Radars Latvijā • IR.lv

Radars Latvijā

6

Nedēļas notikumi Latvijā


Starptautiskais Valūtas fonds Latvijas ekonomikas izaugsmi šogad prognozē vismaz 5% apmērā
vai nedaudz augstāku, otrdien sacīja SVF misijas Latvijā vadītājs Šehars Aijars. 2013.gadā ekonomikas izaugsmes temps varētu nedaudz vājināties, taču kopumā Latvijas tautsaimniecības izredzes vidējā termiņā vērtējamas labi, lai gan riskus rada vājā ārējā vide.

Partijas Vienotība saraksta līdere Rīgas domes vēlēšanās būs Sarmīte Ēlerte, pirmdien nolēmusi partijas valde. Ēlerte pēc Rīgas pašvaldības vēlēšanām neredz iespēju Vienotībai darboties koalīcijā ar pašreizējo Rīgas domes valdošo partiju apvienību Saskaņas centrs, viņa paziņoja otrdien LNT rīta raidījumā. Viņa arī teica, ka Rīgai jādomā, kā galvaspilsētā iniciēt vienu Eiropas līmeņa kultūras pasākumu, un nedomā, ka Jaunais vilnis krastmalā ir Rīgas identitāte.

Valsts prezidents Andris Bērziņš otrdien izsludināja Saeimas pieņemtos likuma grozījumos par tautas nobalsošanu un referendumiem, tomēr norādīja, ka joprojām nav panākts kompromiss par likumu ierosināšanai nepieciešamo parakstu skaitu no 2015.gada. Prezidents šos grozījumus iepriekš divreiz bija atdevis Saeimai otrreizējai caurlūkošanai. Līdz 2015.gadam referenduma iniciatoriem būs pašiem jāsavāc 30 000 parakstu, bet pēc tam – aptuveni 154 000 parakstu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu