Jaunākās filmas • IR.lv

Jaunākās filmas

4
Paranormans
Kristīne Simsone

 

oooo Paranormans / Paranorman. Dodoties uz kino, paturiet prātā, ka Paranormans ir leļļu animācijā taisīta šausmeņkomēdija, nevis bērnu multene. Izdevušies melnie jociņi birst kā no pārpilnības raga, taču nāves tematiku intensīvi apspēlējošās filmas pamatā ir pavisam sirsnīga morāle – toleranti pieņemt citādo. Stāstā par puisēnu, kas spēj sarunāties ar aizsaules iemītniekiem, ir arī asprātīga sabiedrības netikumu karikatūra –  atšķirībā no multenē citētās zombiju žanra klasikas Dzīvo miroņu nakts (Night of the Living Dead) īstās briesmas ir nevis no kapiem izkāpušie, bet gan nikns šaurpierainu ļaužu pūlis. Kino no 21.septembra.

Kaimiņu patruļa / The Watch. Filma, līdz kuras beigām tā arī netiku. Lēts citplanētiešu un ASV mazpilsētu provinciālisma tematikas savirknējums ar paredzamu sižetu un prasti murgainiem tekstiem. Veidotājiem aplami šķiet, ka pašironijas piešprice spēj izglābt draņķīgu filmu. No 21.septembra.

Norvēģijas filmu dienas. No 25.septembra līdz 5.oktobrim kinoteātrī KSuns skatāmas astoņas pēdējos gados uzņemtas norvēģu kinolentes. Žanriski daudzveidīgās filmu programmas pērle – režisora Joahima Trīra smeldzīgā drāma Oslo, 31.augusts par atkarību un jaunas dzīves sākšanu. Filma izrādīta arī 2011.gada Kannu kinofestivāla programmā. Ieeja brīva, saņemot ieejas kartes KSuns kasēs no 18.septembra.

Lai lasītu šo rakstu tālāk, lūdzam autorizēties ar savu epastu vai sociālā tīkla kontu:


Ja vēl neesi abonents, aicinām pievienoties mūsu lasītāju pulkam. Abonējot digitālo žurnālu, saņemsi piekļuvi rakstiem nekavējoties.

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu