Dombrovskis: Ministru darbu atsevišķi nevērtēs • IR.lv

Dombrovskis: Ministru darbu atsevišķi nevērtēs

62
Premjerministrs Valdis Dombrovskis. Foto: Lita Krone, LETA
Dairis Anučins

Valdošā koalīcija vienojusies virzīt uz priekšu grozījumus Būvniecības likumā

Ministru darba izvērtējums notiks saistībā ar ikgadējo valdības ziņojumu Saeimai, kura ietvaros tuvākajā laikā ministriem jāsniedz atskaites par paveikto 2012. gadā. Tā pirmdien pēc koalīcijas padomes sēdes pavēstīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība). Līdz ar to koalīcijas deputāti noraidījuši Nacionālās apvienības rosinājumu par ministru darba atsevišķu izvērtējumu, politiķi pašlaik nerunā arī par ministru nomaiņu.

Valdošā koalīcija arī ir vienojusies “virzīt uz priekšu” grozījumus Būvniecības likumā, lai risinātu problēmas ar lēmumu par būvniecību biežo pārsūdzēšanu.

Kā norādīja Dombrovskis, ministru darba izvērtēšana faktiski jau notiekot likumdošanā paredzētā ikgadējā valdības ziņojuma Saeimai ietvaros. Jautājums par valdības ziņojumu tiks izskatīts 19. februāra valdības sēdē un dienu iepriekš koalīcijas padomes sēdē, kas, pēc Dombrovska teiktā, būs ministru darba izvērtējuma sastāvdaļa.

“9. janvārī esmu uzdevis visiem ministriem sagatavot atskaites par paveikto valdības deklarācijas un rīcības plāna izpildē iepriekšējā gadā, arī norādot papildus ministriju paveiktos darbus,” norādīja Dombrovskis.

Nacionālās apvienības (NA) frakcijas priekšsēdētājs Einārs Cilinskis norādīja, ka NA prasība par ministru darba izvērtējumu paliek spēkā, taču partijas deputāti sagaidīs valdības sēdi, kurā attiecīgi tiks izskatīts minētais jautājums. Pēc tam “tiks runāts par tālāko ministru darbības izvērtēšanu”. Pēc Cilinska teiktā, ir būtiski, lai ministru darba novērtējumā tiktu iekļauts arī nevalstisko organizāciju sadarbības partneru viedoklis.

Nacionālā apvienība janvārī pēc satiksmes ministra Aivja Roņa paziņojuma par atkāpšanos izteica aicinājumu koalīcijas partneriem veikt katra ministra un arī valdības darba novērtējumu, pēc kura neizslēdza arī citu ministru nomaiņu. Kā 21.janvārī pēc koalīcijas padomes sēdes skaidroja VL-TB/LNNK pārstāvis Imants Parādnieks, tagad esot īstais brīdis, lai veiktu šādu izvērtējumu ar mērķi uzlabot Ministru kabineta darbu. Taujāts, vai tas ir vienīgais mērķis, Parādnieks sacīja, ka tas varētu ietvert arī ministru nomaiņu.

Premjerministrs Dombrovskis iepriekš paziņoja, ka negrasās izvērtēt savas vadītās valdības ministrus. Premjers uzskata, ka nacionālā apvienība pati var izvērtēt savus virzītos ministrus, taču viņš negrasās to darīt attiecībā uz valdības locekļiem.

 

Komentāri (62)

Janis 04.02.2013. 19.21

Žanete var uzelpot. :)

+12
-6
Atbildēt

2

buchamona 04.02.2013. 20.28

… NA prasība par ministru darba izvērtējumu paliek spēkā… ir būtiski, lai ministru darba novērtējumā tiktu iekļauts arī nevalstisko organizāciju sadarbības partneru viedoklis…. tagad esot īstais brīdis, lai veiktu šādu izvērtējumu ar mērķi uzlabot Ministru kabineta darbu. Taujāts, vai tas ir vienīgais mērķis, Parādnieks sacīja, ka tas varētu ietvert arī ministru nomaiņu… ++++ ko NA taisās darīt? Rīkot paplašinātu sapulci, lai izvērtētu premjera darbu, jo premjera kompetencē ir izvērtēt katra ministra darbu. Tas ir premjera pienākums, virzīt jautājumu par ministra nomaiņu, ja tas ir nepieciešams. Kurš tad būs tas ministru vērtētājs? Pieaicinātās sabiedriskās organizācijas? :) Parādnieks ar Dombravu? :) Tāda sajūta, ka visa NA frakcija ir sadzērusies nu jau kādas pāris dienas :)

+15
-9
Atbildēt

19

    Sandris Maziks > buchamona 04.02.2013. 21.56

    rinķī apkārt
    “Šobrīd NA uz šādu statusu nevelk, man tā liekas :)”

    Vienotības, patiesībā SC fanēm, vecmeitām, arī tā liekas un pediņiem, latviešu nīdējiem, ar.
    Oi oi oi oi oi, compañía!!!

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 04.02.2013. 20.44

    riņķīapkārt. Tu šodien ļoti emocionāls:) Ir atrasts kompromiss – katrs ministrs atskaitīsies saeimai.

    +7
    -10
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 04.02.2013. 23.41

    NA nav jāsadzeras, tas viņu neadekvātums spraucas ārā pa visiem galiem arī skaidrā esot, nebeidzu brīnīties vienīgi par tiem, kas šo partiju vēl arvien uztver nopietni, un domā, ka viņi spētu vadīt valsti vai ko atbildīgi un nopietni izlemt, un vēl arvien noraksta visu uz “zēnu” pieredzes trūkumu, gaida, ka nākotnē viņi “paaugsies”, utt., šie “zēni” nepaaugsies nekad,un turpinās zīmēties un ākstīties visu mūžu, ir tāda cilvēku kategorija, psihiskais infantīlisms ar vecumu nepāriet.

    +7
    -9
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 04.02.2013. 23.22

    klusais. Ja ir savs kandidāts, tad kādēļ aicināja Roni?

    +2
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > buchamona 05.02.2013. 06.37

    Arguments tev “dzelžains” – ” a tu pats neesi labāks”.
    Der visiem gadījumiem un jebkurai tēmai, kaut, vispār, mēs te nerunājam par mani( kāda tam nozīme, gudrs es, vai muļķis, es neko nelemju), bet gan par politiķiem, publiskām personām, kuru rokās valsts liktenis, taisni tāpēc tur gribētos redzēt nedaudz adekvātākus cilvēkus.
    No otras puses – ja reiz par viņiem balso, acīmredzot, daudzi tos uzskata par pietiekami adekvātiem, bet, tas nenozīmē, ka es nedrīkstu izteikt par viņiem visu, ko domāju, ar mērķi kaut nedaudz samazināt viņu elektorātu.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 04.02.2013. 23.19

    klejotājs. Droši vien ar NA ir grūti sarunāt, ja to priekšgalā tāda odioza persona kā Parādnieks, tomēr tā sarunāšana man arī visvairāk riebjas. Tā sarunāšana jau ir galvenais mūsu klupšanas akmenis. Es Tevi neaģitēju par NA, jo nezinu vai pats par viņiem balsošu, bet ja viņu nebūtu, tad jau šodien mēs būtu tur, no kā mūs brīdina angļu laikraksti.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 05.02.2013. 10.57

    klusais
    “lno – lai nomierinātu sešinieku vajadzēja politiski neitrālu kandidātu.”

    Ronis, kas čekas pederastu, gazpromizatoru un kleptokrātu valdībā bija Ārlietu ministrs, politiski neitrāls?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 04.02.2013. 21.02

    riņķīapkārt. Kas slikts euro vērtēšanā, Brazovska neapstiprināšanā arī nekā slikta nesaskatu. Balsojums par kontrolieri gan bija nesaprotams, bet jautājums-4 aizrādīja, ka V kandidāte nemaz neesot bijusi labāka. Ja kārtējais skandāls šoreiz ar Liepājas metalurgu Tev liekas sīkums, tad valdības darbs nav jāvērtē:)

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 05.02.2013. 10.41

    dzeris – šoreiz jautājums gan nav argumentā , bet gan apstāklī ,ka spried par lietām , kuras nepārzini. Vai Tev ir maz kāda nojēga kas un kā notiek īstajā katlā ? Kādas kuram ir manevra iespējas ? Cik politiķu teiktais ir patiess un cik blefošana ? Atceries veco teicienu par politiku kā kompromisu mākslu … un kompromisi diemžēl pieprasa arī piekāpšanos … Tapēc viena lieta ir gudri te spriest par procesiem, bet pilnīgi cita ir būt procesos iekšā un vadīt tos – tas tuvu nav viens un tas pats .

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 04.02.2013. 21.24

    riņķīapkārt….viss pārējais šobrīd man izskatās tikai pēc tāda diezgan neveiksmīga mēģinājuma atgādināt par sevi un nekas cits apakšā tur nav.
    _________________
    Kā nav? Pēc deputātu skaita NA pienākas vairāk portfeļu, bet V SM nav kandidātu, atkal meklēs no malas. Tas netraucē SM notikušajās kombinācijās vainot NA /PV – Bērziņš/ Ja V vai RP rīkotos analoģiskā situācijā kā NA, tad taču Tev iebildumu nebūtu?:)

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 04.02.2013. 23.38

    lno – lai nomierinātu sešinieku vajadzēja politiski neitrālu kandidātu. Olšteinu jau ar ilgi vazāja aiz deguna par parlamentāro sekretāru.
    V vienkārši patreiz nesteidzas ar kandidāta izrādīšanu . Sešinieks spiedīs uz Ozoliņu ,kas patiesībā esot saprātīgs puisis un komandas spēlētājs . Vislielākos mēslus patreiz vāra tā sauktais MM , kas Olšteinam borē ka SM ir ko celt ārā piķi un tas trako, jo saprot , ka šis varētu būt pēdējais termiņš :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 04.02.2013. 21.34

    lno – tas , ka kandidāts nav nosaukts nenozīmē ,ka to nav :) Patreiz notiek zemdeķa cīņas , kur visvairāk gaisu jauc sešinieks . Patiesībā NA arī ir dabūjuši savu ietekmi SM lauciņā , neaizmirsīsim par Gerharda jauno amatu. Arī reformisti nav aizmirsuši par šo lauciņu , bet dara to mazāk pamanāmi.

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 05.02.2013. 10.54

    klejotājs
    “runāju ar vienu sakarīgu, izglītotu, rietumu personu/deputato [lieku galotni nenoteiksmē]”

    Nulle un citi bezdzimuma organismi arī zvēriski nīst latviešu nacionālpatriotus. Pidrillu arī Rietumos netrūkst.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > buchamona 05.02.2013. 00.15

    dzeris – gribētu apskatīties uz Tevi politikā :) Domāju ,ka nebūtu noteikti labāks par NA , ja spētu pats uz sevi no malas palūkoties :)

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    andris902 > buchamona 04.02.2013. 20.50

    …Riņķī apkārt….Tev pārsteigums, ko domā Parādnieks?….aiz viņa taču ir “vesela armija” nevalstisko organizāciju, kas cieši saistītas ar TM Lūša sievu….ne pa jokam – spēks!….tikai…nav pamanījuši, ka tas viss velk uz interešu konfliktu (neadekvātais A.Lūša raksts)…tagad vērsušās ģenerālprokuratūrā, lai apkarotu sorosīdus…. :)

    …skumji, ka viņi paši neapjēdz, cik smieklīgi kļūst….

    +13
    -9
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > buchamona 04.02.2013. 22.16

    lno, riņķī apkārt

    runāju ar vienu sakarīgu, izglītotu, rietumu personu/deputato [lieku galotni nenoteiksmē] no saeimas. Šās personas uzskats par nacionāļiem bija: paštaisni, uzskata sevi par vienīgajiem pareiziem, sastrādāties, sarunāt ar viņiem ne ko jēdzīgu nevar. Vienu brīdi gribēju par šiem balsot, nenobalsoju :)

    +7
    -3
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 04.02.2013. 21.38

    Ino. Ir taču noslēgts koalīcijas līgums. ” Ietekmes sfēras” sadalītas. Personīgi man, kā vēlētājam, ir pilnīgi vienaldzīgi, cik kādai koalīcijas partijai ir ministru portfeļi, ja valdība normāli strādā.

    Manprāt NA, kā jaunam politiskam spēkam, šajā Saeimā pats svarīgākais uzdevums, bez tā, ka jābalsta Dombrovskis, ir nostiprināt savu reputāciju.
    Viss šis cirks, ko viņi te pēdējā laikā rāda, es to nosauktu par ” politisku bezgaumību” , pārcenšanos nevietā. Protams, gaumes un uztveres ir tik pat dažādas, cik dažādi ir cilvēki. Varbūt arī, ka es kļūdos.

    Es jau Tev šodien teicu, ja pamanīji – es, kā LR pilsonis, tiešām esmu ļoti ieinteresēts, lai mūsu politikā nostabilizētos viena kārtīga nacionāl – konservatīva partija ar respektējamu ietekmi uz lietām, kuras risinās Latvijā. Lai šī ietekme būtu jūtama visos sabiedrības slāņos. Šobrīd NA uz šādu statusu nevelk, man tā liekas :)

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 04.02.2013. 21.17

    Ino. Sliktākais visā šajās darbībās ir tas, ka bez kādas vajadzības tiek provocēta pilnīgi lieka kasīšanās koalīcijā. Ja, piemēram, laikā, kad tika ” karots” par demogrāfiju, manprāt, NA rīcībai bija apakšā loģika, jo NA aizstāvēja vērtības, kuras bija formulējusi savā programmā, tad viss pārējais šobrīd man izskatās tikai pēc tāda diezgan neveiksmīga mēģinājuma atgādināt par sevi un nekas cits apakšā tur nav.

    Ja konkrēti par eiro, tad tur mums abiem domas nedaudz atšķiras. Manā uztverē eiro, tas tiešām ir LR nākotnes jautājums. Pirmais, ko es meklēju NA programmā pirms vēlēšanām bija viņu attieksme pret eiro. Programmā atradu apliecinājumu, ka NA iestājas ” par”, bet, kad pienāk izšķiršanās brīdis, tad sākas dreifs, jeb ” vērtēšana”. Kā tad viņi rakstīja savu programmu. Neizvērtējot katru punktu? :)

    Par Liepāju, tur, kā parasti, jāpagaida, grūti jau kaut ko spriest

    +12
    -5
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 04.02.2013. 20.54

    lno. Neesmu es emocionāls, vienkārši lasu ziņas un komentos rakstu to, ko domāju:). Un man šķiet, ka visas šīs pēdējās NA aktivitātes – sākot ar Brazovski, kontrolieri, deputātu vērtēšanas ideju un beidzot epopeju ar eiro, ir pilnīgs sviests.

    +14
    -7
    Atbildēt

    0

Una Grinberga 04.02.2013. 22.52

Gatavais cirks: NA prasīs ārstu biedrībai: Circene labi strādā? prasīs pensionāru biedrībai: Viņķele labi strādā? prasīs rektoriem: Ķīlis labi strādā? prasīs tiesnešiem: Bordāns labi strādā? prasīs radaru firmai: Kozlovskis labi strādā? prasīs pašvaldībām: Sprūdžs labi strādā? … Kā jūs domājat, kāda būs atbilde? Tātad jānomaina visi ministri, jo biedrības ir neapmierinātas, ka treknie gadi būs beigušies un ir jāsāk strādāt!

+8
-3
Atbildēt

3

    austrisv > Una Grinberga 05.02.2013. 10.57

    Nasing, ironija vietā!

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > Una Grinberga 05.02.2013. 15.34

    @articulus
    Kāds Kozlovskim sakars ar Teilāna stutēšanu? Līgumu parakstīja Mūrniece. Politisko atbildību būtu bijis jānes viņai nevis visiem sekotājiem, kas centās situāciju glābt.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Una Grinberga 05.02.2013. 08.41

    Nasing spešal!
    “prasīs radaru firmai: Kozlovskis labi strādā?”

    Kozlovskis pa žiletes asmeni nostaigāja, lai izlīdzētu fašista Ušakova, čoma Teilāna firmai. Normālā valstī par to varēja arī aiz restēm nonākt. Vismaz no sava krēsla būtu izlidojis tā, ka, valsts pārvaldei šāviena attālumā netuvotos.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu