Drošie darbi • IR.lv

Drošie darbi

4
Nellija Ločmele

 

Tik ļoti emocionālus un pretrunīgus viedokļus sen nebiju dzirdējusi pēc Ir raksta, kas nav par politiku. Iepriekšējā žurnāla numura stāsts par mīklainos apstākļos un narkotiku fonā notikušu slepkavību – pusaudzis nodūra savu labāko draugu – no lasītājiem izpelnījās spīvu sašutumu un pateicīgu cildināšanu. Vieni teica, ka negrib redzēt nāvi un asinis, citi oponēja – par sabiedrības vārgo cīkstiņu ar narkotiku atkarību būtu jāizlasa visiem vecākiem.

Aiz šīm domstarpībām es saredzu vienu, kopēju mērķi, un tā ir vēlme būt drošībā. Atšķiras tikai ceļi uz to. Viens jūtas drošāk nezinot, cits – zinot. Mums nav jāpārliecina citam citu par to, kā ir pareizāk, jo drošību vairo ne jau šie strīdi, to vairo darbi, kurus katrs pats pēc sava prāta paveicam ģimenē, pagalmā, skolā, pašvaldībā.

Žurnālistu darbs ir vārdi. Ja šie vārdi ir dzīvi un stipri, tajos ierakstīti divēji darbi – ne tikai to cilvēku, par kuriem stāstām, bet arī to, kuri lasot būs svešo pieredzi pieņēmuši kā pamudinājumu, brīdinājumu, iedvesmu saviem darbiem.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu