Trešdien Mākslas akadēmijā sākas "Jarmarka" • IR.lv

Trešdien Mākslas akadēmijā sākas “Jarmarka”

26

 „Jarmarkā” iespējams iegādāties vairāk nekā 300 mākslinieku radītus darbus, kas skaita ziņā sniedzas līdz pat 15 000 vienībām.

Viens no vizuālās mākslas ziemas spilgtākajiem notikumiem Latvijā – izstāde, gadatirgus un labdarības akcija „Jarmarka” – norisināsies Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) no 19. līdz 29. decembrim. Ikviens interesents ir laipni aicināts apskatīt un iegādāties LMA jauno talantu mākslas darbus, vienlaikus ziedojot līdzekļus LMA vēsturiski nozīmīgo jūgendstila telpu restaurācijai. Turklāt „Jarmarka” šogad svin 10. jubileju!

„Jarmarka” Mākslas akadēmijas studentiem sniedz unikālu iespēju studiju laikā tapušos darbus reizi gadā izstādīt plašākai auditorijai. Savukārt apmeklētājiem tā ir izdevība iegādāties oriģinālus mākslas darbus, kuru vērtība ar gadiem tikai augs. „Jarmarkā” var atrast visdažādākos darbus – gleznas, traukus, vides un interjera objektus, tērpus, tēlniecības un stikla objektus, grafikas, rotas un citus mākslas darbus. 

Akadēmijas lielā aula visu „Jarmarkas” laiku burtiski tiek piepildīta ne vien ar mākslu, bet arī ar kuplu apmeklētāju skaitu, kuru vidū ir arī mākslas kritiķi, galeriju īpašnieki, sabiedrībā pazīstami uzņēmēji, vēstniecību pārstāvji un daudzi citi mākslas profesionāļi un mīļotāji.

 „Jarmarkā” iespējams apskatīt un iegādāties vairāk nekā 300 mākslinieku radītus darbus, kas skaita ziņā sniedzas līdz pat 15 000 vienībām.

Šī gada izstāde-gadatirgus būs īpaša ar to, ka tajā būs pieejami ne tikai Latvijas jauno talantu darbi, bet desmit gadu jubilejai par godu „Jarmarkā” piedalīsies vairāk nekā divdesmit „Erasmus” programmas studenti no dažādām Eiropas valstīm, kas zināšanas papildina Mākslas akadēmijā.

„Jarmarka” darbu sāks 19. decembrī plkst. 11 un turpināsies līdz 29. decembra plkst. 20.00. Tikai astoņas dienas! No 24.līdz 26.decembrim visiem būs brīvdienas, arī „Jarmarkai”.

Vairāk informācijas www.jarmarka.org

Mākslas akadēmija atrodas Rīgā Kalpaka bulvārī 13. Izstāde atvērta katru dienu no plkst. 11 līdz 20. 

Ieeja bez maksas.

 

Komentāri (26)

janazakovica 19.12.2012. 00.14

ieeja bez maksas ar gazmasku

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu