Ķēķis • IR.lv

Ķēķis

5
Nellija Ločmele

 

Kad pagājušajā nedēļā publicējām rakstu par maksātnespējas procesa ķēķi, drīz vien sapratām, ka esam trāpījuši uz sāpīgām varžacīm. To apliecināja gan aktīvā informācijas plūsma no maksātnespējas procesos iesaistītiem cilvēkiem, kuri vairs negribēja klusēt, gan arī saniknotā reakcija no amatpersonām, kurām lūdzām komentārus. Tieslietu ministrijas parlamentārais sekretārs Aigars Lūsis, viens no galvenajiem varoņiem mūsu šīsnedēļas stāstā, pat aizrunājās līdz tam, ka arī žurnāls Ir varēs pats pārliecināties par maksātnespējas procesa priekšrocībām kā tā dalībnieks.

Liekot kopā puzles gabaliņus – liecības, dokumentus, atbildes -, iegūstam pārliecinošu ainu, ka maksātnespējas sistēma līdz ar tiesām Latvijā savā nodabā pūst. Un valsts diezgan mierīgu sirdi ļauj tam notikt. Iespējams, tāpēc ka uzraudzības sistēmas veidotāji paši ir saistīti ar šo biznesu jeb āži ir par dārzniekiem. Atliek divas cerības – vai nu šī puvuma smaka tomēr atmodinās tieslietu jomas politisko vadību, vai pēc svaiga gaisa sailgosies kāds no procesos iesaistītajiem, kurš nolems pamodināt KNAB. Gaidām!

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu