Polittehnologs: krievu biznesa veiksmes stāsts ir „Jaunais vilnis” • IR.lv

Polittehnologs: krievu biznesa veiksmes stāsts ir „Jaunais vilnis”

18
Modests Koļerovs. Foto: LETA

Latvijas „melnajā sarakstā” iekļautais Koļerovs gribētu, ka Krievija Dombrovski pasludinātu par „persona non grata”

Krievijas biznesmeņu veiksmes projekts Latvijā ir konkurss „Jaunais vilnis”, intervijā portālam „Ves.lv” pirmdien atzinis aizliegumu iebraukt Latvijā saņēmušais Krievijas polittehnologs Modests Koļarovs.

Viņš arī teic, ka Krievija varētu liegt iebraukšanu valstī Latvijas premjerministram Valdim Dombrovskim (Vienotība) un diplomātiskās sarunas veikt „neitrālā teritorijā” ar valsts prezidentu, protams, ja prezidents „izbeigs spēlītes ar nacistiem”, kas, acīmredzot, domāta Nacionālā apvienība „VL-TB/LNNK/Visu Latvijai!”.

Kā zināms, Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) pērnvasar pieņēma lēmumu par Latvijai nevēlamām personām pasludināt Krievijas prezidenta Vladimira Putina bijušo padomnieku un bijušo ziņu aģentūras “Regnum” vadītāju Modestu Koļerovu un “Regnum” galvenā redaktora vietnieku Igoru Pavlovski.

Šāds lēmums pieņemts, jo Latvijas kompetentās iestādes sniegušas informāciju par Koļerova un Pavlovska Latvijā slēptā veidā īstenotajām aktivitātēm, kas vērstas pret Latvijas drošības interesēm, tai skaitā teritoriālo vienotību un valsts ekonomisko drošību.

Koļerova un Pavlovska pasludināšana par “persona non grata” radot nopietnu kaitējumu Latvijas un Krievijas pragmatiskām attiecībām, toreiz paziņoja Krievijas vēstniecība Latvijā.

Savukārt krievu valodā iznākošais portāls „Ves.lv” pirmdien iztincinājis Koļerovu arī par citiem jautājumiem. Tā par gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām Koļerovs Rīgā prognozē SC pārstāvja Nila Ušakova uzvaru, bet, vaicāts par Vladimira Lindermana un viņa partijas „Par dzimto valodu” aktivitātēm, Koļerovs ir piesardzīgs: „Zarja”* tikai sākas.” Tomēr polittehnologam liekas taisnīga un pat iespējama šīs organizācijas prasība pēc Latgales autonomijas.

Savukārt pie Krievijas biznesmeņu veiksmes projektiem Latvijā Koļerovs nosauc Jūrmalā ik vasaru notiekošo jauno izpildītāju konkursu „Jaunais vilnis”, ko vada Igors Krutojs kopā ar Raimondu Paulu.

«ЗаРЯ» – krievu val. vārdu spēle – saīsinājums no „Par dzimto valodu” – „Za rodnoi jazik”, arī vārds „rītausma”

 

Komentāri (18)

piziks 28.01.2013. 11.39

Lindermans un Koļerovs ar vārdiem spēlē savādi, — loģiskāk ZaRJA vietā būtu ZRJA (velti, bezjēdzīgi, — kr. val.).

+10
-1
Atbildēt

0

My Paradise, My Rules 28.01.2013. 11.53

Jā, Krievijas prasībām nav ne gala, ne malas. Un nebūs arī. Jo Krievijas mērķis taču ir zināms – pilnīgu Latvijas pakļaušanos šīs “draudzīgās” kaimiņvalsts iegribām un vēlmēm.
Te nu lokanajiem mugurkauliem ir labs fitnesa treniņš.
Kaut nu locīšanās fani nepārcenšas un mugurkauls nepārlūzt, jo cik tad var locīties.

+8
-1
Atbildēt

1

    ilmisimo > My Paradise, My Rules 28.01.2013. 12.00

    Kaut nu locīšanās fani nepārcenšas un mugurkauls nepārlūzt,…
    _____________________
    ”žvačka”‘ nelūzt.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

dro 28.01.2013. 12.21

Visos portālos ievērību guvis Guardin komentārs Latvia: Russia’s playground for business, politics – and crime, izņemot IR:):):)

+7
-1
Atbildēt

1

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu