Valdība par 10 miljoniem latu palielina PVN ieņēmumu prognozes • IR.lv

Valdība par 10 miljoniem latu palielina PVN ieņēmumu prognozes

33
Foto: Andrejs Terentjevs, F64

Valdība atbalstījusi arī vairākus valsts pārvaldes iestāžu un Saeimas deputātu priekšlikumus nedaudz vairāk par miljonu latu

Valdība nākamā gada valsts budžetā par 10 miljoniem latu ir palielinājusi pievienotās vērtības nodokļa (PVN) ieņēmumu prognozi. Optimismam pamatu esot radījuši Latvijas septembra un oktobra ekonomiskie rādītāji, ziņo LETA.

Izvērtējot septembra un oktobra finanšu rādītājus, PVN ieņēmumu daļā ir vērojama plāna pārpilde, pēc pēc valdības sēdes pirmdien sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība), tāpēc ieņēmumu prognozes no PVN nākamajā gadā ir palielinātas par 10 miljoniem latu.

Tāpat ieņēmumu sadaļā ir koriģēts Latvijas Bankas maksājums, kas ir palielināts par 6,5 miljoniem latu, – šādas korekcijas izdarījusi pati Latvijas Banka, prognozējot nākamā gada peļņu.

Savukārt izdevumu sadaļā korekcijas izdarītas saistībā ar valsts parāda apkalpošanas izdevumiem, kas samazināti par 5,5 miljoniem latu.

Valdība pirmdien atbalstīja nākamā gada valsts budžeta likumprojekta nodošanu skatīšanai Saeimā otrajā lasījumā. Būtiskākie papildinājumi budžeta izdevumos ir saistīti ar demogrāfijas situācijas uzlabošanu valstī, par ko jau iepriekš koalīcijā bija panākta vienošanās.

Kopumā demogrāfijas situācijas uzlabošanai būs atvēlēti papildus aptuveni 13,3 miljoni latu. No šīs summas paredzēts palielināt zemākās māmiņalgas. Tāpat ir paredzēts finansējums bērnudārzu rindu mazināšanai un brīvpusdienu nodrošināšanai arī otrās klases skolēniem.

Valdība atbalstīja arī vairākus valsts pārvaldes iestāžu un Saeimas deputātu priekšlikumus nedaudz vairāk nekā viena miljona latu apmērā.

Valdības sagatavotais budžeta projekts paredz, ka 2013.gadā valsts pamatbudžetā prioritārajiem pasākumiem un jaunajām politikas iniciatīvām plānots piešķirt papildu finansējumu 146,84 miljonu latu apmērā.

Valsts konsolidētā budžeta ieņēmumi 2013.gadā prognozēti 4,656 miljardu latu, bet izdevumi – 4,792 miljardu latu apmērā. Salīdzinājumā ar 2012.gada plānu nākamā gada budžetā paredzēts ieņēmumu palielinājums 133,1 miljona latu apmērā un izdevumu palielinājums 146,8 miljonu latu apmērā.

Savukārt Latvijas kopbudžeta ieņēmumi nākamgad plānoti 5,66 miljardi latu, bet kopbudžeta izdevumi – 5,82 miljardi latu. Kopbudžetu veido pamatbudžets, sociālais budžets, atvasinātās publiskās personas un pašvaldību budžets.

Vispārējais valdības budžeta deficīts 2013.gadā plānots 1,4% no iekšzemes kopprodukta (IKP), bet IKP pieaugums salīdzināmās cenās nākamgad tiek prognozēts 3,7%.

 

Komentāri (33)

Janka, Janic 05.11.2012. 17.47

pasakas , Turcijaa maizei PVN tikai 1 % , pirmaaas nepiecišamiibas preceem 8% , taas ir paartikas preces , Turcijas ekonomikas izraaviens aciimredzams , viņi vairaak neprasa pievienošanos ES … taa luuk , jaadomaa.

+4
-1
Atbildēt

0

agijs 05.11.2012. 16.38

Uuuh, ka tik mūsu pragmatiskajam Lācītim te kāja biku nepaslīdēja…
Kur atrast naudu VL demogrāfijas prasībām? Ko samazināt? Eureka! Palielinam ieņēmumu prognozes un nekas nav jāsamazina! Atvainojos, bet šis jau pēc Kalvīšlaikiem sāk izklausīties ;(

0
-1
Atbildēt

0

Dzintra 05.11.2012. 15.38

nepārmaksājiet citos kantoros, Ātrais.lv izmantoju daudz izdevīgāk

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu