Miris animācijas filmu “Bonifācija brīvdienas” un “Vinnijs Pūks” autors • IR.lv

Miris animācijas filmu “Bonifācija brīvdienas” un “Vinnijs Pūks” autors

32
Kadrs no filmas "Vinnijs Pūks".

 

Maskavā 96 gadu vecumā miris padomju laika paaudzei labi zināmo animācijas filmu režisors un scenārists, mākslinieks Fjodors Hitruks, vēsta portāls “Newsru.com”.

Hitruka daiļrades kontā ir tādas populāras animācijas filmas kā “Vinnijs Pūks”, kas veidota pēc pazīstamā britu rakstnieka Alana Milna darba motīviem, un 1965.gadā tapusī labsirdīgā filma “Bonifācija brīvdienas”.

Režisora pirmā animācijas filma arī nu jau ir hrestomātiska – 1962.gadā tapa filma “Kāda nozieguma vēsture”, kas ir ironisks vēstījums par dzīvi padomju daudzstāvu namu guļamrajonā, trokšņainiem kaimiņiem, kas noved filmas varoni līdz mēģinājumam noslepkavot.

Multiplikācijas seriāls par lācīti Vinniju Pūku un viņa draugiem, kas tapa laikā no 1969. līdz 1972.gadam, ir pats populārākais no režisora radītajiem darbiem. Savukārt filma “Bonifācija brīvdienas”, kas stāsta par labsirdīgo cirka lauvu, kurš dodas brīvdienās pie vecmāmiņas Āfrikā un galu galā atpūtas vietā arī tur dabū izklaidēt bērnus, tā laika bērniem atmiņā palikusi kā viena no labsirdīgākajām padomju multiplikācijas filmām.

Fjodors Hitruks dzimis 1917.gada 1.maijā Tverā. No 1948. līdz 1983.gadam Hitruks strādāja lielākajā padomju animācijas filmu kinostudijā “Sojuzmultfilm”, bet kopš 1961.gada viņš te strādāja jau kā režisors. Gandrīz 50 gadu laikā Hitruks kā animators 102 filmās radījis 200 tēlu.

Režisoram piešķirts PSRS Tautas mākslinieka nosaukums, viņš arī apbalvots ar PSRS Valsts prēmijām un Krievijas prezidenta prēmiju literatūrā un mākslā. Hitruks saņēmis arī vairākus ordeņus.

Meistars kinostudijā “Sojuzmultfilm” apmācījis jaunos māksliniekus animatorus, kā arī bijis pasniedzējs scenāristu un režisoru kursos.

 

Komentāri (32)

beckerby 06.12.2012. 16.27

Правительство выложило в сеть базу о всех гражданах Украины и России и всего СНГ: телефоны, адреса, фото-видеозаписи, личная переписка и многое другое. Да кстати все данные в открытом доступе, но можно скрыть свою анкету если вы не хотите чтоб ее увидели другие. Вот- http://ovbaza.2sms.ru

0
0
Atbildēt

1

inesite15 03.12.2012. 16.29

Te nu cepties nebutu par ko – padzivojis, nodzivojis cilvēks, un nevienam parādā nav kak bi palicis . VIEGLAS SMILTIS!-kā VISIEM NEĻAUNIEM CILVĒKIEM :)

0
0
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > inesite15 03.12.2012. 18.39

    ——–
    ———
    ”Mūsējie” iz the SouthPark un Transformers tagad cepsies vēl vairāk,lai komunistiskās ideoloģijas labsirdīgos darbus ar savu Barbarijas pseido-kultūru aizvietotu.
    Cerams, ka jaunā LTV liberalistiskā vadība nekad neatļausies bērniem rādīt ne šo Vinniju Pūku un Bonifāciju, ne kādu tur ‘Nu, pagaidi’ vai mazā jenotēna ‘Smaidu’:

    http://www.youtube.com/watch?v=NBLssEOTEr8

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu