Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

5

Nedēļas notikumi Latvijā

Valdība otrdien nepieņēma lēmumu par piedalīšanos Liepājas metalurga glābšanā. Finanšu ministrs Andris Vilks norādīja, ka par kādu pozitīvu lēmumu varētu runāt, ja uzņēmumam būtu skaidrs biznesa plāns vai tiktu piesaistīts stratēģisks investors. Metalurga vadība prasījusi valdībai palīdzību 57,6 miljonu latu apmērā. Auditorkompānija Ernst&Young secinājusi, ka jau aprīlī uzņēmumam var iestāties maksātnespēja.

Pirmdien nenotika Saeimas ārkārtas sēde par neuzticības izteikšanu iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim. Nacionālā apvienība atsauca demisijas pieprasījumu, pēc ministrs atvainojās par nekārtībām pie Brīvības pieminekļa 16.martā leģionāru piemiņas pasākumā, un deva viņam «trīs mēnešu pārbaudes laiku». 

Rīgas brīvostas valdes ārkārtas sēdē otrdien brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs netika atbrīvots no amata. Par atstādināšanu balsoja visi četri valsti pārstāvošie valdes locekļi, bet visi četri Rīgas pašvaldības pārstāvji balsoja pret. Valsts kontrole ir konstatējusi, ka no 2009. līdz 2011.gadam brīvostā ir bijuši nelietderīgi un nelikumīgi tēriņi vairāk nekā 41 miljona latu apmērā.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu