Viltus modinātāji • IR.lv

Viltus modinātāji

4
Aivars Ozoliņš

Imants Kalniņš domā, ka barikādes cēla, lai Latviju iemūrētu Krievijas impērijā?

Bijusī valsts kontroliere Inguna Sudraba uzskata, ka esam atteikušies no brīvības, kuru mums «Dievs uzdāvināja» pirms 22 gadiem. Arhibīskaps Zbigņevs Stankevičs brīdina par «trešo totalitārismu», kura iedīgļus samanījis «ultraliberālismā». Bet komponists Imants Kalniņš aicina sargāt Latviju no «uzbrūkošajām Rietumu «vērtībām»» kopā ar, viņaprāt, latviešu tautas draugiem un sabiedrotajiem Aleksandru Lukašenko un Vladimiru Putinu.

Brīvība dažiem ir smaga nasta. Nudien, pirms 22 gadiem izvēle bija tik vienkārša – vai nu PSRS, vai brīva Latvija. Tolaik izvēlējāmies pārliecinoši, bet – še tev! – arī tagad jāturpina izvēlēties, jo arvien nav iestājusies ne brīvības galīgā paradīze, ne ideālā valsts.

Vilšanās par īstenības pretošanos ilgotajai vienkāršībai izpaužas dažādi, arī risinājumu piedāvājumi atšķiras. No minētajiem Stankevičs ir mērenākais – brīdina neiz-stumt tos, kuri nepiekrīt «vērtību izšķīdināšanai», un aicina medijus palielināt pozitīvo ziņu skaitu, lai ir pareiza proporcija ar negatīvajām. Pirmajam piekristu pirmām kārtām tieši «ultraliberāļi», lai arī kuri tie būtu, otrajam – varbūt arī žurnālisti, ja vien ar to domātas līdzsvarotas ziņas, nevis to cenzūra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu