Kad bērni raud telekonferences fonā • IR.lv

Kad bērni raud telekonferences fonā

5
Andris K.Bērziņš

Kopš bērnības atceros – tēvs devās uz darbu agri un nāca mājās vēlu. Darba stundas bija garas, toties, pārnākot mājās, nezvanīja mobilais telefons, un viņš neatbildēja uz e-pastiem, bet varēja pilnībā pievērsties ģimenei un mājas dzīvei.

Man ir pilnīgi atšķirīga pieredze. Jau vairāk nekā 10 gadus es nestrādāju pilsētā, kurā atrodas mana darba devēja birojs – esmu attālinātais darbinieks. Kad dzīvoju Filadelfijā, mūsu firmas biroji bija Kalifornijā un Izraēlā. Kad pārvācāmies uz Rīgu, es vismaz trīs dienas nedēļā pavadīju Londonā, bet pārējo nedēļu strādāju no mājām.

Ar viedtālruņiem un interneta pieslēgumu mēs varam jebkurā vietā un laikā sazināties ar kolēģiem. Tehnoloģijas ir mainījušas darba kultūru – daudzās firmās pieņemts sarunās piedalīties attālināti un iesniegt darba rezultātus elektroniski.

Lai sekmīgi izmantotu šādas iespējas, vispirms jānodrošina pienācīgas darba telpas. Raudoši bērni un rejoši suņi traucē darbu. Bērni jāpieradina pie tā, ka mamma vai tētis mājās arī strādā un ir jāpagaida, kamēr vecāki beidz sarunu vai prezentāciju. No pieredzes zinu, ka bērni pat no četru gadu vecuma to spēj izprast. Vajadzīga arī slēgta telpa (kaut vai guļamistaba), kur klusumā runāt pa telefonu.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu