Ziedonis Lāča mūzikā • IR.lv

Ziedonis Lāča mūzikā

5

Albums Ziedonis. Lācis. Sievietes no pirmās līdz pat pēdējai notij ir sievišķīgi juteklisks

Pateicoties mūzikai, Imants Ziedonis ir piedzīvojis vēl vienu savas dzejas pavasari. Divu gadu laikā klajā nākuši divi mūzikas albumi ar Ziedoņa dzeju. 2011.gadā tas bija albums Viegli, un tagad Ziedonis iedvesmojis mūziķi un komponistu Kārli Lāci sarakstīt 13 skaņdarbus albumam Ziedonis. Lācis. Sievietes. Tiem, kuri, klausoties dziesmas, ieklausās arī vārdos, šie abi albumi varētu būt atgādinājumus, ka dažiem mūsdienu latviešu dziesmu tekstiem, kuri ieturēti «varbūt tāpēc, nezin kāpēc, jo kaut kur, sazin kur» stilistikā, nevajadzētu kļūt par normu.

Kārlis Lācis savā jaunākajā ierakstā ir uzaicinājis spožu mūziķu sastāvu: ilggadējos draugus Gintu Pabērzu un Kasparu Zemīti, kā arī kontrabasistu Jāni Stafecki, bundzinieku Aini Zavacki un akordeonistu Artūru Noviku. Eksperiments šajā ierakstā ir dziesmu izpildītājas – 10 šarmantas dāmas. Vairāk nekā puse no viņām ir talantīgas aktrises: Rēzija Kalniņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Dārta Daneviča, Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone un Dita Lūriņa. Tikai trīs izpildītājas šajā ierakstā ir profesionālas dziedātājas, proti, Aija Vītoliņa, Aija Andrejeva un Jolanta Strikaite.

Albums nācis klajā janvārī, kad cilvēku sajūtas vēl ir ieputinātas kupenās, taču patiesībā tas ir pirmais pavasara vēstnesis, jo no pirmās līdz pat pēdējai notij tas ir sievišķīgi juteklisks. Grūti iedomāties vīrieti, kurš vēlētos šo albumu iegādāties savai mūzikas kolekcijai. Tas ir albums sievietēm par sievietēm, tādēļ ironiski, ka tieši šajā albumā dāmas izrādījušās vājais posms. Ideja vienā ierakstā apvienot dažādu raksturu un personību sievietes ir teicama, taču ausīm uzkrītoša ir atšķirība starp dāmām, kuru profesija ir mūzika, un dāmām, kuras pēc aicinājuma un profesijas ir aktrises. 

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu