Morics Krūmiņš, florbolists Helsinkos • IR.lv

Morics Krūmiņš, florbolists Helsinkos

8
Cīņā ar amerikāņu florbolistiem Latvijas komandas aizsargs Morics Krūmiņš guva savus pirmos vārtus pasaules čempionātā, kas pagājušajā nedēļā notika Cīrihē.
Ieva Alberte

 

Filmas Sapņu komanda 1935 noskatīšanās. Tāds bija pirmais saliedēšanās pasākums Latvijas florbola izlasei pirms došanās uz pasaules čempionātu. Filma stāsta par Latvijas basketbola izlasi, kas 1935.gadā Šveicē neticami izcīnīja Eiropas čempiona titulu. «Mums gāja gandrīz kā Sapņu komandai, izņemot iegūto vietu,» saka Morics. Līdz Šveicei gan nav braukuši ar vilcienu, taču viesnīcā nakšņojuši divstāvīgās gultās. Pirmajā dienā ēdiens bijis briesmīgs: oranžīga mērce ar mīklas klimpām. Dažiem sportistiem kļuvis nelabi.

Čempionāta sākums bija labs. Pirmā spēle – ar amerikāņiem. Pirmajā periodā Morics guva savus pirmos vārtus pasaules čempionātā. Izdevās pievarēt arī čehus, kas ir viena no pasaules līderkomandām. Līdz šim latviešiem tas nebija izdevies. Tālāk filmas scenārijs nepiepildījās, jo zaudējums vāciešiem neļāva tikt pusfinālā. «Nepaveicās,» komentē Morics. Todien bija viņa 20. dzimšanas diena. Nosvinēja ar kūku, bez šampanieša. Kopvērtējumā latvieši ierindojās 6.vietā, kas ir par vienu vietu zemāk nekā pērn. Par čempioniem kļuva zviedri. Septīto reizi. Iepriekš četrus gadus vinnēja somi. Pagaidām florbols nav olimpiskais sporta veids.

Morics ir no Cēsīm. Četru gadu vecumā vecāki viņu paņēma līdzi uz florbola treniņu. Pirmais ģimenē sāka spēlēt tētis, ievilka arī mammu. «Florbols ir ātrs, dinamisks. Un aizraujošs,» Morics stāsta, kāpēc trenējās kopš 3.klases un spēlēja Latvijas virslīgas klubā Lekrings

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu