Par nepamatotu atbrīvošanu bijusī Stradiņa slimnīcas valde varētu prasīt kompensāciju • IR.lv

Par nepamatotu atbrīvošanu bijusī Stradiņa slimnīcas valde varētu prasīt kompensāciju

24
Skats Stradiņa slimnīcā. Foto: Ieva Čīka, LETA

Policija nozieguma sastāva trūkuma dēļ oktobrī izbeigusi kriminālprocesu par Stradiņa slimnīcas bijušās valdes darbību

Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas bijušās valdes priekšsēdētājs Modris Dzenītis neizslēdz iespēju vērsties Veselības ministrijā (VM) ar lūgumu piešķirt kompensāciju par nepamatotu atbrīvošanu no amata.

Kā sarunā ar aģentūru LETA izteicās Dzenītis, viņš ir gandarīts, ka “patiesība tomēr uzvar”. Jautāts, vai bijusī valde varētu vērsties VM, piemēram, pieprasot kompensāciju par nepamatotu atbrīvošanu no amata, viņš sacīja, ka vēl ir pārdomu procesā un labprāt tiktos ar veselības ministri Ingrīdu Circeni (Vienotība), lai pārrunātu radušos situāciju.

Kopš slimnīcas valdes priekšsēdētāja amata atstāšanas Dzenītis strādā par ekonomistu, viņš pastāstīja.

VM valsts sekretārs Rinalds Muciņš skaidroja, ka slimnīcas darbība iepriekšējās valdes pilnvaru termiņā bija sarežģīta un slimnīcai šajā laikā bija radušies parādi. “Valde netika atbrīvota no amata, tai beidzās pilnvaru termiņš, līdz ar to tika iecelta jauna valde, kurai uzdots tikt galā ar radušos situāciju,” uzsvēra Muciņš.

Viņš norādīja, ka arī patlaban situācija slimnīcā nav viegla, bet tādēļ valdība ir palielinājusi slimnīcas pamatkapitālu, un jaunajai valdei līdz gada beigām jāizmanto sniegtais atbalsts, lai virzītos uz sabalansētu budžetu.

Policija oktobrī izbeigusi 30.maijā sākto kriminālprocesu par Stradiņa slimnīcas bijušās valdes darbību pēc Krimināllikuma 318.panta 2.daļas – par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, ja šīs darbības izraisījušas smagas sekas vai ja tās izdarītas mantkārīgā nolūkā.

Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) preses pārstāvis Toms Sadovskis informēja, ka kriminālprocess izbeigts, jo netika konstatēts noziedzīgs nodarījums.

Saskaņā ar minētā likuma pantu vainīgās personas varēja tikt sodītas ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz astoņiem gadiem, ar piespiedu darbu vai ar naudas sodu līdz 150 minimālajām mēnešalgām, atņemot tiesības ieņemt noteiktus amatus.

28.aprīlī par Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas jauno valdes priekšsēdētāju tika apstiprināta Rūta Valtere, savukārt valdē uz trim gadiem iecelti divi jauni locekļi – reanimatoloģe Eva Strīķe un Rīgas Stradiņa universitātes prodekāns, Austrumu slimnīcas Iekšķīgo slimību klīnikas vadītājs Guntis Bahs.

Iepriekšējā valdes priekšsēdētāja Dzenīša un valdes locekļa Raimonda Briča pilnvaras netika pagarinātas.

Augusta sākumā valdība nolēma ieguldīt desmit miljonus latu slimnīcas pamatkapitālā finanšu situācijas stabilizēšanai.

 

Komentāri (24)

mary75 23.11.2012. 07.55

Nauda iztērēta, zaudējumi nodarīti, bet, vainīgo nav.
Ja reiz nav vainīga valde, un visa tā nauda iztērēta adekvāti, tad vainīgi ir ministrijas ierēdņi, kas tik neadekvāti plāno tās slimnīcu vajadzības, un tiem jāaiziet no darba, kaut, dzirdot, kā Stradiņos tika tērēta nauda, izskatās, ka valde tik nevainīga būt nevarētu.
Parastais Latvijas bardaks un kolektīvās bezatbildības sistēma.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu