«Jāgatavojas arī sliktākajiem scenārijiem» • IR.lv

«Jāgatavojas arī sliktākajiem scenārijiem»

16
Aizsardzības ministrs Andris Sprūds. Foto — Reinis Hofmanis
Aivars Ozoliņš

Aizsardzības ministrs Andris Sprūds (Progresīvie) cer, ka viņa politikas pētnieka pieredze būs pienesums valsts drošībai

Saeimas deputāta, Latvijas Ārpolitikas institūta bijušā direktora Andra Sprūda virzīšana aizsardzības ministra amatam izraisīja virkni jautājumu jau valdības veidošanas laikā. Intervijai mums bija viena stunda, un ar ministru runājām pirmām kārtām par darbiem valsts aizsardzības spēju stiprināšanai, taču arī par viņa teikto un darīto laikos, kad ne tikai viņam vien šķita iespējamas «pragmatiskas» attiecības ar Krieviju. 

Ar Andri sen esam uz «tu», un arī šajā sarunā 6. oktobrī Aizsardzības ministrijā uzrunājām viens otru vienskaitlī.

Kādas būs tavas prioritātes, un vai tās atšķirsies no iepriekšējo ministru prioritātēm?
Skaidrs, ka šeit ir ļoti spēcīga pēctecība. Prioritātes ir kaujas spēju stiprināšana, un tas ir gan par pretgaisa aizsardzības sistēmu, gan krasta aizsardzību, gan raķešu artilērijas sistēmām, arī par kaujas mašīnām. Spēju, kas jāstiprina, ir ļoti daudz, tas ir gan laikietilpīgi, gan finanšu ietilpīgi.

No manas puses nāk tas, ka svarīga ir arī kiberdrošības spēju stiprināšana. Viss, kas saistās ar kritisko infrastruktūru, kiberdrošību, ir ļoti svarīgi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu