Par lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāju plāno apstiprināt Mūrnieku • IR.lv

Par lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāju plāno apstiprināt Mūrnieku

21
Aldis Mūrnieks. Foto: Edijs Pālens, LETA

 

Satiksmes ministrs Aivis Ronis pieņēmis lēmumu par lidostas “Rīga” valdes priekšsēdētāju apstiprināt Aldi Mūrnieku un uzdevis nākamnedēļ, 10.decembrī, sasaukt akcionāru sanāksmi.

Kā biznesa portālu “Nozare.lv” informēja ministrijā, par valdes priekšsēdētāju plānots iecelt līdzšinējo valdes locekli un valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju Mūrnieku, jo viņam ir administratīvā pieredze lidostas darba organizācijā, kā arī profesionālas zināšanas aviācijas jomā. Vienlaikus plānots samazināt lidostas “Rīga” valdes locekļu skaitu uz pieciem.

Kā ziņots, oktobra vidū starptautiskās lidostas “Rīga” uzņēmuma akcionāra sapulcē nolēma no amata atbrīvot līdzšinējo lidostas vadītāju Arni Luhsi, bet par viņa pienākumu izpildītāju uz laiku tika izraudzīts lidostas valdes loceklis Mūrnieks. Satiksmes ministrija toreiz skaidroja, ka Mūrnieks izvēlēts par pienākumu izpildītāju, jo lidostā darbojas jau divus gadus, turklāt viņam arī ir darba pieredze Liepājas lidostā.

Mūrnieks biznesa portālam “Nozare.lv” norādīja, ka lidosta turpinās darbu, vadoties pēc akcionāra “skaidri iezīmētām” prioritātēm – sadarbība ar “airBaltic”, lidostas rekonstrukcijas projekta sekmīga realizācija, kā arī jaunu galamērķu piesaiste.

Lidostā skaidro, ka līdz šim Mūrnieka kā valdes locekļa atbildībā bija Drošības departaments, Aviācijas pakalpojumu departaments un Virszemes apkalpošanas departaments.

Kā ziņots, 12.oktobrī lidostas valdes priekšsēdētājs Luhse saņēma satiksmes ministra Aivja Roņa mutiski izteiktu neuzticību. Uzticības zaudēšana saistīta ar to, ka valdes priekšsēdētājs neesot spējis panākt konstruktīvu sadarbību ar “airBaltic”, lidostai nav izdevies piesaistīt jaunus pārvadātājus un galamērķus, kā arī lidostas rekonstrukcijas projekta virzība nenotiekot saskaņā ar paredzēto laika grafiku.

Patlaban lidostas valdē strādā Mūrnieks, Ilona Līce, Andis Damlics, Antra Duntava un Kaspars Ozoliņš.

 

Komentāri (21)

garausiitis 03.12.2012. 13.25

Ilona Līce … Ko tur dara Ilona Līce …

+2
0
Atbildēt

2

    andris902 > garausiitis 03.12.2012. 13.46

    …vai Tu domā to pašu ZZS pārstāvi, bijušo Emša padomnieci un Ērika Jēkabsona biroja vadītāju?….mjā, droši vien – neaizstājams kadrs…..

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 03.12.2012. 13.51

    zane – to pašu gan, Immermaņa bijušo mazgadīgo “draudzeni” .

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu