājot ārpus kadra. Pieskaroties partizānu cīņu tematikai, Miglā ir lēnīgs, skumji apcerīgs vēstījums par godīguma un cilvēcības saglabāšanu smagā laikā. Hipnotisks operatora darbs, kurā iemūžinātas arī Latgales mežotās āres. Domājams, īpaši simpatizēs vēsturisku filmu cienītājiem. Kino no 3.aprīļa.

ooo Uzņemšana / Admission. Ordināra romantiskā komēdija ar vieglām neatkarīgā kino vēsmām – ģeldēs tiem, kam nav pretenziju pret jau daudzkārt redzētiem sižeta pavērsieniem. Vienīgi no stāsta par universitātes darboni karjeristi gribētos gaidīt dzīvāku humoru, ņemot vērā, ka galveno lomu atveidotāju tandēmam – Polam Radam un Tīnai Fejai – tiek piekabināta komiķu birka. No 5.aprīļa.

oo Kā lode galvā / Bullet to the Head. Pabrutāls bojeviks, kas identisks tiem, ko bez mitas drillē televīzijas kanālos. Pusotra stunda ne tās labākās kino stāstniecības ar vienu vienīgu mērķi – parādīt, ka Silvestrs Stallone ir tikpat sprauns un skarbs kā astoņdesmitajos. Neizdodas. No 5.aprīļa.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu