FOTO: Ziemassvētku egļu ceļš un svētku koncerti Rīgā • IR.lv

FOTO: Ziemassvētku egļu ceļš un svētku koncerti Rīgā

30
Ziemassvētku egle 11.novembra krastmalā. Foto: Rūta Kalmuka, F64

 

Līdz 13.janvārim Rīgu rotās 50 festivāla “Ziemassvētku egļu ceļš 2012” vides objekti.

Šis festivāls galvaspilsētā notiek jau trešo gadu, un egļu ceļš ik gadu papildinās ar jauniem objektiem. 2010. gada projekta laikā pilsētvidē tika eksponēti 25 vides objekti, bet pērn – 42.

Festivāls ir mākslas aktivitāte pilsētvidē, kuras laikā Ziemassvētku simbols – egle – tiek eksponēta kā vides objekts jaunos un oriģinālos vizuālos risinājumos, katra ar savu stāstu vai vēstījumu, informē festivāla organizatori.

Šogad festivāla ekspozīcijā būs skatāmi piecdesmit “egļu stāsti”, tajā skaitā izcilākie iepriekšējo gadu, kā arī daudzi jauni, šogad tapuši vides objekti, informē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs Guntars Kambars.

Tos radījuši profesionāli mākslinieki un Latvijas Mākslas akadēmijas studenti un mācībspēki. Piemēram, skaistos “Egļu kažociņus”, kas rotā, tiesa gan, liepas pie skvēra pie Latvijas Bankas ēkas, radījusi Marta Zariņa-Ģelze, kura šā gada sākumā ar savu ideju “Uzvaras kliedziens” uzvarēja prestižajā starptautiskajā “Swatch Art Rules 2012” pulksteņu dizaina konkursā.

Savukārt “Sildegli”, kas gozējas pie Nacionālā teātra, radījušas Līga Vanaga, Liene Šķestere un Madara Laure. “Attīstības egles” Kaļķu ielā autore ir Helēna Spridzāne, bet “VIP egles” pie Operas autors ir Einārs Timma. Uz jautājumu „Vai tu jūti egļu spēku?” pie Mākslas muzeja skatītājiem liek atbildēt idejas autores Iveta Heinacka, Laura Bistrakova un Marta Ģintere.

Visus festivāla objektus var apskatīt, izmantojot īpaši sagatavotu festivāla ceļvedi un interaktīvo karti festivāla interneta vietnē: www.eglufestivals.lv

Ziemassvētku pasākumi Rīgā

Rīgas Jūgendstila muzejs 16.decembrī plkst. 12 aicina bērnus un viņu vecākus uz tikšanos ar Runci Albertiņu īpašā programmā bērniem “Ziemas pasakas”.

15. un 22.decembrī plkst. 12 muzejā notiks piparkūku dekorēšanas darbnīca.

Kultūras un atpūtas centrā “Imanta” 16.decembrī plkst. 15 instrumentālā kvarteta “Undertango” koncertprogrammā mazāk pazīstami Astora Piacollas, Oskara Stroka un citu tango klasiķu skaņdarbi.

Lielajā ģildē 24.decembrī plkst. 15 un 25.decembrī plkst. 14 koncerts “Ziemassvētku noskaņa”. Ziemassvētku noskaņu radīs Rīgas kamerkoris “Ave Sol”, instrumentālā grupa un stīgu kvartets. Solisti; Kristīne Zadovska, Daumants Kalniņš un Ingus Ulmanis. Programmā skanēs pasaulē populāras Ziemassvētku melodijas, kā arī iemīļotas Ingus Ulmaņa un Aigara Voitišķa dziesmas.

Anglikāņu baznīcā 26.decembrī plkst. 16 koncertorganizācija “Ave Sol” piedāvā koncertprogrammu “Ziemassvētku mirdzumā”, aicinot ieklausīties kokles dzidrajās skaņās koklētāju ansambļu “Pūt, vējiņi” un “Cantata” izpildījumā.

Koncertzālē “Ave Sol” 26. decembrī plkst. 18 kamerkora “Muklājs” koncertprogramma “Tikšanās Otrajos Ziemassvētkos”.

Rīgas Sv. Pētera baznīcā 23.decembrī plkst. 19 “Ziemas ceļi”, piedalās senās mūzikas ansamblis “Modus vivendi” un jauktais koris “Sēja”, bet 30.decembrī plkst. 15 Zemessardzes armijas kora “Stars” koncerts.

Sv.Pētera baznīcā 27. un 29.decembrī plkst. 19 Ziemassvētku programma “Ziemassvētku mistērija”. Piedalās orķestris “Stella Maris”, senās mūzikas ansambļi “Canto” un “Ludus”, jauktie kori “Laudate Charismata” un “Mūza”. Solisti Jānis Misiņš, Oskars Petrauskis, Artis Gāga. Režisors Uģis Brikmanis.

Ziemassvētku pasaka “Zilo putnu meklējot” 26.decembrī plkst. 16 un 18, 27. decembrī plkst. 16 un 28.decembrī plkst. 16 un 18, kā arī 29.decembrī plkst. 16. Uzvedums veidots pēc Morisa Māterlinka lugas “Zilais putns” un Alberta Volfa mūzikas motīviem. Režisors Uģis Brikmanis, diriģents Viesturs Gailis, horeogrāfe Regīna Kaupuža, tērpu māksliniece Evija Dāboliņa. Iestudējumā piedalās Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas operstudija “Figaro” un Rīgas horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi. 

Rīgas Porcelāna muzejā 27. decembrī plkst. 13.30 un 17 notiks Leļļu teātra izrāde bērniem un vecākiem “Porcelāna leļļu dzīve”, muzeja ekspozīcijā lelles skatāmas visu gada nogali.

Ieeja Ziemassvētku koncertos bez maksas.

 

Komentāri (30)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu