Stabilitātes slazds • IR.lv

Stabilitātes slazds

118
Einars Repše. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64
Aivars Ozoliņš

 

Einars Repše paziņojis, ka esot atgriezies politikā. Ingunai Sudrabai beidzas termiņš Valsts kontrolē un būs jāsaka, vai arī ies politikā. Bet Valda Zatlera Reformu partija nevar atrast pirmo numuru Rīgas domes vēlēšanu sarakstam. Taču tas viss maz ietekmē Latvijas politikas Lielo Stabilitāti, kuru Valdis Dombrovskis un viņa Vienotība mums nu garantē drošāk par padsmit premjerministriem Kalvīšiem.

Tieši šī stabilitāte kļūst par galveno problēmu Dombrovskim un viņa partijai. Politika demokrātiskā valstī necieš stagnāciju. Par komforta sajūtu, ko tagad bauda valdības vadītājs, visai drīz var nākties maksāt ar sāpīgiem satricinājumiem ne tikai viņam un partijai, bet arī valstij.

Latvijas politikas mieru pašlaik nespēj iedragāt parlamenta opozīcija, kurai to hrestomātiski pienāktos darīt. Tieši otrādi – Saskaņas centra 31 vieta Saeimā ir garantija pret valdības krišanu. Parakstīdamies par otras valsts valodas statusu krievu valodai, Nils Ušakovs un Jānis Urbanovičs ir parakstījušies par savas partijas atskaitīšanu no jebkādas koalīcijas, līdz ar to jebkāda cita kļuvusi praktiski neiespējama.

Savukārt “zaļos zemniekus” no valdības ar sarkanu izsvītrojis Zatlers, bet viņi paši turpina sevi izsvītrot, pastāvīgi balsodami kopā ar koalīcijām “nepieskaitāmajiem” putiniešiem. ZZS palaikam gan izpalīdz smagos kriminālnoziegumos apsūdzētajam “premjerministra kandidātam” Lembergam vēsturiski lojālie tēvzemieši, taču tiem jau arī nav kur sprukt prom no valdības, līdz ar to šaura telpa mugurkaula locīšanai.

Arī ārpus parlamenta nav nopietnu spēku, kuri neļautu valdībai grimt pašpietiekamā pašapmierinātībā. Tik stabila valdība un vienlaikus stabila ekonomikas izaugsme komplektā pat ar klimatisku apstākļu labvēlību (kā pasakā – graudu raža pērn bija lielākā atjaunotās valsts vēsturē!) Latvijā nekad nebija bijusi. Tas ir pagalam nepateicīgs laiks spēcīgu politisku konkurentu nākšanai.

Repše bez zirga un Sudrabas sūbējums

Bijušais premjerministrs un Latvijas Bankas vadītājs Repše trešdien paziņoja par savu atgriešanos politikā. Atskaitot viņa paša teikto par atgriešanos, nekas cits par to pagaidām gan neliecina.

Nojautas, ka viņa vadītā biedrība Latvijas attīstībai tapusi kā tramplīns dažu uzņēmēju katapultēšanai tuvāk varai, politikas kuluāros virmoja jau kopš tās dibināšanas pērn pavasarī. Vai nu Repšem apnicis radīt mākslīgo intelektu, vai nu finanšu spekulācijas bijušas arvien neveiksmīgākas, taču pēdējā laikā viņš bija atsācis apmeklēt politiski ekonomiskus pasākumus un pat piedalīties televīzijas raidījumos. Tā ka viņa “atgriešanās politikā” nenāk gluži kā spēriens no zilām debesīm. Tikai jāšaubās, vai daudzi vispār pamanīja, ka viņš kaut kur atgriezies.

Taču topošās partijas veidotājiem, šķiet, nemaz arī nevajag daudz. Biedrības biedru sarakstā atrodamo ļaužu mērķis acīmredzot ir tikt pāri 5 procentu barjerai un iegūt “zelta akciju” Saeimā, proti, kļūt par to šķietami mazo spēku, kura parasti pietrūkst vairākuma koalīcijas un valdības tapšanai. Tā ir politiski un arī citādi ļoti ienesīga pozīcija, kā to labi saprot un prastu izmantot pašlaik vēl Vienotības biedrs Edgars Jaunups un Repšes uzticamais ieroču nesējs Dans Titavs, kas nezin kāpēc biedrības mājaslapā pieteikts kā “žurnālists”. (Biedrībā ir, protams, arī Repšes galvenais sponsors, baņķieris Valērijs Belokoņs, kā arī ar Lembergu matos sagājušais Ventbunkera padomes priekšsēdētājs Olafs Berķis, politiskā biodegvielas biznesa magnāts Donāts Vaitaitis un daži citi.)

Tiesa, jāšaubās, vai pat 5 procentu vēlētāju atbalstu var iegūt ar tādu politisko platformu, kādu piedāvā Repše – ka pašreizējais premjerministrs Dombrovskis “ir viens no labākajiem, kāds mums ir bijis visā Latvijas vēsturē”. Tas nav gluži tipisks politiskā konkurenta raksturojums. Un arī Repšes atbalsts Dombrovska prioritātei – eiro ieviešanai – ir stingrs un taisns.

No kā tad glābs valsti, ko mēs, viņaprāt, varot pazaudēt? Repše netieši pasaka, ka tieši no stagnācijas: “Neesam apzinājušies, ka faktiski nācijas “būt vai nebūt” ir tas, vai spēsim saņemties un nodrošināt attīstību.” Un “attīstība – tas nav kaut kas, kas nokrīt pats no debesīm. Tu vienkārši dari savas ikdienas lietas un pēkšņi sāc attīstīties. Tā nenotiek.”

Vārds vietā. Pašreizējās stabilitātes slēpto bīstamību Repše apzinās, taču ar to diezin vai pietiks, lai pārliecinātu vēlētājus balsot par pirmīt nosaukto kungu piekabi.

Tomēr vēl sliktākas izredzes laikam ir tautā populārākajai valsts amatpersonai Ingunai Sudrabai, kurai šomēnes jāpamet Valsts kontrolieres amats un kura jau labu laiku liek nojaust, ka varētu doties politikā. Atšķirībā no Repšes viņai teju vai viss, ko dara valdība un vispār “politiskā elite”, šķiet esam slikti un nepareizi. Politiķu kritizēšana gan var nodrošināt popularitāti, taču tikai līdz brīdim, kad pašai jāpasaka, ko piedāvā vietā.

To Sudraba nekad nav pateikusi un, šķiet, arī nepratīs pateikt. Intervijā Ir (skat. žurnāla jaunāko numuru) pēc mokošas taujāšanas viņa pasaka apmēram tik, cik vasarā mums piedāvāja Skaistās nākotnes pieteicēji Viesturs Dūle (jeb Zuarguss) un Gustavs Butelis jeb Gustavo (jeb Arstarulsmirus) – mīlēt citam citu un dzīvot pēc Dieva likumiem. Tikai ne ekstravaganti ezotēriski, bet gan tradicionāli pareizticīgi. Tas nav politiskais piedāvājums.

Turklāt kontroliere izslēdz iespēju pievienoties jebkurai no esošajām partijām, ar ko padara sevi par visu konkurenti. Bet viņas ambīcijas – vismaz Ministru prezidentes amats – atliek iespējamo iešanu politikā līdz Saeimas vēlēšanām 2014.gadā. Pārāk ilgs laiks, lai ar cilvēkmīlestību un politiķu lamāšanu vien noturētu popularitāti. Šķiet, ka Sudrabas zvaigzne var norietēt, vēl neuzaususi.

Nedrošais resurss

To, cik gaisīgs ir izdaudzinātais “politiskais resurss”, labi zina Reformu partijas dibinātājs Valdis Zatlers. Valsts prezidenta amatā, it īpaši ar rīkojumu nr.2 (par Saeimas atlaišanas ierosināšanu) iegūto milzīgo tautas atbalstu viņš pats iznīcināja faktiski jau vēlēšanu naktī, kad paziņoja par nodomu ņemt valdībā Saskaņas centru, ko pēc tam bija gatavs aizstāvēt kaut vai pret tankiem.

Kaitējums partijas “reitingiem”, iespējams, vairs nav labojams. Pat ja ministru Sprūdža, Ķīļa un Pavļuta darbi un reformas sekmēsies, nostāšanās pašvaldību vēlēšanās pret Ušakova politisko mašīnu paliks mokoši divdomīga. Nav brīnums, ka savas partijas rindās pat nevar atrast kandidātu Rīgas saraksta līderim; dzird, ka aicināšot visiem amatiem parasti gatavo Mārtiņu Bondaru vai vēl kādu “no malas”.

Iespējams, ka RP, kas ir atteikusies no kopīga saraksta veidošanas ar Vienotību pašvaldību vēlēšanām, būs pie šādas iespējas jāatgriežas pirms nākamajām Saeimas vēlēšanām. Pašvaldību vēlēšanu iznākums Rīgā noteiks ne tikai šīs partijas nākotni vien, bet arī kopējo politiskā izkārtojuma ainavu Latvijā, līdz ar to arī nākamajā Saeimā. Nav noteikti jāveido kopīgi saraksti, lai atņemtu Ušakovam Rīgas atslēgas. (Drīzāk tieši otrādi – trīs saraksti, ja visi trīs pārvarētu 5 procentu robežu, drošāk nozīmētu vairākumu nekā viens, kā par to pārliecinājāmies arī šīs Saeimas vēlēšanās.) Taču kopīga politika un arī vēlēšanu taktika gan būtu vajadzīga. Diemžēl nekas neliecina, ka tāda taptu.

Pašreizējā stabilitāte var izrādīties ļoti īslaicīga. Vai Vienotības politiķi domā, ko darīs 12. Saeimā, kuras vēlēšanas jau nākamgad? Ar ko kopā veidos koalīciju, kura nodrošinātu politiskās stabilitātes un ekonomiskās izaugsmes turpinājumu, ja SC šovasar pašvaldību vēlēšanās noturēsies pie varas Rīgā un līdz ar to, visticamāk, garantēs sev tuvu trešdaļai vietu arī nākamajā Saeimā? Kas būs tie, kuri aizpildīs pārējās? Populisti, kuru nākšanu agrāk vai vēlāk pie varas nolemti prognozē finanšu ministrs Andris Vilks?

Tiem būtu jābūt dienaskārtības jautājumiem jau pašlaik. Diemžēl paliek iespaids, ka Dombrovskim “ilgtermiņa stabilitāte” sniedzas līdz gada beigām, kad jāievieš eiro. Bet citiem partijas līderiem ir labi, kā ir. Maksāt par šodienas politisko komfortu var nākties dārgi.

 

Komentāri (118)

Nika 06.01.2013. 02.56

Nākamie 6-18 mēneši tiešām būs ļoti svarīgi Latvijas nākotnei. Cerams, līdzīgi kā pēdējos 3 gados, viss sakritīs pa vietām.

+19
-1
Atbildēt

1

Māris Bārzdainis 06.01.2013. 21.00

Dārgie draugi!
Mēs varam te plēsties savā starpā un rieties, bet patiesībā esam gaiši cilvēki, kam rūp sava Dzimtene.
Tamdēļ jau šeit esam. Katrs redz savādāk to laukumu un tas jau ir saprotami, jo cilvēki ir tik dažādi.
Mūs visus apvieno viena lieta – mīlestība pret Latviju.
Nesadedzināsim tiltus, kas vieno mūs.
Tik daudz ir naidnieku, kas rokas berzē, kad redz kā mēs te ecējamies.
Mūs ir tik maz, mēs nevaram atļauties sašķelties.
Piedodied man, ja es kādam darīju pāri, es piedošu tiem, kas mani ir rējuši.

+17
-2
Atbildēt

20

    Ieva > Māris Bārzdainis 07.01.2013. 01.49

    Bet. Tātad ticat baumām, un liekat tās par pamatu komentāriem
    Man vienkārši nav saprotams – Zaķis, kurš mēģināja apiet nodokļus ir labais, a par Godmani ir baumas un ar to pietiek, lai viņu nicinātu? Kā tā?
    PS. To, ka maina sievas es arī neatbalstu, taču likums to atļauj..

    Es vienkārši ticu cilvēkiem, kamēr tie likumu nepārkāpj. Tāpēc arī gaidu faktus.. Varbūt nam nav taisnība, varbūt man viedoklis jāmaina – lūdzu..

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Māris Bārzdainis 07.01.2013. 11.15

    Bet – stāstā par Ramonu ir pārāk daudz privāta , jo pazīsti taču , vai ne ? Bērni ir lieli , Ramonai raksturiņš ar nekāds zelts … un ko darīt , ja pēkšņi Ivars sajūtas jaunāks un vecā sieva vairs nevelk līdz ? Es nenosodu … daudz smagāks manuprāt ir Sprūdža gadījums, tur gan varēja nedaudz pavilkt … bērni tomēr laikam ir divu cilvēku atbildība …
    Par Olšteina sešinieku – tā ir reāla pumpa uz pakaļas . Ceru ,ka šis ir pēdējais sasaukums ,kurā viņu redzam . Labi ,ka viņa aktivitātes bremzē … Bet nu ārdās puisis SM struktūrās . Starp citu , ja nebūtu Olšteina sešinieka , tāpat nekas nesanāktu SC+ZRP , jo bija jau rezerves varianti , sešinieks tikai nodrošināja zināmu komfortu .

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > Māris Bārzdainis 07.01.2013. 10.54

    ….Ķīps….-“PS. To, ka maina sievas es arī neatbalstu, taču likums to atļauj..”

    …redz,arī Tev ir vēlme meklēt aizstāvības argumentus….bet Zaķa gadījumā arī likums to atļāva un “nodokļu optimizācijas” jomā valsts makā paliktu vairāk naudas, nekā skandāla rezultātā panāktais….

    …domāju, ka beidzot būtu jāpieliek punkts gan Zaķa, gan Godmaņa sāgai….

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    austrisv > Māris Bārzdainis 06.01.2013. 22.29

    Neko Ķīps neizšūpoja mani par Godmani. Es palieku pie savām domām, ka Godmanis ir pats sliktākais Latvijas premjers un par viņa uzvedību kaut vai pret savu bijušo sievu Ramonu- es viņu dziļi nicinu, jo neliku te visas citas adreses par viņa mantību arī ārzemēs- klīst taču trakas baumas, kā ne par vienu citu premjeru mantas ziņā. Man te vienkārši negribas rakstīt tās.

    +4
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva > Māris Bārzdainis 07.01.2013. 15.36

    Bet, faktus lūdzu faktus, ne lozungus vai baumas. Vai tad tas tik grūti padalīties ar informāciju uz ko balstās jūsu apgalvojumi!
    Visu laiku to lūdzos- negodīguma pierādījumus…
    Ceru ka tie Jums nav no kategorijas – “tas ir tā, jo tā tas ir” :)
    Lūdzu, lūdzu, pārlieciniet mani par pretējo..

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ——-
    ”(..)Tautā vēl nav novērtēts, cik atbilstīgs šim postenim bija Godmanis-.
    (..)Ivara ziedošanās Latvijai, iespējams, visdramatiskākā, viņa atbildība visaugstākā, bet ”alga” visnepateicīgā.’ Dainis Īvāns, bijušais LTF līderis http://www.ir.lv/2012/11/8/krizes-cilveks

    – Slava Godmanim! Slava Repšem! Slava visiem, kas sagrāva LPSR un salauza padomju sociālo sistēmu! Baudīsim Rietumu demokrātiju un kapitālismu, priekā!

    http://www.youtube.com/watch?v=LBzZ8KenLrk

    Uzvarētājus nesoda….?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > Māris Bārzdainis 06.01.2013. 22.55

    Paliksim katrs pie savām domām šajā jautājumā jau nu noteikti par Olšteinu.
    atvaino.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    ———
    Nu, pēc šitādas ‘susura’- auseklīša runas – tagad, kā vecajos labajos ‘dziesmotā jampadrača’ laikos – visi ceļas kājās, lai kopīgi dziesmu nodziedātu:

    http://www.youtube.com/watch?v=FUM1W_2GOGo

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > Māris Bārzdainis 06.01.2013. 22.52

    BET. Dievs ar to Godmani, kaķim tak skaidrs, ka Jums ir taisnība, BET nekad neapgalvojiet neko pozitīvu par Olšteinu un viņa sešiniekiem, tas ir līdzvērtīgi, kā pateikt, ka Lindermans ir Latvijas patriots:)) Ticu, ka neko par viņiem nezināt, tāpēc labāk NEKO:))

    Un vēl, ļoti ceru sagaidīt Jūsu subjektīvo kritiku par Vienotību? Vai tiešām viss ir tik balts, balts?:)

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ——-
    Janvāris ir Barikāžu atceres mēnesis,……

    – Vai tad kāds, kas 1991.g. janvārī devās aizsargāt Godmaņa valdību un Latvijas TV – to neatkārtotu vēlreiz un vēlreiz, pat zinot par turpmāko notikumu attīstības gaitu pēc anti-komunistiskā puča uzvaras 1991.g. augustā Maskavā?
    20. janvārī pulcējamies ap ugunskuriem – , varbūt Rīgas Dome vēlēšanu gadā uzsauks arī desiņas, kāpostus un ‘stiprināto’ tēju? Kas zin’, var būt atnāks arī Lindermanis, Cilēvičs u.c. Superīgie, kas 1991.g. janvārī LPSR aizstāvēt nedevās?

    http://www.youtube.com/watch?v=nlH4T-DtKJg

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > Māris Bārzdainis 06.01.2013. 23.12

    BET. Olšteina sešinieku redzamākās likumdošanas iniciatīvas:
    1. Aizslēgt lielveikalus svētdienās
    2. Ziemas riepas uzstādīt no 1.novembra
    3. “Sagraut Mikro uzņēmumu programmu”.
    4. I.Sudrabu vajag pārvēlēt uz vēl vienu terminu.

    Bet nu paliec pie sava!:))

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Ieva > Māris Bārzdainis 07.01.2013. 12.46

    Uz ZanI. Te ir jautājums par identisku attieksmi, par to, kad baumas pieņemam par kritēriju savai attieksme, kad juridisku, un, kad vienkārši “netīru” rīcību. Kopkoris dzied par slikto Godmani, tik argumentu nav, faktu nav, ir tikai baumas…

    Vispārinot – Vienotības divkosība šajos jautājumos, man liek stingri pārdomāt savu attieksmi. Rubiks, piemēram, kā bija demokrātijas pretinieks, tā ir, bet viņš nemaina savu attieksmi. Pretējs piemērs- Čigāne, kas vēl nesen bija stingru morāles kritēriju paudēja, nu pārvērtusies par savējo aizstāvi.

    Bet piekrītu – jāpieliek punkts, gan jau tauta vēlēšanās iztiesās. Straumes, Bendrātes, Kampara gadījumi ir simptomātiski…

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > Māris Bārzdainis 07.01.2013. 14.56

    Ķīps, tev gan labi, ja vēlies attaisno Godmaņa īpašumus un viņa haotisko darbību, kas pamatīgi ietekmēja Latvijas valsts attīstību, jo Lietuva viņa permjerēšanas laikā braši pagāja mums garām pēc valsts attīstības rādītājiem. Godmanis nolaida Krājbanku un visu kur tik vien pieķeras, bet Tev labi, jo tās, izrādās ir tikai baumas! Jauki, lai Tev jauka dzīvošana neko neredzot un nedzirdot to, ko nevēlies, bet pasludināt par baumām. Cik vienkārši.
    Bet , visādi citādi nekādas vainas un es neņemu galvā, jo tāda ir politika: katram savs ir labs un katram savs ir slikts- vajag tik rakt!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Māris Bārzdainis 07.01.2013. 00.23

    Bronks
    “tas ir līdzvērtīgi, kā pateikt, ka Lindermans ir Latvijas patriots:))”

    Jāāāā, abi ar Zatleru

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > Māris Bārzdainis 06.01.2013. 22.27

    Susur, Nu kaut tā būtu arī uz priekšu!
    Man palika labāk ap sirdi! Jauki.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > Māris Bārzdainis 07.01.2013. 12.09

    Ķīps
    Viennozīmīgi Godmanis ir nodarījis vislielāko ļaunumu, kas tikai materiālā izteiksmē mērījams desmitos miljardu latu. Tas čekas izdzimtenis pa Latvijas saimniecibu ir plosījies, kā cauna vistu kūtī.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > Māris Bārzdainis 06.01.2013. 21.10

    …Susur….vārds – vietā!…

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    bebiekste > Māris Bārzdainis 07.01.2013. 06.01

    >Susurs
    Labi teikts :)
    Taču to nāksies atkārtot vēl un vēl, un vēl…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > Māris Bārzdainis 06.01.2013. 22.39

    Bronks!
    http://www.cvk.lv/cgi-bin/wdbcgiw/base/saeima9.cvkand9.kandid2?NR1=&cbutton=81345339186

    Vēl kādu adresi gribi, lai palasītos, ka par premjera algu nevar nopirkt tādus īpašumus un no veciem uztaisīt jaunus, jo Godmanim ir arī vai precīzāk bija sieva un trīs dēli audzināmi!

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > Māris Bārzdainis 06.01.2013. 22.25

    Susurs.
    Kā vienmēr mani plusiņi visam Tavam domu graudam!:) Diemžēl nelaime jau tā, ka daudziem IR domātājiem ir tas prāta koeficents ar mazu kapacitāti, tāpēc gaidīt pamatotus pret argumentus vai sapratni ir lieka enerģijas šķiešana:))

    Patika, kā Te Ķīpis izšupoja visu zinošo BET, attiecībā par Godmani:))
    Tad, kad BET mums mēģina slavināt Olšteina sešiniekus, kas it kā glābuši valsti no Zatlera un krieviem, man vienkārši rokas nolaižas ko komentēt:))

    Ja par konkrēto tēmu- NAV mums Latvijā neatkarīgas analītiskās žurnalistikas, mums ir pasūtījuma sabiedriskās domas veidotāji un punkts. Vienīgais, kas ir ar savu ES ir K.Streipa kungs un varbūt nedaudz J.Domburs, pārējie nav žurnālisti.

    Ozoliņa kungs- Dombrovski atrada Jūs noliktais Repše, kā arī visus Vienotības pamatus izbetonēja Repše, dēļ šī apstākļa vien varējāt ielikt normālu bildi un veltīt nedaudz vairāk cieņas šim kungam!!!

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

buchamona 06.01.2013. 09.39

Konrāds Adenauers sabija VFR kanclera amatā laikā no 1949.g. līdz 1963.g. – tā tad veselus 14 gadus un tas bija laiks Vācijai, kuru varbūt varētu pielīdzināt šodienas Latvijai, kad neatkarība mūsu valstī ir atgūta, taču pēc krīzes valsts praktiski ir jābūvē no jauna.
Es nesaprotu par kādu stagnāciju Ozoliņš runā? Uzdevumi šī brīža valdībai ir tik būtiski, ka par kaut kādu ” snaušanu uz mūrīša” ir pat neiespējami iedomāties. Vai tiešām LR iekšpolitikā ir jātaisa mūžīgās ziepju operas, lai latvietim šķistu, ka valstī notiek kaut kas būtisks un nopietns? :) Latvijai, gluži kā Vācijai pēc kara, ir nepieciešami vēl 20 mierīgi attīstības gadi, bez liekiem satricinājumiem un šausmām, lai mūsu valsti nopietni varētu sākt salīdzināt ar pārējo Rietumeiropu.
Nedomāju, ka Sudrabai, vai Repšem kaut kas “spīdētu,” ja viņi nopietni sāks domāt par savu partiju veidošanu. Drīzāk jau – ja RP izbrauks cauri Rīgas domes vēlēšanās, mūsu politiskais spektrs ” noīsināsies” vēl par vienu partiju – RP un tas ir normāli :)

+18
-5
Atbildēt

2

    Signija Aizpuriete > buchamona 06.01.2013. 10.53

    ——-rinķī apkārt(..)
    taču pēc krīzes valsts praktiski ir jābūvē no jauna.
    Es nesaprotu par kādu stagnāciju Ozoliņš runā?
    ==============================================================================
    Jābūvē? Kas kam jābūvē globalizācijas/amerikanizācijas laikos – jeb, kādas valsts valūta būs EURO-? Te laikam god. kungi un cienītās dāmas sevi par liel-cēlājiem iedomājas – jebšu jūtas stipri valsts celšanas teorijā?
    =============================================================================
    ‘Дело в том, что тот социальный феномен, который складывается сейчас в России, есть имитационная форма. Имитация – это подделка, не подлинность, создание видимости. Это очень важно различать. Здесь все вроде бы похоже на реалии – и государственная система, и экономика, и культура, все похоже на что-то настоящее. Но на самом деле это имитационные формы. Они неустойчивы и ненадежны. Это внешние формы, внутренне они совершенно пустые, они не наполнены некой социальной сущностью, которая образует устойчивую жизнь социального организма. В сегодняшней России нет сущностного стержня, центра, ядра.’ Философ, социолог, писатель Александр ЗИНОВЬЕВ , 1997

    http://www.litmir.net/br/?b=48913&p=5

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > buchamona 06.01.2013. 19.24

    ko mujies tev ziemsveetki skaties labaak šito…http://www.youtube.com/watch?v=-nCwmIZLJQw

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu