Radars pasaulē • IR.lv

Radars pasaulē

5
Par Igaunijas ziemas galvaspilsētu dēvētās Otepes apkaimē pagājušajā svētdienā notika nu jau ceturtais Eiropas saunas čempionāts, kurā piedalījās 165 komandas ar vairāk nekā 600 dalībniekiem. Uzdevums: pēc iespējas īsākā laikā apceļot 22 saunas, astoņus āliņģus un piecas karstās vannas. Distances kopgarums — aptuveni 100 kilometru (drīkst izmantot auto). Uzvarēja igauņu sieviešu komanda Lamma Naasõ, kas ar šo uzdevumu tika galā divās stundās un 59 minūtes. Komanda Latvijas pirts palika 20.vietā.

Nedēļas notikumi pasaulē


Pāvests Benedikts XVI 28.februārī atkāpsies no amata,
pirmdien paziņoja Vatikāna preses pārstāvis Federiko Lombardi. Kā atkāpšanās iemesls tiek minēts viņa veselības stāvoklis. 85 gadus vecais garīdznieks par Romas katoļu baznīcas galvu tika ievēlēts 2005.gada 19.aprīlī pēc Jāņa Pāvila II nāves. Benedikts XVI būs pirmais pāvests pēdējo sešu gadsimtu laikā, kas atkāpies no katoļu baznīcas vadītāja amata.

Ziemeļkoreja apstiprinājusi, ka otrdien veikusi kodolizmēģinājumu. Gaidāms, ka šāds Ziemeļkorejas solis izraisīs ārkārtīgi asu ASV un Japānas reakciju, kā arī saniknos Ziemeļkorejas vienīgo nozīmīgo sabiedroto Ķīnu. Valsts oficiālā ziņu aģentūra KCNA vēsta, ka šoreiz kodolizmēģinājumā sasniegts «lielāks sprādziena spēks» nekā 2006. un 2009.gadā veiktajos kodolizmēģinājumos.

Kirgizstānas militārā garnizona tiesa otrdien aizmuguriski piesprieda 24 gadu cietumsodu gāztajam valsts prezidentam Kurmanbekam Bakijevam. Viņa brālim Džanibekam aizmuguriski piespriests mūža ieslodzījums par noziegumiem, kas pastrādāti no 2005. līdz 2010.gadam. Abi pēc varas maiņas Kirgizstānā 2010.gada aprīlī pameta valsti. Bijušais Kir-gizstānas prezidents ar ģimeni pašlaik dzīvo Baltkrievijā, kas viņam piešķīrusi politisko patvērumu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu