Kinojaunumi • IR.lv

Kinojaunumi

Kristīne Simsone

ooooo Kritiena anatomija / Anatomie d’une chute
Franču režisores Žistīnes Triē filma ir viens no atmiņā paliekošākajiem aizvadītā gada kinodarbiem: attiecību iziršanas atainojums un divu kādreiz mīlošu cilvēku spēja būt iznīcinošiem. Triē lente saņēmusi Kannu kinofestivāla galveno balvu un Zelta globusu par scenāriju, filma nominēta arī pieciem Oskariem. Daļēji veidota kā tiesas drāma, daļēji — kā krampjaini mokošs laulības iziršanas stāsts, filma reflektē par uzticēšanos, vainu un patiesības meklējumiem. Tās «dārgums» ir vācu aktrise Sandra Hillere (par šo lomu saņēma Eiropas Kinoakadēmijas balvu), kas iemanās raisīt gan līdzjūtību, gan riebumu.
Kino no 21. februāra.

oooo Nina un eža noslēpums / Nina et le secret du hérisson
Inteliģenta un smalkjūtīga franču animācijas filma bērniem. Pieredzējušie animatori Žans Lū Felisioli un Alēns Gaņols izkopuši unikālu animācijas rokrakstu, ko raksturo harmoniska un koša krāsu palete, plūdenas līnijas varoņu sejas pantos. Stāsta centrā maza meitene, kas, pārdzīvojot tēva darba zaudēšanu, dodas spraigā piedzīvojumā.
Kino no 24. februāra.

Seriāla Pansija pilī 5., 6. un 7. sērija
Kinoteātros nonāk trīs noslēdzošās pašmāju seriāla Pansija pilī sērijas. Anšlava Eglīša romānā balstītais kinodarbs brīvi interpretē literāro pirmavotu; šo sēriju režisori ir Marta Elīna Martinsone un Dāvis Sīmanis (viņa režijas pieeju šajā seriālā vēl neesam redzējuši). Gaidāmi jauni tēli un jaunu aktieru parādīšanās pansijas viesu lomās.
Šīs sērijas vēl neesmu redzējusi.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu