"TV Net" nopērk "spoki.lv" • IR.lv

“TV Net” nopērk “spoki.lv”

19

Lai arī darījuma summa netiek atklāta, tā varētu būt robežās no 100 līdz 200 000 latu

Skandināvijas mediju grupai “Schibsted” piederošais SIA “TV Net” no interneta projektu kompānijas SIA “Nerealitāte” nopircis interneta portālu “spoki.lv”, liecina domēnu reģistra dati.

“Portāls “spoki.lv” ir vienīgais tāda veida izklaides portāls Latvijā, tā auditorija ir jaunieši, kurus mēs vēlamies radināt izmantot arī ziņu portālu “tvnet.lv”. “spoki.lv” paliks tāds, kāds tas ir,” tā biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja SIA “TV Net” valdes loceklis Ivars Bauls.

Biznesa portāla “Nozare.lv” rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka “TV Net” par “spoki.lv” samaksājis summu, kas ir robežās no 100 000 līdz 200 000 latu. Oficiāli darījuma summa netiek atklāta.

Līdzšinējā “spoki.lv” īpašnieka “Nerealitāte” valdes priekšsēdētājs un 50% “Nerealitātes” mātesuzņēmuma SIA “NRLT” kapitāla daļu īpašnieks Agris Krusts teica, ka portāls pārdots, jo saņemts pirkšanas piedāvājums no “TV Net”. Taču vaicāts par cenu, Krusts teica, ka to nevarot atklāt.

Viņš pieļāva, ka “TV Net” interesējusi “spoki.lv” jauniešu auditorija. Portāls pēdējos pāris gadus strādājis ar zaudējumiem, kurus daļēji izraisīja kāda interneta spēļu ražotāja Ķīnā bankrots un no tā iecerētais saturs izpalika, Krusts teica.

Saskaņā ar starptautiskā interneta izpētes uzņēmuma “Gemius” pētījuma rezultātiem “TV Net” uzturētais portāls “tvnet.lv” ar 496 384 lietotāju lielu auditoriju novembrī bija piektā apmeklētākā Latvijas interneta lapa, bet “spoki.lv” ar 229 935 lietotājiem ieņēma desmito pozīciju.

Savukārt pētījumu aģentūras TNS interneta patēriņa paradumu pētījumā par 2012.gada rudeni “tvnet.lv” ieņēma sesto vietu pēc vidējās vienas dienas auditorijas rādītājiem Latvijas iedzīvotāju vidū vecumā no 15 līdz 74 gadiem, bet “spoki.lv” bija 17.vietā.

“Gemius” interneta lietotāju skaitu aprēķina, izmantojot algoritmu, kas ļauj uzskaitīt konkrētās interneta vietnes reālos lietotājus no Latvijas, savukārt TNS par interneta vietņu apmeklējumu secinājumus izdara, pamatojoties uz intervijām ar Latvijas iedzīvotājiem. TNS pētījumā, atšķirībā no “Gemius”, iekļautas arī dažādas starptautiskas lapas, piemēram, google.com, twitter.com u.c.

Līdz šim portāls “spoki.lv” piederēja interneta drošības konsultanta Krusta vadītajai SIA “Nerealitāte”, kas iepriekš uzturēja arī tādus portālus kā “tribine.lv” un “baltgames.lv”, izstrādā mājaslapas un dažādas tīkla aplikācijas, konsultē interneta lapu optimizācijā (“Search Engine Optimization” jeb SEO).

Portāla “spoki.lv” saturu veido lasītāji, kas katru dienu publicē vairāk nekā 800 rakstu, attēlu un video apkopojumu. Portāls ir pieejams arī krievu valodā.

Portāla “spoki.lv” veidotāji bija radījuši arī jaunumu portālu latviešu valodā “tribine.lv”. Tas tika reklamēts kā Latvijā pirmais pilsoniskās žurnālistikas projekts, kur medija saturu veido tā lietotāji. “tribine.lv” kā atsevišķs portāls vairs nepastāv, tagad tā ir daļa no portāla “spoki.lv”.

“Nerealitāte” pilnībā pieder SIA “NRLT”, kuras īpašnieki ir Krusts un Vitolds Jakovļevs. Līdz šā gada oktobra vidum 20,99% “Nerealitātes” daļu piederēja riska kapitāla fondam “ZGI fonds”. Tagad investori no uzņēmuma ir izstājušies, bet “NRLT” tam ir ieķīlājusi 20,99% “Nerealitātes” kapitāldaļu par nodrošināto prasījuma maksimālo summu 200 000 latu, liecina “firmas.lv” informācija.

Portāls “tvnet.lv” pastāv 12 gadus. Portālam ir latviešu un krievu valodas versijas. “Schibsted” par “TV Net” īpašniekiem kļuva 2011.gada martā.

2011.gadā “TV Net” strādāja ar 742 038 latu apgrozījumu un 2390 latu peļņu, liecina “Firmas.lv” informācija. 2010.gads tika noslēgts ar 558 747 latu apgrozījumu un 218 066 latu zaudējumiem, vēl gadu iepriekš apgrozījums bija 534 829 lati, bet zaudējumi – 80 293 lati.

Savukārt “Nerealitātes” apgrozījums 2011.gadā bijis 103 088 lati un ciesti 85 727 latu zaudējumi, gadu iepriekš strādāts ar 161 755 latu apgrozījumu un 56 414 latu zaudējumiem, bet 2009.gadā apgrozīti 250 096 lati un gūta 2926 latu peļņa.

 

Komentāri (19)

Ervins Lavrinovičs 28.12.2012. 10.18

Prieks, ka auditorija varbūt kļūs izglītotāka :)

+1
0
Atbildēt

0

Kamila Guseinova 29.12.2012. 09.42

Spoki.lv saturs tiek veidots uz 100% zagtu materiālu. Lietotaji vienkarši operē ar copy un paste pilnīgi ignorējot autortiesības, nelieto pat atsauci uz zagto materiālu.
Interesanti, kā uz to reaģēs tvnet. Ka tik nesanāk tiesu darbi !!!

0
-1
Atbildēt

2

    naurelero > Kamila Guseinova 29.12.2012. 10.45

    Jā, Spokos ir daudz copy-paste raksti, bet tie lielākoties neiegūst popularitāti.
    Populārāki ir orģinālraksti, kas ir pašu tulkoti.
    Protams, ir arī tegredējoši komiksi, kas nokļūst topa augšgalā.

    p.s. Kāpēc Spoki.lv neiet?

    0
    0
    Atbildēt

    0

    k_rizga > Kamila Guseinova 31.12.2012. 00.20

    Spokos parādās zagti materiāli no citiem, līdzīgiem portāliem (9gag, reddit, zagony utt.), kuros tie parādās tieši tādā pašā veidā – zogot no citiem avotiem (bildes, teksti, video). Tēlaini izsakoties, Spoki ir interneta vides izgāztuve, kur nonāk pilnīgi visi citu saitu mēsli.

    Katrā ziņā, būs interesanti pavērot, ko un kā mainīs TVNET šajā lietā, ņemot vērā, ka savi 80% Spoku lietotāju (autoru) ir ar ļoti apšaubāmām latviešu valodas gramatikas zināšanām, ar saturu, kas ir brutāli kopēts (nereti pat netulkots vai izlaists caur Google Translate as-is) un tie ir tieši tie, kuri lielā mērā veido spoku saturu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu