Līderi «tumšā mežā» • IR.lv

Līderi «tumšā mežā»

4
DPA direktors un īpašnieks Juris Vilders: «Gribētu ieteikt Ķīļa kungam vidusskolas programmā atjaunot eksaktos priekšmetus kā obligātus. Negribu noniecināt humanitārās zinātnes, bet ekonomikas attīstības pamatu pamats tomēr ir matemātika.»
Inta Lase

Informācijas tehnoloģiju uzņēmums DPA no maza programmatūras tirgotāja izaudzis par daudzmiljonu kompāniju un tagad izstrādā lietotni, kas ļaus atteikties no parolēm dažādās interneta vietnēs

Sākumā man nebija skaidrs, kur tā nauda radīsies un kā nomaksāsim rēķinus par telpu īri – atceroties, kā no darba ņēmēja kļuvis par darba devēju, saka IT uzņēmuma DPA direktors un īpašnieks Juris Vilders. Mazā, lai neteiktu mikroskopiskā, firma ar diviem darbiniekiem radās 1997.gadā gaužām prozaisku iemeslu dēļ – uzņēmums Tilde restrukturizējās un programmatūras mazumtirdzniecību nodalīja atsevišķā uzņēmumā.

«Tā mani atlaida, jo vadīju mazumtirdzniecības daļu,» smaida Juris, kura vadībā šo gadu laikā DPA krietni pieauguši apgriezieni un tas kļuvis par apgrozījuma ziņā lielāko Latvijas īpašniekiem piederošo IT uzņēmumu. Pašlaik uzņēmumā strādā 130 darbinieku, ir pārstāvniecības Ukrainā, Lietuvā, Baltkrievijā un Gruzijā. Turklāt sākotnējā darbības niša – datoru programmatūras tirdzniecība – nu veido pavisam nelielu uzņēmuma apgrozījuma daļu. Tagad galvenos ienākumus rada IT infrastruktūras plānošana, ieviešana un apkalpošana, specializētu programmu izstrāde un testēšana, kā arī drošības risinājumu piedāvājumi.

«Mūsu uzdevums ir palīdzēt citiem uzņēmumiem un organizācijām gūt maksimālu labumu no informācijas tehnoloģijām, kuras tie lieto,» uzņēmuma ikdienas uzdevumus vienkārši skaidro Juris. Viņu papildina DPA jaunu biznesa virzienu attīstības vadītājs Aigars Jaundālders, sakot – nereti jāsāk ar to, ka klientiem jāizstāsta un jāizrāda informācijas tehnoloģiju iespējas un uzņēmuma ieguvumi, ieviešot kādu no sistēmām.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu