Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

ooooo Totēms / Tótem. Meksikāņu režisores Lilas Avilesas ģimeniskā drāma ir viens no labākajiem aizvadītā gada kinodarbiem. Filmas ikdienišķajā vēstījumā ievītas pārdomas par monumentālām tēmām — dzīvība, aiziešana un pēctecība. Stāsts tiek vēstīts no septiņgadīgas meitenes skatpunkta: redzam gatavošanos tēva dzimšanas dienai, kas izrādīsies kaut kas radikāli cits, bet situācijas izpratni gan skatītājam, gan bērnam veido noklausītu sarunu fragmenti un sirsnīgu attiecību liecības. Šī filma grūti padodas aprakstam, tajā ieausts kaut kas emocionāli trausls: gan cilvēcisko attiecību smalkums, gan laika ritums, ko skrupulozi izstāstījusi režisore. Kinoteātros no 5. aprīļa.

Starptautiskais īsfilmu festivāls 2ANNAS. 2ANNAS norisināsies jau 28. reizi. Programmas centrālā tēma šogad ir prāts, un festivāla veidotāji sola dažādas refleksijas par domu, intelekta un apziņas stāvokļiem gan filmu programmā, gan publiskos pasākumos. Festivālā skatāmas tematiskās programmas ar jaunāko Baltijas un ārvalstu īsfilmu apkopojumiem un laika pārbaudi izturējuši darbi. No 5. līdz 11. aprīlim. 2annas.lv

oooo Titina. Elegantā animācijā veidots piedzīvojumu stāsts par Arktikas pētniekiem Roaldu Amundsenu un Umberto Nobili. Stāsta vienojošais elements ir suns vārdā Titina — viņa atjautīgi saved kopā dažādos filmas motīvus un personāžus. Filma būs gards kumoss tiem, kam patīk vēsture, piedzīvojumu gars kino. Filma aizraujoši un godīgi ielūkojas arī dažādo ekspedīciju «oderītē», nekautrējoties atainot pētnieku egocentriskumu, pieskarties arī politiskajam kontekstam, jo Nobile tiek saistīts ar fašistisko Itāliju. Kino Bize 6. aprīlī.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu