Kontrolieru rulete • IR.lv

Kontrolieru rulete

4
Elita Krūmiņa.
Anita Brauna

Saeimai jāizvēlas starp Sudrabas līdzgaitnieci vai «svaigām asinīm»Valsts kontrolē

Valdošās koalīcijas domstarpības bieži liek sevi manīt, un arī valsts kontroliera vēlēšanas nav izņēmums. Ingunas Sudrabas otrais pilnvaru termiņš beidzas nākampirmdien, tāpēc Saeimai jāapstiprina viņas pēctecis. Premjerministrs un Vienotība šajā amatā atbalsta revidenti Ivetu Rutkovsku, bet Nacionālā apvienība un Reformu partija piedāvā Elitu Krūmiņu, kura pirms astoņiem gadiem sāka darbu Valsts kontrolē kopā ar Sudrabu. 

Līdz pat žurnāla nodošanai otrdienas vakarā koalīcija nebija izlēmusi, kam dot priekšroku – skatam no malas vai labi iemītai takai. Toties pēc politiķu pamudinājuma juristi pēdējā brīdī sākuši vērtēt, vai Krūmiņas kandidēšana ir likumīga – tā kā Satversmē par valsts kontrolieriem runāts daudzskaitlī, ir radies jautājums, vai arī Valsts kontroles padomes locekļi par tādiem nav uzskatāmi un vai Krūmiņa pēc likumā noteiktā maksimālā divu pilnvaru termiņa nostrādāšanas Valsts kontroles padomē var pretendēt uz darba turpināšanu institūcijas vadībā.

Krūmiņa: mani pārliecināja Sudraba

Kāpēc jūs esat labākā kandidāte šim darbam?

Uzskatu, ka no abām kandidātēm esmu labākā savas līdzšinējās darba pieredzes dēļ. Tie ir astoņi gadi Valsts kontrolē (VK), kur esmu pildījusi padomes locekļa pienākumus, kas ietver VK stratēģisko plānu, iekšējo normatīvu izstrādi. Tā kā VK ir koleģiāla iestāde, zināmā mērā tā ir bijusi šīs institūcijas darbības virziena noteikšana. Otrs mana darba virziens saistīts tieši ar auditu veikšanu, jo atbilstoši likumam VK padomes loceklis ir arī revīzijas departamenta direktors.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu