Daugavpils domes priekšsēde paziņo par pievienošanos Reformu partijai • IR.lv

Daugavpils domes priekšsēde paziņo par pievienošanos Reformu partijai

56
Daugavpils domes vadītāja Žanna Kulakova. Foto: Evija Trifanova, LETA

Sprūdžs un Zatlers uzskata, ka tas ir signāls – cilvēki noticējuši RP darbiem un solījumiem

Daugavpils domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova ceturtdien Latgales Starptautiskā investīciju foruma laikā paziņoja par savu lēmumu pievienoties Reformu partijai (RP), aģentūru LETA informēja RP preses pārstāve Daiga Holma.

Kulakova, kura vēl pirms mēneša vadīja jaundibināto reģionālo politisko spēku – Attīstības partiju, nebaidās pazaudēt Daugavpils mēra amatu. “Mans lēmums vairāk ir vērsts uz pilsētas attīstību nekā personīgajām lietām, tādēļ pazaudēt mēra amatu nebaidos,” aģentūrai LETA sacīja Kulakova. Par savu lēmumu Daugavpils domes priekšsēdētāja informējusi savus kolēģus politiķus un cer, ka tas neatstās negatīvu ietekmi uz koalīcijas darbību.

“Šāds lēmums man nav bijis negaidīts, konsultācijas ar RP notikušas jau mēnesi. Viens no galvenajiem iemesliem, kādēļ nolēmu piebiedroties tieši RP, ir Latgales attīstības plāns. Tādu uzmanību kā no RP Latgale līdz šim nebija izpelnījusies ne no vienas politiskā spēka. Mēs varam būt aktīvi cik vien gribam, bet, ja nebūs atbalsts no valdības, mēs savus attīstības plānus nevarēsim realizēt,” skaidroja Kulakova.

Pašvaldību vēlēšanās Kulakova plāno startēt RP sarakstā. “Pašvaldību vēlēšanās ir vēlēšanas ne tika daudz par politiskajiem spēkiem, cik par konkrētām personālijām. Ja mūsu sarakstā būs pietiekami daudz gudru, izglītotu un tautā cienījamu cilvēku, tad RP vēlēšanās Daugavpilī varētu būs labas izredzes,” prognozēja Kulakova. Kādi vēl Daugavpils politiķi kopā ar Kulakovu varētu piebiedroties RP, Daugavpils domes priekšsēdētāja pagaidām neatklāja.

“Reformu partija ir pirmā, kas no vārdiem un tukšiem solījumiem ir pārgājusi pie reāliem darbiem, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) vadībā izstrādājot Latgales attīstības programmu. Tās īstenošana ir prioritāte, jo tieši Latgalē ir vislielākais bezdarba līmenis un aizceļojušo iedzīvotāju skaits,” forumā sacīja Daugavpils domes priekšsēdētāja.

“Man beidzot ir radusies ticība, ka ekonomiskā izaugsme Latgalē ir realitāte – tālākais jau ir atkarīgs no mūsu pašu darba un iesaistes. Es šīs pārmaiņas vēlos īstenot kopā ar Reformu partiju,” paziņoja Kulakova.

Partijas valdes priekšsēdētājs Valdis Zatlers ir apsveicis Kulakovu ar lēmumu pievienoties Reformu partijai. “Esmu gandarīts, ka mūsu rindās pavisam drīz būs par vēl vienu profesionālu cilvēku vairāk. Lēmums pievienoties partijai liecina par ticību mūsu īstenotajām reformām un to, ka tās nesīs labumu iedzīvotājiem,” norāda Zatlers.

Savukārt Sprūdžs pauž gandarījumu, “ka šodien par savu lēmumu pievienoties RP ideju un reformu virzītājiem paziņo Latvijas otrās lielākās pilsētas priekšsēdētāja Žanna Kulakova”. “Tā ir zīme, ka partijas idejām un nu jau arī darbiem ir noticējuši arī Latvijas pašvaldību vadītāji. Un esmu pārliecināts, ka mūsu biedru un atbalstītāju rindas pieaugs ar katru iniciatīvu, ar katru reformu, ar katru darbu, ko kopīgi paveiksim,” akcentē vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs.

Par Kulakovas uzņemšanu RP tiks lemts vistuvākajā valdes sēdē, kad būs saņemts Daugavpils domes priekšsēdētājas iesniegums par iestāšanos partijā, norādīja Holma.

 

Komentāri (56)

mary75 20.09.2012. 19.08

Ļoti laba ziņa, patīk kādam tā Kulakova, vai nepatīk, sevišķi tāpēc, ka Daugavpilī 90% ir cittautiešu elektorāts.
Iepriekšējie komentētāji, acīmredzot domā, ka būtu labāk, ja viņa pievienotos SC vai PCTVL?
Un var jau muļļāt to Zatlera neveiksmīgo salīdzinājumu kaut vēl 10 gadus, jo citu jau nav ko teikt, RP ministri strādā labi, un solījumus pilda.

+22
-11
Atbildēt

6

    kristaps_drone > mary75 21.09.2012. 10.39

    “Un var jau muļļāt to Zatlera neveiksmīgo salīdzinājumu kaut vēl 10 gadus,” – mēs te nemuļļājam šo salīdzinājumu, kas, pie tam vēl, nav neveiksmīgs, bet precīzi atspoguļoja zatlera politiskās simpātijas. Mēs te runājam par ko citu – par to, ka Zatlers uzņem ar atplestām rokām cilvēkus ar SC atbilstošiem politiskajiem uzskatiem un konjuktūristus, kuri no zatlera tik nīsto oligarhu partijas pārskrien uz SC latvisko filiāli – zatlera kangaru partiju.

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 20.09.2012. 23.12

    …Dzeri…jā, ir gan sarežģīti, gan vienlaicīgi – arī gluži vienkārši…Latgale redz, ka šī valdība var dod reālu atbalstu reģionam…kā ir iepriekš bijis?…pat treknajos gados par Latgali nedomāja, visi līdzekļi tika pumpēti tikai vienā virzienā – uz jūras pusi…Latgale bija vajadzīga “superslimnīcu” būvei, no kurām pildījās dažu alkatīgu ļautiņu kabatas un partiju melnās kases….nesaprātīga miljonu ieguldīšana robežas būvēs pierobežas krūmos….kas tika pašiem Latgales ļaudīm? – ne nieka!….
    …par Sprūdža komunikācijas spējām var strīdēties, bet nenoliedzami – viņam aiz muguras ir spēcīga komanda, lai reformas realizētu, lai dotu padomus….tas, ka Sprūdžs katru mīļu brīdi “ganās” Latgales pusē, tas ir neierasti tur dzīvojošajiem….bet vietējie sāk saprast, ka šī var būt tā reize, kad jāizdara pareizā izvēle….
    …pat nebrīnīšos, ja Latgales pašvaldības nostāsies pret pašvaldību savienības diktātu….mazajām nav ko zaudēt un tās jau izrāda “nepakļaušanos”….

    +7
    -6
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 20.09.2012. 22.46

    ZanE taisnība, viņi tur nemaz nav tik patstāvīgi, kā varētu domāt, tur viss ir ļoti sarežģīti un vienkāršam novērotajam no malas bieži vien nesaprotami, acīmredzot, kaut kas ir mainījies, bet kas – to mēs diezin vai uzzināsim.
    Reiz nejauši dzirdēju, kā Šķēle runāja ar kādas mazpilsētas vadītāju, kurš mēģināja viņam ko iebilst, to pat atkārtot nevar.

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    Janka, Janic > mary75 21.09.2012. 06.19

    labpraat buutu dzirdeejis Jaunsleiņa viedokli sakaraa ar lielo pilseetu meeru nemieriem , bet nekur to publiski neesmu lasiijis ,nez kaadeeļ klusums, Jums varbuut kas vairaak zinaams?

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    andris902 > mary75 20.09.2012. 21.36

    …Roberts…nesaki viss!…varbūt tas tikai norāda, cik dzelžaina kārtība lielo pilsētu pašvaldības bosu “klubiņā”…no mafijas tik vienkārši aiziet nevar, ja esi vilku barā – gaudo līdz!…jau pirms vēstules parakstīšanas arī Rēzeknes mērs izteicās atzinīgi par uzmanības pievēršanu Latgales problēmām, bet tad pēkšņi sāka runāt līdzi Seskam, Lembergam un Rāviņam….
    …droši vien, situācija nav viennozīmīga….

    +8
    -4
    Atbildēt

    0

    grislits > mary75 20.09.2012. 19.50

    Nē, es šoreiz vairāk no viņas konsekvences viedokļa skatos.

    Tas, ka bija LPP/LC varbūt vēl nekas, jo tāpat bija tālu no Rīgas un LPP/LC vadības lietās noteikti diez vai bija daudz iesaistījusies (kaut gan kas zin, varbūt caur viņu Daugavpilī kādas lietas kārtoja).

    No praktiskā viedokļa protams labi, ka pievienojas RP nevis SC.

    BET, BET, BET tā konsekvence…. Tā kā jocīgi sanāk – tikko paraksta vēstuli par Sprūdža demisiju, bet te pēkšņi izrādās, ka Sprūdžs ir labs ministrs, jo esot izstrādājis Latgales attīstības plānu, un kas vēl jocīgāk – jau veselu mēnesi konsultējas ar RP par pievienošanos, bet vēstule ta bija tikai 10 dienas atpakaļ. Tad kāda velna pēc ir jāparaksta tādas vēstules, ja pati taisies tūlīt pat pievienoties tai partijai?!?! Manuprāt – pilnīgs un absolūts konsekvences trūkums.

    +15
    -1
    Atbildēt

    0

grislits 20.09.2012. 17.19

Tikko parakstījās kā viena no lielo pilsētu galvām pret Sprūdža darbību, bet tagad jau pievienosies šim. Bez tam nāk no vienas no Zatlera “mīļoto” oligarhu partijām :)

+13
-6
Atbildēt

0

buchamona 20.09.2012. 20.52

… Mēs varam būt aktīvi cik vien gribam, bet, ja nebūs atbalsts no valdības, mēs savus attīstības plānus nevarēsim realizēt,” skaidroja Kulakova…. +++ jāskatās, kā tas viss tālāk veidosies ar RP, Kulakovu un citām bezdelīgām, bet viens ir skaidrs – uzstādījums, nelaist pie varas SC sāk nostrādāt.

+10
-3
Atbildēt

6

    Sandris Maziks > buchamona 20.09.2012. 22.21

    rinķī apkārt
    “bet viens ir skaidrs – uzstādījums, nelaist pie varas SC sāk nostrādāt.”

    Naivais!!!! Viss tiek darīts lai SC vara tiktu nodrošināta.

    +4
    -8
    Atbildēt

    0

    astra_ozo > buchamona 21.09.2012. 14.59

    articulus100
    ——-
    labs foto. Šo vienmēr vajag iekopēt džerim, kad viņš jūsmo par sirdsskaidro Zatlera partiju ar viņa šķīsto “partijas kodolu” :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Sandris Maziks > buchamona 21.09.2012. 09.54

    nulle
    Neizliecies par plānprātiņu, pakaļa, pats labi zini iemeslus

    Viens no daudzajiem:
    „Jaunā viļņa” organizatoru mīluļi – Ainārs Šlesers un Valdis Zatlers festivāla noslēguma ballītē saņēma īpašus apbalvojumus. Jau vēlāk Latvijas ietekmīgākie ļaudis draudzīgi čaloja pie viena galdiņa. http://www.kasjauns.lv/lv/bildes/Latvija/00.2011/01.08.2011/finala_noesleguma_pasakums.jpg
    Kā tādu organismu vispār kāds latvietis var pieciest?

    +5
    -4
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 20.09.2012. 21.05

    rinķī apkārt. Neticu. Tu kā vienmēr optimists. Kādreiz cerēji, ka Zatlers nebiedrosies ar SC… Ar Kulakovu gan varētu būt dažādi scenāriji – viņa ir mūziķa Kulakova māsica.

    +9
    -8
    Atbildēt

    0

    mary75 > buchamona 20.09.2012. 22.49

    Nu nav jau tam Z un RP citu ko pārmest, izņemot tos tankus un mēģinājumu iesaistīt valdībā SC, nu ko Ino un Lama rakstītu, ja tas nebūtu noticis, lai taču cilvēkiem tiek tas prieciņš.

    +9
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > buchamona 21.09.2012. 08.08

    dzeris49.Nu nav jau tam Z un RP citu ko pārmest, izņemot tos tankus un mēģinājumu iesaistīt valdībā SC, nu ko Ino un Lama rakstītu, ja tas nebūtu noticis…
    ____________________
    Tad mēs rakstītu slava Zatleram un RP, dzeri:) Atkal esi aizmirsis, kas Zatleru sagaidīja pie Rīgas pils pēc rīkojuma Nr? Vai tik tie nebija tevis nīstie naciki? Brokastīm nopērc biezpienu un centies atcerēties, cik skāba bija Vienotības spices reakcija:) Pārmest var daudz ko, viss turpinās, kā sklerotiķim atgādināšu tev Ķīļa ideja par krievu valodas atgriešanu augstākajā izglītībā.

    +9
    -4
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu