Kā nozūmēt miljonu • IR.lv

Kā nozūmēt miljonu

5
Foto — Indra Sprance
Indra Sprance

Miljoniem vērti naudas maiņas darījumi, kuru lietderība nav izprotama, bet iznākums – 1,2 miljonu latu izčibēšana. Šāda pašvaldības uzņēmuma Rīgas nami saimniekošana ar rīdzinieku naudu atgādina Latvenergo miljonu pazušanu 90.gadu vidū, tikai šoreiz darījumu gali ved nevis ārzonās, bet kādā Latgales priekšpilsētas pagalmā. 

Noslepenotais revīzijas ziņojums liecina – pašvaldības uzņēmums sešu mēnešu laikā noslēdzis trīs līgumus, kuru kopsumma sasniedz 6,5 miljonus. Uz daudziem jautājumiem atbildes būs jāgaida no izmeklētājiem, jo Rīgas amatpersonas izvairīgi klusē

Uzraksts pie tumšzaļa žoga klusā Latgales priekšpilsētas šķērsielā vēsta, ka sētā mīt nikns suns. To gan nemanu. Uz zvanu neviens neatbild, necilajā divstāvu mājā nav dzīvības zīmju, un nekas arī neliecina par saimnieku īpašu turīgumu. Šajā Mazās Kalna ielas ēkā ir reģistrēta firma Zeus, kas nodarbojas ar finanšu starpniecības pakalpojumiem.

Rīgas pašvaldības uzņēmums Rīgas nami (RN) šai firmai pērn uzticēja 4,8 miljonus rīdzinieku naudas, noslēdzot līgumu par valūtas konvertēšanu. Līguma slēgšanas brīdī Zeus divus gadus bija strādājis ar zaudējumiem un firmai ar 2000 latu pamatkapitālu bija negatīvs pašu kapitāls. Tagad firma cenšas glābties no maksātnespējas. RN no Zeus nav saņēmuši atpakaļ 1,2 miljonus latu, kas pārskaitīti it kā valūtas konvertēšanai. Kāds ir šīs naudas liktenis, jāatklāj izmeklēšanai.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu