Vīķe-Freiberga: Bērziņa izteikums par SAB vadītāju ir diskriminējošs • IR.lv

Vīķe-Freiberga: Bērziņa izteikums par SAB vadītāju ir diskriminējošs

35
Vaira Vīķe-Freiberga. Foto: Atis Ieviņš, F64

Eksprezidente viedokli par pašreizējā prezidenta izrunāšanos paudusi tviterī

Likuma priekšā visiem Latvijas pilsoņiem ir vienādas tiesības, tādēļ paziņot, ka “jābūt Latvijas latvietim”, lai ieņemtu augstus amatus valstī, ir diskriminējoši pret tiem, kuri dzīvo vai ir dzimuši ārpus Latvijas, uzskata bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Eksprezidente šādu viedokli pauž, reaģējot uz Valsts prezidenta Andra Bērziņa teikto, ka nākamajam Satversmes aizsardzības biroja (SAB) vadītājam ir jābūt Latvijas latvietim, jo viņam ir ļoti precīzi jāpārzina situācija valstī, atgādina LETA.

Par eksprezidentes viedokli informēja viņas sekretāre Daina Lasmane. Vīķe-Freiberga savu sašutumu par Bērziņa izteikumiem publicējusi arī sociālajā tīklā “Twitter.com”.

Jau ziņots, ka Bērziņš šādu viedokli pauda trešdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski (Vienotībaa).

“Nenoliedzot nevienu citu, bet šis darbs ir tomēr saistīts [ar to, ka] ļoti precīzi ir jāpārzina situācija Latvijā ilgā periodā. Nenoliedzot esošā vadītāja [kvalifikāciju] – katram laikam, katrā laika periodā ir sava vajadzība,” piebilda prezidents.

Viņš norādīja, ka to saka, “nevērtējot iepriekšējo [vadītāju] un nesakot, ka kāds ir slikts”. Tomēr prezidents vēlas, lai turpmāk SAB vada cilvēks, kurš labi zina “situāciju iekšienē”.

Kā ziņots, kopš 2003.gada 2.maija SAB direktors ir ārpus Latvijas dzimušais Jānis Kažociņš. Viņa pilnvaras beidzas 2013.gada 2.maijā, un Kažociņš ir paziņojis, ka vēlreiz uz šo amatu nepretendēs.

 

Komentāri (35)

putekliic 21.09.2012. 15.11

Diemžēl, nu jau jāsaka – kārtējais, prezidenta publiskais “purkšķis”. Kas vēl mūs sagaida atlikušo nepilno 3 gadu laikā (manuprāt būtu pagrūti atrast tādus, kuri tic, ka viņš varētu tikt pārvēlēts uz 2.termiņu)?

+17
-1
Atbildēt

1

    peerku > putekliic 22.09.2012. 09.13

    Bet gandrīz 3 gadus turpināsies tādi publiskaie “purkšķi” Latvijai un tautai par kaunu. :(

    +7
    0
    Atbildēt

    0

bekijja 21.09.2012. 16.15

Lenarts Meri, Marts Lars, Tomass Hendriks Ilvess, Laegle Pareka… Ir valstis, kas ar provincialismu un sizofreniju neslimo. Varbut tapec ari attistas savadak?

+18
-3
Atbildēt

1

    ilmisimo > bekijja 21.09.2012. 16.20

    …. Ir valstis, kas ar provincialismu un sizofreniju neslimo. ..
    __________________ jo koloniālisma sērga nav tik dziļi iesēdusies..

    Rīga tomēr bija Baltijas kara apgabala centrs.

    +14
    -6
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 21.09.2012. 13.59

“Nenoliedzot nevienu citu, bet šis darbs ir tomēr saistīts [ar to, ka] ļoti precīzi ir jāpārzina situācija Latvijā ilgā periodā. Nenoliedzot esošā vadītāja [kvalifikāciju] – katram laikam, katrā laika periodā ir sava vajadzība,” piebilda prezidents.

grūti jau iet Bērziņpapam ar to domas formulēšanu. Ja atreferētāji neieliktu dažas norādes no savas puses tad vispār nezinātu ko tas teļuku meistars [liekās tā bija padomju laika darba vieta?] tur gvelž. Viņam, izskatās, ir tāda sakarīga sieviņa, tā varētu viņu nomainīt un nebūtu nekāda vaina.

+14
-2
Atbildēt

1

    kristaps_drone > dace_ampermane 23.09.2012. 21.09

    Tā “sakarīgā sieviņa” mantkārīgos nolūkos savāca divreiz vecāku veci, un liekas sakarīga? Ha, ha, ha!

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu