Reinis Traidās, savāca kurināmo dzīvnieku patversmei • IR.lv

Reinis Traidās, savāca kurināmo dzīvnieku patversmei

5
Piecus mēnešus vecs labradors Lesters ir kinooperatora Reiņa Traidās pirmais suns.
Ieva Puķe

 

Lesters, kas nosaukts seriāla The Wire četrkājainā varoņa vārdā, Reiņa Rīgas centra dzīvoklī ienāca neilgi pēc Jāņiem. «Jau sen gribēju suni. Atliku, atliku, bet vienu dienu izdomāju – cik var!» Reinis noglauda samtaino muguru. Tviterī, kur viņš ir aktīvs lietotājs, pēc Lestera ierašanās aci arvien vairāk aizķērušas dzīvnieku tēmas. Uz rudens pusi Reinis pamanījis Juglas Dzīvnieku patversmes lūgumu ziedot kokskaidu granulas, lai iemītnieki ziemā būtu siltumā.

Reiņa garāžā viens lieks granulu maiss mētājies, bet šķitis pieticīgi traukties uz Juglu tikai ar to. Reinis ietvītojis palīgā saucienu draugiem, tad gājis vēl tālāk – ar kolēģa palīdzību uztaisījis mājaslapu Lesteragranulas.lv: «Ziedojumu apmērs nav ierobežots, bet minimālais ir Ls 1,80, viena maisa cena. Tas ir tikpat daudz, cik maksā 1 latte kafejnīcā.» Pašam negaidot, akcijas mērķis – tonna granulu – bija sasniegts jau trīs stundas pēc tās sākuma. Akcijā savākti 1905 lati – nauda 18 tonnām granulu. Saskaitot to ar patversmes darbinieku vākumu, Juglas dzīvniekiem ziema būs tikpat silta kā Reiņa kucēnam! 4.oktobrī ar kravas furgonu (akciju pieteicies atbalstīt arī Volvo Truck Latvia) trešdaļa granulu kravas tiks nogādāta patversmē. Tās katlumājā nav vietas visām 18 tonnām, pārējais ziedojums ieradīsies ziemas mēnešos.

«Lesters ir akcijas seja, tai ir skaidrs un personisks mērķis, un, galu galā, tā ir pozitīva ziņa starp daudzām sliktām,» Reinis, kas reklāmas aģentūrā McCann Riga izveidojis videostudiju, spriež šīs nozares kategorijās.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu