Žurnāla „Ir” lasītāji diskutēs ar Godmani un Dombrovski • IR.lv

Žurnāla „Ir” lasītāji diskutēs ar Godmani un Dombrovski

35
Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (no kreisās) un bijušais premjers, tagadējais Eiropas Parlamenta deputāts Ivars Godmanis piedalās konferences "Ekonomiskā atgūšanās mainīgā drošības vidē: transatlantiskā dienaskārtība 2010" diskusijā. Foto: Evija Trifanova, LETA
Ieva Cielava

„Ir” lasītāji kritiski novērtējuši valdības iesaistīšanos “Parex” bankas glābšanā

Piektdien, 7.decembrī, žurnāla „Ir” publiska diskusija ar diviem Latvijas premjerministriem, kuri vadījuši valdību izšķirīgos brīžos – Ivaru Godmani un Valdi Dombrovski (Vienotība) -, notiks Spīķeru koncertzālē Rīgā. Diskusijas mērķis ir apspriest Latvijas attīstībai nozīmīgas politiskās izvēles, tajā skaitā eiro ieviešanu.

Lasītāju diskusija, ko šovakar vadīs žurnāla „Ir” komentētājs Pauls Raudseps, turpina valdības vadītāju izvērtēšanu, ko “Ir” aizsāka visiem premjeriem veltītā speciālizdevumā (kioskos to nopirkt var vēl līdz svētdienai).

Ivars Godmanis aicināts uz diskusiju kā pirmais neatkarīgās Latvijas premjers, kurš vadījis Ministru kabinetu neatkarības atjaunošanas laikā un finanšu krīzes sākumā, savukārt Valdis Dombrovskis – kā pašreizējais premjerministrs, kuram stājoties amatā bija jānovērš valsts bankrots un kurš par savas trešās valdības galveno uzdevumu izvirzījis Latvijas iestāšanos eirozonā.

Diskusijas laikā žurnāla „Ir” abonenti uzklausīs abu politiķu viedokli par pretrunīgi vērtētiem valdību lēmumiem, kas būtiski ietekmē Latvijas tautsaimniecību, kā arī uzdos jautājumus un paudīs savu nostāju.

Gatavojoties šai diskusijai, žurnāls “Ir” jau veicis lasītāju aptauju, noskaidrojot viedokli par diviem būtiskiem jautājumiem – “Ir” lasītāji kritiski novērtējuši valdības iesaistīšanos “Parex” bankas glābšanā, toties gandrīz puse aptaujāto atbalsta Latvijas pievienošanos eirozonai 2014. gadā.

Saruna notiks no plkst. 17 līdz 18.30 Spīķeru koncertzālē Rīgā, Maskavas ielā 4, korpuss 1. Pasākums ir atvērts preses pārstāvjiem, iepriekš piesakot savu dalību.

 

Komentāri (35)

austrisv 07.12.2012. 14.02

Godmanim vajadzētu pajautāt, kurš bija , vai kuri bija tie Latvijas ienaidnieki, kuri pārrakstīja līgumu par Parekss pārņemšanu otro reizi par sliktu Latvijas valstij, ar lielajām kompensācijām K&K? Kāpēc notika Latvijas nodokļu maksātāju naudas izlaupīšana?

+12
-2
Atbildēt

4

    lismanis > austrisv 07.12.2012. 16.44

    Nē, man liekas, ka tur tomēr bija nedaudz savādāk. Par akcijām K&K tiešām saņēma pa latam, bet pēc tam viņi noslēdza subordinētā aizdevuma līgumu, kurā procentos viņi saņēma tevis minētos 200 000.

    +1
    -4
    Atbildēt

    0

    lismanis > austrisv 07.12.2012. 16.12

    laikam būšu palaidis kaut ko garām. vai tad K&K nesaņēma 1 latu par savām Parex akcijām?

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 07.12.2012. 22.17

    Būtu toreiz nacionalizējuši to Parekss banku, tad nevajadzētu tautai maksāt par K&K iztranžierēto naudu. Atceros, ka pat kāds lidostas darbinieks vai apsargs , pārsūtot Pareksa naudu uz Šveices bankām, to bija atļāvies kādu maisu nozagt. Jau togad vajadzēja pārbaudīt to Pareksu.
    Bez tam R.eiropā, ja pareizi atceros, tad arī Nīderlandē kāda no bankām grima, bet to vienkārši nacionalizēja nevis samaksāja abiem blēžiem K&K par izzagto banku no nodokļu makšātāju kabatas iegrūžot Latviju parādu jūgā!

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 07.12.2012. 16.28

    Jā, Tu esi palaidis garām to svarīgi faktu, ka 2009. FM sastādīto līgumu par Parekss pārņemšanu pārtaisīja naktī par Pareks baņķieru apbalvošanu ar 200 000 Ls katram katru mēnesi un gan jau vēl citiem labumiem !!! Pie tam šo punktu tik nikni aizstāvēja gan PLL, gan SC, protams, un arī ZZS- visa vecā nomenklatūra! Visādas baumas jau arī klejoja par šo Parekss pārņemšanu un naudas portfeļa dalīšanu toreizējā Godmaņa valdībā. Ne jau par velti arī šo otro līgumu noslēdza par labu abiem K&K. Tā sakot, kam nauda ir , tam tā arī paliks uz nabaga nodokļu makšātāja rēķina!!! Nu, līdzīgi kā ar de Vaškevicu!

    +13
    0
    Atbildēt

    0

kristaps_drone 07.12.2012. 13.28

Kad beidzot pienāks laiks, kad Godmanim jautājumus uzdos prokuratūra pret viņu ierosinātas krimināllietas ietvaros? Kad beidzot šo mūdzi, Latvijas divkāršo gremdētāju, tiesās un ieliks cietumā?

+14
-5
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > kristaps_drone 07.12.2012. 13.34

    ———-
    Kad beidzot Godmanim un Repšem piešķirs Lāčplēša ordeņus?! Slava LPSR un padomju sociālās sistēmas lauzējiem! Lai dzīvo Rietumu demokrātijas un kapitālisma celmlauži! Urrā, pilsonīši, urrā!
    Savu vēsturisko misiju Godmanis un Repše izpildīja perfekti – un, tagad Latvijā 10-15% var baudīt LTF solīto labklājības līmeni:

    Latvijas ‘veiksmes stāsts’ uzskatāmi IRšu infografikā:

    http://www.ir.lv/2012/10/18/infografika-latvijas-ienakumu-nevienlidzibas-plaisa

    +1
    -5
    Atbildēt

    0

elina 07.12.2012. 13.06

Vajadzētu reiz skaidri pajautāt Godmanim, cik kukuļus viņš ir saņēmis, kad cilvēki nāca pie viņa pēc atļaujām metālu izvešanai viņa pirmās premjerēšanas laikā. Un kas tie bija par cilvēkiem kādā kantorī pie VEF tilta, pie kuriem viņš nāca kārtot šīs metālu lietas? ĻOTI GRIBĒTOS DZIRDĒT, ko viņš atbildēs…
Un vēl vajadzētu viņam pajautāt, vai viņš kādreiz pazina pulkvedi Andri Trautmani. Tas it viņa bijušais opers no LPSR VDK.

+11
-6
Atbildēt

4

    Signija Aizpuriete > elina 07.12.2012. 13.39

    ——–
    Ļoti daudzi LPSR VDK darbinieki labi pastrādāja, lai kopā ar trimdenieku PBLA varētu Latvijā ātri ieviest Rietumu demokrātiju un kapitālismu. Malači!

    ”Viņa grāmatas pirmo tirāžu no veikaliem izķēra dažu dienu laikā.
    Čekas ģenerāļa, pēdējā LPSR Valsts Drošības komitejas priekšsēdētāja Edmunda Johansona “Čekas ģenerāļa piezīmes” ir līdz šim pamatīgākās atklāsmes par čekas darbību nesenajā pagātnē.”

    Ilmārs Latkovskis: Par čekas ģenerāļa piezīmēm

    http://www.delfi.lv/news/comment/comment/ilmars-latkovskis-par-cekas-generala-piezimem.d?id=16714642

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ainārs > elina 07.12.2012. 16.29

    Nu, tad pajautājiet! Un pastāstiet arī pārējiem! Vai tad jums kāds to liedz?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    efeja60 > elina 07.12.2012. 22.51

    Pa savam viņi bija patrioti – atdalīt LPSR no PSRS un prihvatizēt visu. Cīņa pret PSRS un PSKP bija no tiesas, bet kā varoņiem pienācās dividendes. Te patriotisms bija vairāk kabatas patriotisms. Tauta? Da nu nafig! Ir cilvēki, cilvēciņi un baktērijas.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Andris > elina 07.12.2012. 23.45

    > janis_vasilevskis

    Sveiciens kungam no Šķūņu ielas bēniņstāva! Tikai Jūs labāk par mani zināt, ka likuma priekšā gan I. Godmanis, gan E. Inkens, gan vesela čupa „klauvētāju” ir skaidri kā bērna asariņa. Savukārt par realitāti (ne man Jums to stāstīt) nav pieņemts runāt – pārāk liela šmuce…

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu