Sandra Kalniete izdod grāmatu «Prjaņiks. Debesmannā. Tiramisū»

  • ir.lv
  • 28.11.2012.
2014_09_kalniet-pdt-2-media-large.jpg

2014_09_kalniet-pdt-2-media-large.jpg

Kalnietes pavārgrāmata ir veselas paaudzes garšas sajūtu vēsture, tajā apkopotas 250 Kalnietes pašas gatavotu ēdienu receptes

Ceturtdien, 29.novembrī, plkst.18 Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā Vecrīgā (Skārņu ielā 10/20) notiks Sandras Kalnietes jaunās grāmatas «Prjaņiks. Debesmannā. Tiramisū» atvēršana. Tā ir īsta pavārgrāmata, kurā autore apkopojusi ap 250 pašas gatavotu ēdienu recepšu, taču vienlaikus tā ir arī veselas paaudzes garšas sajūtu vēsture, kas aizsākusies Latvijā pēckara gados un turpinās līdz šodienai, kad arvien vairāk cilvēku apgūst Eiropas un pasaules ēšanas tradīcijas.

Politiķe, diplomāte un mākslas zinātniece Sandra Kalniete grāmatā atklāj, ka ēst gatavošana viņu ļoti saistījusi jau kopš skolas gadiem, viņa apmeklējusi arī īpašus kulinārijas kursus un centusies apgūt visus latviskās virtuves noslēpumus. Savukārt iepazīšanās ar Eiropas virtuves tradīcijām iesākās aptuveni pirms 20 gadiem, uzsākot diplomātes gaitas Ženēvā.

Jaunākajā žurnālā