Daudz laimes! • IR.lv

Daudz laimes!

4
Nellija Ločmele

 

Latvijā ar tā sauktajiem skrīningiem jeb veselības pārbaudēm neiet spoži, tomēr šis varētu būt izņēmums. Vai jūs būtu ar mieru noskenēt savas smadzenes, lai redzētu, vai esat laimīgi?

Izrādās, neirozinātnieki skaidri zina, kā izskatās laimīgas un kā – depresīvas smadzenes. Bet galvenais – pētnieki arī zina, kas jādara, lai tiktu pie laimīgajām smadzenēm. Nav nemaz tik sarežģīti, intervijā mums atklāj starptautisku bestselleru autors, laimes pētnieks Tals Benšahars. Laimi ar labiem panākumiem var mācīt pat kā priekšmetu skolā – to apliecina nesens pētījums ar 2500 skolēniem, kuriem izstrādāts šāds priekšmets 30 stundu apjomā, un pēc tā apguves vairojies skolēnu optimisms, samazinājusies vardarbība, uzlabojušās atzīmes.

Latvijas skolās arī derētu šāds priekšmets. Un pirmām kārtām jau pašiem skolotājiem. Te arī lieti derētu smadzeņu skrīnings – ja skolās nestrādātu nelaimīgi pieaugušie, izglītības process būtu krietni jēdzīgāks un droši vien skolotāju aptaujas neatklātu šokējošus rezultātus, ka pusei pedagogu nepatīk viņu darbs (šāda aina noskaidrojusies pagājušajā nedēļā izglītības konferencē, kur pulcējās aptuveni 400 Latvijas sākumskolu skolotāju).

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu