Krievija: Medvedevs ir gatavs tikties ar Dombrovski • IR.lv

Krievija: Medvedevs ir gatavs tikties ar Dombrovski

23
Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs. Foto: ITAR-TASS/LETA

 

Krievija ir oficiāli informējusi Latviju, ka Krievijas premjers Dmitrijs Medvedevs ir gatavs divpusēji tikties ar Latvijas Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (Vienotība), trešdien pēc piedalīšanās Saeimas Ārlietu komisijas sēdē sacīja Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

Krievijas puse, atbildot uz Latvijas izteikto vēlmi, ir apliecinājusi, ka Medvedevs ir gatavs piedalīties dialoga veidošanā ar Latvijas valdības vadītāju, skaidroja Vešņakovs.

Viņš prognozēja, ka Dombrovska vizītes laikā Sanktpēterburgā ar Krievijas premjeru tiks apspriesti ekonomiskie jautājumi, lai attīstītu sadarbību šajā jomā. Līdz ar to runa nebūs tikai par ekoloģisko jautājumu apspriešanu, kas gan arī ir svarīgi, vēsta LETA.

Šodien pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Andri Bērziņu premjers žurnālistiem sacīja, ka, tiekoties ar Medvedevu, plānots runāt par divpusējām attiecībām, tai skaitā sadarbību ekonomikā, pārrobežu sadarbību, transporta un robežas infrastruktūras jautājumiem.

Taujāts, vai tiks spriests arī par Latvijas gāzes tirgus liberalizāciju, Dombrovskis sacīja: “Ja šāds jautājums no Krievijas puses tiks uzrunāts, tad pārrunāsim arī to.” Vienlaikus valdības vadītājs bija izvairīgs, atbildot uz jautājumu, vai Latvijas puse šo jautājumu uzrunās gaidāmās tikšanās laikā. “Te ir jautājums, vai šis jautājums ir aktuāls Krievijas pusei vai “Gazprom” kā Krievijas valsts uzņēmumam. Attiecībā uz mūsu pusi mēs zinām, kas ir tās prasības un kā mēs pakāpeniski virzāmies uz priekšu.”

Iepriekš izskanēja informācija, ka aprīļa sākumā Sanktpēterburgā ir iespējama premjerministra Dombrovska un Medvedeva divpusējā tikšanās.

Dombrovskis aprīļa sākumā Sanktpēterburgā piedalīsies ikgadējā Baltijas jūras reģiona valdību vadītāju samitā. Latvijas valdības vadītājs ir saņēmis Medvedeva ielūgumu piedalīties samitā – šogad tas notiek Sanktpēterburgā, jo Krievija šogad ir prezidējošā valsts Baltijas jūras reģiona valstu padomē.

Latvija no savas puses bija izteikusi vēlmi par abu valstu premjeru divpusējo tikšanos.

 

Komentāri (23)

Una Grinberga 27.03.2013. 14.03

Nu, bišķīt jau par daudz skandina medijos. Tāpat nekāda liela jēga no tikšanās nebūs – Krievijā visus lēmumus pieņem Putins. Kāpēc neskandina to, ka Dombrovskis tiksies ar Francijas premjeru un prezidentu? Francija sola atbalstu eirozonai un OECD. Tā ir daudz vērtīgāka tikšanās.

+19
-2
Atbildēt

1

Andris 27.03.2013. 14.50

Nevajadzētu Dombrovskim tērēt laiku, lai tiktos ar šo klaunu. Medvedevs ir izsmiekļu objekts pašā Krievijā. Viss ko viņš saka nav graša vērts.

+15
-2
Atbildēt

0

janazakovica 27.03.2013. 13.55

lai atvainotos par okupaciju

+12
-1
Atbildēt

1

    gliters > janazakovica 27.03.2013. 14.01

    Un apjautātos, kad būs izrakstīts rēķins un zināms konts naudas pārskaitīšanai?

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu