Baznīca ir atvērta • IR.lv

Baznīca ir atvērta

5
Zīmējums — Ernests Kļaviņš
Ieva Puķe

Katoļu baznīcā viss nav krāsojams tikai melns vai balts, un tas, ka jauno katoļu garīdznieku rindas kļūst retākas, nenozīmē baznīcas izbeigšanos, pārliecināts ir prāvests Andris Kravalis. Jaunievēlēto Romas pāvestu gaida lieli izaicinājumi

Rīgas Sv.Marijas Magdalēnas baznīciņa paslēpusies lielu mūru ielokā Klostera ielas galā. Priesteris Andris, kā īsziņā sevi ir nosaucis prāvests Andris Kravalis, pie durvīm licis piestiprināt koši zaļu zīmi – «Baznīca atvērta». Citādi cilvēki ejot garām, pat nenojauzdami, ka tādā viduslaiku ainavā vietu atradis aktīvs dievnams. Arī darbadienā ap pusdienlaiku solos meditē vairāki cilvēki, aizmugurē klusi sēdošais vīrs garā, melnā katoļu mācītāja apģērbā ir pats Andris.

Mūsu tikšanās brīdī visas pasaules uzmanība pievērsta Romas katoļu baznīcas 115 aktīvo kardinālu konklāvam, kas izvēlēsies jaunu pāvestu par atkāpšanos paziņojušā Benedikta XVI vietā. Ja pārrunas būs raitas, šā žurnāla iznākšanas brīdī no Siksta kapelas skursteņa jau stīdzēs balti dūmi, vēstot, ka balsojums bijis rezultatīvs.

Žurnālisti, kas pirms manis rakstījuši par pāvesta vēlēšanām, allaž piezīmējuši, ka kandidāts tiks izraudzīts ar maksimālu rūpību. Viņam būs jāpaliek plecs zem smagās pēdējo gadu skandālu nastas: gan katoļu mācītāju apvainojumiem pedofilijā, gan līdzekļu izšķiešanas Vatikānā. Romas katoļu baznīcas galva Latvijā Zbigņevs Stankevičs, jau pabijis manu amata brāļu jautājumu krustugunīs, interviju ar mieru sniegt tikai pēc Lieldienām. Priesteris Andris Kravalis ir atsaucīgāks. Lai arī tikai nedēļas nogalē atgriezies no Provansas Francijā, kur mēnesi pavadījis lūgšanās ar Dzīvības Mātes kopienas biedriem, viņš ir piekritis sarunai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu